Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後
日本動漫畫討論版>真島ヒロ「Fairy Tail」アニメ ファイナルシリーズ 放送中
Terrier 08:07 PM 10-14-09
作者: 比卡SP:
首先, 艾麗=莉莎呢個解說, 並冇解哂所有關於莉莎既伏筆
哈魯有個夢係講莉莎犯左唔知咩罪, 留左係某個空間唔知幾多年, 艾麗果度並冇解釋呢點。
除左之前所講平行世界之外, 最後路西亞並冇死, 只係唔知去左邊
最後講果句都冇任何有心改過,後悔之類既說話, 好難想像佢既計劃已經完結
而且佢既目的係要去平行世界, 佢最後果下消失,都冇講明佢已經失敗左之類
莉莎既罪咪就係「騙了全世界」+「穿越時空」...最後變成艾麗?
你講個"某個空間"...
應該就係莉莎"等待時間過去"既空間...佢係入面等左幾十年之後先到哈魯所在既時代

至於最後既路西亞真係咁咩好講...
回歸星之記憶懷抱 我當佢死左了 (逃)
qhxu 08:10 PM 10-14-09
RAVE同FT係同一世界黎咩
FT有提及過RAVE時既野咩...
Terri 08:34 PM 10-14-09
大家又會對 rave 同 fairy tail 既關係咁多推斷...
頭幾期單行本既付頁作者已講兩個作品係完全冇關聯, 即使你見到同
rave 入面一模一樣什至同名同姓既人物出現都完全另一個角色 (事實拎住兩支
短棍槍既艾麗已係 fairy tail 出過場, 不過好細格 )

所以大家唔駛再花時間考究兩者有乜關聯
怪盜小G 09:44 AM 10-28-09
last一頁好正
Kuro貓 06:04 PM 11-01-09
點都好....普魯一樣咁可愛 XD
Terrier 11:45 AM 12-04-09
原來頭po樓主仲有update topic~
真係...辛苦晒

點解呢套野冇人討論嫁
動畫越整越好,妖精女王變身真係落足本

另外,OP CD已出PV

money 02:17 PM 12-21-09
加中島

RPG之鬼 10:40 PM 12-21-09
作者: Terrier:
原來頭po樓主仲有update topic~
真係...辛苦晒

點解呢套野冇人討論嫁
動畫越整越好,妖精女王變身真係落足本

另外,OP CD已出PV
動畫的確做得唔錯
只不過著色方面唔係好太慣習而已
搞到想睇下漫畫添

想問下
係妖精尾巴總部裡有個銀色長髮的女仔係邊個
好似只係管理總部,同出去工作沒有關係
超必 11:34 PM 12-21-09
作者: money:
加中島

哦!!!加人嗎....琴座星靈...

見佢今回11集去得咁鬼快,一下子就在(戴利歐拉)前面....

以為呢套野會(兩季就斬),看來後面的回憶會拖長番.....
Terrier 11:45 PM 12-21-09
作者: RPG之鬼:
動畫的確做得唔錯
只不過著色方面唔係好太慣習而已
搞到想睇下漫畫添

想問下
係妖精尾巴總部裡有個銀色長髮的女仔係邊個
好似只係管理總部,同出去工作沒有關係
米拉
要去到妖精尾巴內亂篇先多出場同講佢既故事/
佢以前既實力可以話同艾爾莎差唔多
不過而家只係負責做樓面~
至於點解要後面先講(不過佢既過去,到而家都仲未講晒)
(=v=)b 09:19 PM 12-29-09
165話伽魯吉好白痴~
stcdavidhk 09:55 PM 12-29-09
老實講,成套野剩係睇艾麗莎...
~真夜~ 11:26 PM 12-29-09
作者: (=v=)b:
165話伽魯吉好白痴~
正~!!!為什麼我沒有小喵
RPG之鬼 12:07 PM 12-30-09
作者: ~真夜~:
正~!!!為什麼我沒有小喵
真係笑死
拓飛 12:40 AM 01-01-10
點解用催眠魔法條友個樣同傑拉爾一樣?
Terrier 12:49 AM 01-01-10
作者: 拓飛:
點解用催眠魔法條友個樣同傑拉爾一樣?
未解釋~
但佢對妖精女王講過自己「唔係傑拉爾」

我估大概係細個成魔個陣自己又分裂左個光明版既自己出黎...一係就係兄弟之類
RPG之鬼 10:32 AM 01-01-10
作者: Terrier:
未解釋~
但佢對妖精女王講過自己「唔係傑拉爾」

我估大概係細個成魔個陣自己又分裂左個光明版既自己出黎...一係就係兄弟之類
又或者是見到佢個樣既人都會當成心中最掛著既人
好似X中的封真咁
封印魔劍神式 12:23 PM 01-01-10
又或者是見到佢個樣既人都會當成心中最掛著既人
好似X中的封真咁
夏見到佢都係杰拉爾喎

唔通....
RPG之鬼 12:32 PM 01-01-10
作者: 封印魔劍神式:
夏見到佢都係杰拉爾喎

唔通....
係喎....忘記咗呢點添
話時話依家出咗幾多個真滅龍?
下期標題是黑龍
那個最強不會又是滅龍吧
既然龍的消失同7有關
咁是否會有7條龍呢?
(=v=)b 01:01 PM 01-01-10
係喎....忘記咗呢點添
話時話依家出咗幾多個真滅龍?
下期標題是黑龍
那個最強不會又是滅龍吧
既然龍的消失同7有關
咁是否會有7條龍呢?
依家出左5條龍~
~~~~天空~
水/冰&~走唔甩~一定有架啦~
不過又可能係指~
應該有~
龍既話~又會有龍~但係會唔會係指呢~?
好混亂~

唔會又有7個杰拉爾呢~其中1條龍~又有杰拉爾份~
Natuna 03:59 PM 01-01-10
依家出左5條龍~
~~~~天空~
水/冰&~走唔甩~一定有架啦~
不過又可能係指~
應該有~
龍既話~又會有龍~但係會唔會係指呢~?
好混亂~

唔會又有7個杰拉爾呢~其中1條龍~又有杰拉爾份~
我諗D龍名係作者亂作多
估佢加加下加到咁上下覺得可以埋尾先會肯定龍o既數目
而且有D係人工龍,果D應該又唔計係自然龍
(=v=)b 07:28 AM 01-19-10
167話~

其實會唔會貓就係龍變架~???

RPG之鬼 08:25 AM 01-19-10
167話~

其實會唔會貓就係龍變架~???
不會是

d貓是龍吧...
咁鐵龍既....
另外密斯特崗不會真的是分成n個身體去了n個世界……

(=v=)b 07:14 AM 02-02-10
170~睇黎開始講整個故事既底蘊啦~\
ayato 03:44 PM 02-02-10
講新世界突然吸引番
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後

返回主題版面