Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
Cosplay同人MIX討論區>試intuos 3
佳佳里 10:27 PM 01-24-05
感覺幾好,唔洗太大力,比$5xx 的版畫得無咁辛苦

pandaking 10:46 PM 01-24-05
intuos 3 買左幾多$$??
佳佳里 10:55 PM 01-24-05
6"x 8" $2200, 不過係同事們送俾我的~
邪教教主 11:10 PM 01-24-05
作者: 佳佳里:
我都想要lee d 同事
メソウサ 11:12 PM 01-24-05
http://www.wacom-asia.com/products/c...tiq_index.html
係送就送呢款
上個月試過

ai. 11:12 PM 01-24-05
其實我打算買intro2的6x8=$1860......
不過心裡都未定係買intro3定2好......(因為真的差幾佰,而且我又唔係好多錢)

作者: 勃勃:
http://www.wacom-asia.com/products/c...tiq_index.html
係送就送呢款
上個月試過
我都想要~不過都唔知要幾多錢.......
intro3都要2千幾以上....個款.....不能想像....
佳佳里 11:29 PM 01-24-05
係送就送呢款
上個月試過
試完有咩feel 呢.我覺得law 住個mon 畫野好怪咁~
M-eye 11:30 PM 01-24-05
係送就送呢款
上個月試過
係wacom的新板嗎???..
...
佳佳里 11:30 PM 01-24-05
作者: AiStudio:
其實我打算買intro2的6x8=$1860......
不過心裡都未定係買intro3定2好......(因為真的差幾佰,而且我又唔係好多錢)

我都想要~不過都唔知要幾多錢.......
intro3都要2千幾以上....個款.....不能想像....

差幾百蚊緊係買新vesrion
混混cleric小柏 11:32 PM 01-24-05
作者: M-eye:
...
另一個系列的product....
一直都有的...

某七瀨氏好像都有在用這個...
メソウサ 11:44 PM 01-24-05
試完有咩feel 呢.我覺得law 住個mon 畫野好怪咁~
好爽
特殊材料唔怕花mon(佢話)
真正我手寫我心

作者: M-eye:
...
不嬲有
windart 11:57 PM 01-24-05
係送就送呢款
上個月試過
試過,一D都唔好用,佢實際得512階,重要賣成皮野
ai. 12:13 AM 01-25-05
差幾百蚊緊係買新vesrion
係就係咁講...不過其實塊野我家人出1500.(因為之前生日,當生日禮物)
始終係無業學生,唔想用佢地咁多錢..買d都唔知自己可唔可以發揮佢性能的畫板.....

其實我上星期問人借左塊Graphire2來試用,(來畫一幅野)
之後用個幅野來決定買唔買,同買邊塊(intro2 or3),你覺得好唔好??

作者: windart:
真係想唔到512咁少...
M-eye 12:15 AM 01-25-05
作者: windart:
成皮野係指一萬元喎......
M-eye 12:17 AM 01-25-05
係就係咁講...不過其實塊野我家人出1500.(因為之前生日,當生日禮物)
始終係無業學生,唔想用佢地咁多錢..買d都唔知自己可唔可以發揮佢性能的畫板.....
其實我上星期問人借左塊Graphire2來試用,(來畫一幅野)
之後用個幅野來決定買唔買,同買邊塊(intro2 or3),你覺得好唔好??
我都係咁..我最初都唔知好唔好用...
所以買塊cheap野試下先...
現在熟手少少...先想換塊勁一點的....其實係想大塊一些...
等我隻手冇咁辛苦....
windart 12:25 AM 01-25-05

我就係試左呢塊啦,佢都講到明:

With an evolutionary digital pen of 512 pressure levels, and an extraordinary display focused to draw, graphic input can be done with genuine feeling of Pen & Paper.
A 160 degree viewing angle, an adjustable display stand...a design purely aimed for natural comfort.

512其實不是問題,問題係佢表面mon塊膜過厚,像隔住塊厚膠片畫野咁,
而佢一D都唔就手,當個sell同我講塊野成9K幾(2年前價錢),
就完全冇曬興趣。
佳佳里 12:37 AM 01-25-05

真係想唔到512咁少...
graphire o的筆好易爆口, 你無用到intuos, 512 其實都夠,不過一用開intuos,你就覺得512 唔係好得, 所以好睇你用o黎做乜, 當mouse graphire 都好夠~
ai. 12:55 AM 01-25-05
graphire o的筆好易爆口, 你無用到intuos, 512 其實都夠,不過一用開intuos,你就覺得512 唔係好得, 所以好睇你用o黎做乜, 當mouse graphire 都好夠~
我知只係512...亦知不是太好,而且好細.
不過我就係想如果512我都用唔好,又點用1024.
如果可以,我畫完之後比你看看,你比d意見~
M-eye 12:58 AM 01-25-05
咁睇黎intous真係幾正咁喎..........
oni_wan 04:29 AM 01-25-05
作者: 邪教教主:
我都想要lee d 同事
我都想有d咁ge 同事 x2 , 我都係覺得用過 Intous2 , 用唔番屋企塊 pen partner , 差太遠啦 (重未有錢買 intous 系列)
Pman 01:27 PM 01-25-05
我都想買塊版畫ar
但係又無$,又驚500$果d唔好用
唉...買唔買500$果d好呢
M-eye 01:32 PM 01-25-05
作者: Pman:
我都想買塊版畫ar
但係又無$,又驚500$果d唔好用
唉...買唔買500$果d好呢
在下都係用500$ 的wacom中....家窮...未有銀兩住...真係失禮..
可能今年年中才會有錢換板了...
Diana 01:35 PM 01-25-05
係送就送呢款
上個月試過
嗚哇哇~~好想要哦,,,,,,,,,
我果塊是wacom ET-0405A-U
該不會很貴的吧,因為我唔知幾多錢所以甘問。
kokeroro 02:03 PM 01-25-05
if you wanna draw smooth and beautiful brush in photoshop , I think you should not use "pressure 512" level~~
企鵝大王 06:25 PM 01-25-05
我家用graphire2 公司有intuos2,用上來頗有分別,明顯intuos2的壓力層次比較高反應,
可以畫得仔細些,但graphure系列就差D,上色時尤其明顯
intuos3聽講壓力層次更強,都想要塊intuos3的中板

我的經驗是壓力層次高亦易死筆,所以好好照顧支筆,不要飛筆,我死過一次筆要補買
1 2 

返回主題版面