Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-05-12, 05:47 PM   #1
馬交石
Crazy Gamer
近期愛上了網上閱讀XD

註冊日期: Jul 2002
心痛~~~打破世界紀錄最快壞的電子產品~~SONY 3D顯示器...

首先聲明本人家中已有3D電視.之所以買此產品只是貪其外型.豈料此只是惡夢的開始...

本人上月頭從澳門買了一個美版SONY 3D顯示器.本來諗住買返來間唔中開下滿足自已的購買慾....前後都開唔夠十個鐘...豈料前日啟動不能雙紅閃燈.上網細查之後嚇然發現大量相同個案...最初只是間竭黑屏.最終病熊是在下的個案啟動不能...因為是水貨沒有保用..立即運回商家檢查.對方說要運回香港檢修運費120元零件另計.但問題來了..因為是水貨估計如換底板的話價錢會好貴.但這明顯是產品設計生產的缺失..縱然花數百元維修亦難保他日唔會一下子陣亡...

本人對SONY的產品一向充滿信心..家中亦有不小SONY影音產品.但這次實在太令我失望了...堂堂大企業產品的QC竟然如此地差...打破我購買電子產品最快陣亡的紀錄...大佬呀當年初代XBOX360好大都捱半年先三紅啦...你現在十個鐘都唔夠就死...平均為每個鐘五百元>>>你富貴的SONY我話過從此以後我唔買你的電子產品~~~

另外我想在此問問大家有否和我相同個案同到底修唔修好...因為真係唔想再花錢在這種垃圾產品上了...可能狠下咬牙當跌左幾千元比SONY這條富貴是否更好...請大家比比意見....

此篇文章於 05-05-12 05:54 PM 被 馬交石 編輯。
馬交石 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 05:49 PM   #2
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
其實你知唔知呢度唔出得粗口..而家未整你已經覺得佢會好快壞..你想叫人點答你..

舊 05-05-12, 06:02 PM   #3
馬交石
Crazy Gamer
近期愛上了網上閱讀XD

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
其實你知唔知呢度唔出得粗口..而家未整你已經覺得佢會好快壞..你想叫人點答你..
對唔住...我唔知呢個人人都試過的動詞竟然係粗口...已改...但我又想更正你一下用左十個鐘都唔夠就壞已經係事實....就算換底板都係換返相同產品...我真係唔知應唔應該花錢在這種垃圾產品之上....

舊 05-05-12, 06:05 PM   #4
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
雖然十粒鐘係離譜, 但sony重來都係賣樣, 唔係賣功用同耐用.

舊 05-05-12, 06:20 PM   #5
馬交石
Crazy Gamer
近期愛上了網上閱讀XD

引用:
作者: wing 查看文章
雖然十粒鐘係離譜, 但重來都係賣樣, 唔係賣功用同耐用.
其實我用開sony的電視已經發現有問題了...駁電腦間唔中黑屏話接駁唔到.起初以為驅動問題..但上網查原來好多個案同我一樣...sony真係...真懷念CRT時代用十幾年都唔壞的sony...

舊 05-05-12, 06:28 PM   #6
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
樓主...

你個3D mon 壞得快過我個Spy Camera (你壞得太慢啦) 先黎用呢個Topic
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 06:32 PM   #7
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
我朋友部 Xperia S 一個星期就打柴啦
而家SONY野都係買有保養既好

仲要預玩2, 3年就算

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv

此篇文章於 05-05-12 06:35 PM 被 keijoey 編輯。
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 06:33 PM   #8
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
咁得人驚?

我前幾日先訂左部 sony EX550 32" 電視咋喎 ==

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 06:37 PM   #9
馬交石
Crazy Gamer
近期愛上了網上閱讀XD

愛之深恨之切...你地新一代可能唔明白我當年貼幾多SONY影音產品的相上來呢度來証明我的忠誠度....但事到如今真的死心了~~~~

舊 05-05-12, 06:45 PM   #10
紗理占
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
做咩唔買行? 有咩事,仲有代理墊一墊

引用:
作者: 天空 查看文章
咁得人驚?

我前幾日先訂左部 sony EX550 32" 電視咋喎 ==
做咩唔買CX系列?
紗理占 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 06:53 PM   #11
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 馬交石 查看文章
愛之深恨之切...你地新一代可能唔明白我當年貼幾多SONY影音產品的相上來呢度來証明我的忠誠度....但事到如今真的死心了~~~~
你需要做嘅係,搵個經理係佢前面破口大罵
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 06:56 PM   #12
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
點解會係依個區 關tv game事?
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 07:07 PM   #13
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
我又系間唔中閃黑畫面~
唔通真系奶左野

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 07:10 PM   #14
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
其實電子嘢最好買行貨,因為啲電子零件快不快壞真的好難講,
我一向都買SONY產品,但壞得最快的是第一部PS3起了不足1年(一年內壞了兩次),
之後換第2部時起碼用上4年,未壞,但有時自動熄機仲可以玩,但我就已買另一新機,
而其他的電腦,電視都用上5年都未維修過,而另一個心得是不要買啲最先進的產品,
一來貴,二來啲技術還未成熟,要經過1,2次改良後才能完善

此篇文章於 05-05-12 07:18 PM 被 SHCEHUK 編輯。
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 07:13 PM   #15
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
其實最快壞係一買返黎唔着
以前試過買隻千幾二千某牌子hdd,原裝膠袋封口,點知插落電腦無反應,好在代理有得換
另外試過買過早期sony memory stick,用過一二次壞咗,點知打去sony 話無得換

買電器好睇彩數,所以最穩陣有原廠保養

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 05-05-12 07:16 PM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 07:14 PM   #16
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: 紗理占 查看文章
做咩唔買行? 有咩事,仲有代理墊一墊

做咩唔買CX系列?

EX 新機
CX 上年

雖然EX有 FULL HD
但我對呢d野冇乜追求
睇到,打到機就ok

我之前個部都係燒左先換,以前收唔到高清,而家終於有部高清電視喇

$3600都唔駛,真係低買

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 07:20 PM   #17
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
以前sony野可以買水, 而家真係唔敢搏

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 07:33 PM   #18
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
果TOPIC開錯區呀
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 07:47 PM   #19
馬交石
Crazy Gamer
近期愛上了網上閱讀XD

唔買行貨的原因係一來因為平同有GAME送...二來想法重係維持係CRT 時代的SONY品質過癮硬年代..最重要係部機真係貪得意買返來諗住間唔中駁下遊戲機玩下...因為屋企有好多電視如打機的話點都末輪到佢..所以無諗住投資太多...點知錯了...下次買電子產品死都要買行貨了...部機都係唔修放係屋企當擺設算了....

舊 05-05-12, 07:53 PM   #20
mihimaru GT

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
作者: 天空 查看文章

EX 新機
CX 上年

雖然EX有 FULL HD
但我對呢d野冇乜追求
睇到,打到機就ok

我之前個部都係燒左先換,以前收唔到高清,而家終於有部高清電視喇

$3600都唔駛,真係低買
我EX720 48吋用左幾個月都未有事

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 08:02 PM   #21
馬交石
Crazy Gamer
近期愛上了網上閱讀XD

引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
我EX720 48吋用左幾個月都未有事
師兄你有冇試過駁遊戲機時間唔中黑屏收唔到訊號..我46Z5500就成日都係咁...但只限其他機種...ps3通常都唔怕...依家三星新機就無呢個問題...

舊 05-05-12, 08:11 PM   #22
馬交石
Crazy Gamer
近期愛上了網上閱讀XD

引用:
作者: DC 97 查看文章
我又系間唔中閃黑畫面~
唔通真系奶左野
師兄可能你真是奶野了....試下打3D顯示器型號然後打黑屏...網上好多網友都有同你相同症狀..最終病態就好似我咁開都開唔到...無論港,美,日版都有人奶野...只是時間快慢問題...

你係咪買行貨....如果係的話就祝你好運...

舊 05-05-12, 08:50 PM   #23
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Iro 查看文章
點解會係依個區 關tv game事?
X1

引用:
作者: 小嘉 查看文章
果TOPIC開錯區呀
X2

呢隻真係多S$粉……

舊 05-05-12, 08:58 PM   #24
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
3D顯示器係咪好似眼鏡個副??
我對呢副野有興趣...但係咁得人驚

舊 05-05-12, 09:01 PM   #25
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Question

買都買行貨喇

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
想請問有冇人買過隻PlayStation® 3D顯示器....效果如何.... 馬交石 電視遊戲討論版 16 03-19-12 10:30 AM
[ETC] Microsoft registers Microsoft-Sony.com and Sony-Microsoft.com almond- 電視遊戲討論版 7 07-16-11 11:30 PM
SONY 其實有無自己出過game?有好多game 都唔係由SONY做 popstars 電視遊戲討論版 2 02-20-06 04:01 AM
[SONY]SONY 發表 2005 年第 3 季業績 遊戲部門維持高成長 neo2046 電視遊戲討論版 3 01-27-06 02:58 AM
[SONY]SONY人事變動 久多良木健降職 岸邊露伴 電視遊戲討論版 4 03-10-05 01:38 AM

現在的時間是 08:54 AM

手機版 | APP版