Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 01-24-05, 10:27 PM   #1
佳佳里
Advance Moderator
綿花白兔仔

註冊日期: Jul 2002
XBox Live GamertagBirdan
試intuos 3

感覺幾好,唔洗太大力,比$5xx 的版畫得無咁辛苦

舊 01-24-05, 10:46 PM   #2
pandaking
Junior Member
臥龍山莊熊貓大王

註冊日期: Oct 2004
intuos 3 買左幾多$$??

舊 01-24-05, 10:55 PM   #3
佳佳里
綿花白兔仔

6"x 8" $2200, 不過係同事們送俾我的~

舊 01-24-05, 11:10 PM   #4
邪教教主
Ultimate Gamer
bunchies

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 佳佳里
我都想要lee d 同事

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-05, 11:12 PM   #5
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
http://www.wacom-asia.com/products/c...tiq_index.html
係送就送呢款
上個月試過

舊 01-24-05, 11:12 PM   #6
ai.
God of Gamer
RELEASED

其實我打算買intro2的6x8=$1860......
不過心裡都未定係買intro3定2好......(因為真的差幾佰,而且我又唔係好多錢)

引用:
作者: 勃勃
http://www.wacom-asia.com/products/c...tiq_index.html
係送就送呢款
上個月試過
我都想要~不過都唔知要幾多錢.......
intro3都要2千幾以上....個款.....不能想像....
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-05, 11:29 PM   #7
佳佳里
綿花白兔仔

引用:
係送就送呢款
上個月試過
試完有咩feel 呢.我覺得law 住個mon 畫野好怪咁~

舊 01-24-05, 11:30 PM   #8
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
引用:
係送就送呢款
上個月試過
係wacom的新板嗎???..
...

舊 01-24-05, 11:30 PM   #9
佳佳里
綿花白兔仔

引用:
作者: AiStudio
其實我打算買intro2的6x8=$1860......
不過心裡都未定係買intro3定2好......(因為真的差幾佰,而且我又唔係好多錢)

我都想要~不過都唔知要幾多錢.......
intro3都要2千幾以上....個款.....不能想像....

差幾百蚊緊係買新vesrion

舊 01-24-05, 11:32 PM   #10
混混cleric小柏
Senior Gamer
門派:旁門左道當你流

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: M-eye
...
另一個系列的product....
一直都有的...

某七瀨氏好像都有在用這個...

舊 01-24-05, 11:44 PM   #11
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
試完有咩feel 呢.我覺得law 住個mon 畫野好怪咁~
好爽
特殊材料唔怕花mon(佢話)
真正我手寫我心

引用:
作者: M-eye
...
不嬲有

舊 01-24-05, 11:57 PM   #12
windart
Moderator
海產類

3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:
係送就送呢款
上個月試過
試過,一D都唔好用,佢實際得512階,重要賣成皮野
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-05, 12:13 AM   #13
ai.
RELEASED

引用:
差幾百蚊緊係買新vesrion
係就係咁講...不過其實塊野我家人出1500.(因為之前生日,當生日禮物)
始終係無業學生,唔想用佢地咁多錢..買d都唔知自己可唔可以發揮佢性能的畫板.....

其實我上星期問人借左塊Graphire2來試用,(來畫一幅野)
之後用個幅野來決定買唔買,同買邊塊(intro2 or3),你覺得好唔好??

引用:
作者: windart
真係想唔到512咁少...
舊 01-25-05, 12:15 AM   #14
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: windart
成皮野係指一萬元喎......

舊 01-25-05, 12:17 AM   #15
M-eye
菜鳥蛋

引用:
係就係咁講...不過其實塊野我家人出1500.(因為之前生日,當生日禮物)
始終係無業學生,唔想用佢地咁多錢..買d都唔知自己可唔可以發揮佢性能的畫板.....
其實我上星期問人借左塊Graphire2來試用,(來畫一幅野)
之後用個幅野來決定買唔買,同買邊塊(intro2 or3),你覺得好唔好??
我都係咁..我最初都唔知好唔好用...
所以買塊cheap野試下先...
現在熟手少少...先想換塊勁一點的....其實係想大塊一些...
等我隻手冇咁辛苦....

舊 01-25-05, 12:25 AM   #16
windart
Moderator
海產類

3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart

我就係試左呢塊啦,佢都講到明:

With an evolutionary digital pen of 512 pressure levels, and an extraordinary display focused to draw, graphic input can be done with genuine feeling of Pen & Paper.
A 160 degree viewing angle, an adjustable display stand...a design purely aimed for natural comfort.

512其實不是問題,問題係佢表面mon塊膜過厚,像隔住塊厚膠片畫野咁,
而佢一D都唔就手,當個sell同我講塊野成9K幾(2年前價錢),
就完全冇曬興趣。

此篇文章於 01-25-05 12:28 AM 被 windart 編輯。
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-05, 12:37 AM   #17
佳佳里
綿花白兔仔

引用:

真係想唔到512咁少...
graphire o的筆好易爆口, 你無用到intuos, 512 其實都夠,不過一用開intuos,你就覺得512 唔係好得, 所以好睇你用o黎做乜, 當mouse graphire 都好夠~

舊 01-25-05, 12:55 AM   #18
ai.
RELEASED

引用:
graphire o的筆好易爆口, 你無用到intuos, 512 其實都夠,不過一用開intuos,你就覺得512 唔係好得, 所以好睇你用o黎做乜, 當mouse graphire 都好夠~
我知只係512...亦知不是太好,而且好細.
不過我就係想如果512我都用唔好,又點用1024.
如果可以,我畫完之後比你看看,你比d意見~
舊 01-25-05, 12:58 AM   #19
M-eye
菜鳥蛋

咁睇黎intous真係幾正咁喎..........

舊 01-25-05, 04:29 AM   #20
oni_wan

註冊日期: Dec 2004
引用:
引用:
作者: 邪教教主
我都想要lee d 同事
我都想有d咁ge 同事 x2 , 我都係覺得用過 Intous2 , 用唔番屋企塊 pen partner , 差太遠啦 (重未有錢買 intous 系列)

oni_wan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-05, 01:27 PM   #21
Pman

註冊日期: Dec 2004
我都想買塊版畫ar
但係又無$,又驚500$果d唔好用
唉...買唔買500$果d好呢
Pman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-05, 01:32 PM   #22
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: Pman
我都想買塊版畫ar
但係又無$,又驚500$果d唔好用
唉...買唔買500$果d好呢
在下都係用500$ 的wacom中....家窮...未有銀兩住...真係失禮..
可能今年年中才會有錢換板了...

舊 01-25-05, 01:35 PM   #23
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
係送就送呢款
上個月試過
嗚哇哇~~好想要哦,,,,,,,,,
我果塊是wacom ET-0405A-U
該不會很貴的吧,因為我唔知幾多錢所以甘問。
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-05, 02:03 PM   #24
kokeroro
Junior Member
fight!!!!!!

註冊日期: Jan 2005
if you wanna draw smooth and beautiful brush in photoshop , I think you should not use "pressure 512" level~~
kokeroro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-05, 06:25 PM   #25
企鵝大王
Crazy Gamer
南極大陸的企鵝大王

註冊日期: Oct 2004
我家用graphire2 公司有intuos2,用上來頗有分別,明顯intuos2的壓力層次比較高反應,
可以畫得仔細些,但graphure系列就差D,上色時尤其明顯
intuos3聽講壓力層次更強,都想要塊intuos3的中板

我的經驗是壓力層次高亦易死筆,所以好好照顧支筆,不要飛筆,我死過一次筆要補買
企鵝大王 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM
《 RagnarokOnline討論區》第二十八話 當死城不停暴走時 SherMan PC電腦遊戲討論版 1010 12-16-04 03:48 PM
Hi Vi Best Buy Summer 2004 公報 C.K.F. 影音館 14 09-07-04 07:35 AM
所有意大利甲組球隊的日本名 仲田英芳 體育版 2 09-26-03 09:19 PM

現在的時間是 01:56 PM

手機版 | APP版