Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 05-20-09, 10:35 AM   #1
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
對好朋友有feel

同呢個朋友識左兩三年, 平時有傾下電話or SMS, MSN
玩時你寸下我, 我寸下你, 不過同好多朋友都係咁......
近排對佢開始有FEEL, 唔知點做好, 因為frd得太耐, 佢都好了解我, 我有咩缺點佢都應該知道晒.....
我而家都唔知點做好, keep住frd定係做野, 好似好難跨出一步...!!!
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-09, 11:30 AM   #2
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
人地有女朋友嗎?
又或者有無其他鍾意o既人?

你地之間又有無經歷過一d 事?

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-09, 11:49 AM   #3
阿Wing
Game Master

其實我係男仔......!!!
佢無男朋友.......
經歷都有, 其實之前我都係當佢係紅顏知己咁, 好多野都會同佢講, 佢之前追緊個女仔佢都知......
但呢排一齊去完旅行之後, 我發覺自己好在意佢...!!!
舊 05-20-09, 12:05 PM   #4
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
一齊旅行果然好易出事(指心理上咋)

舊 05-20-09, 12:09 PM   #5
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
你咪睇下佢口風點樣先啊,好朋友轉情人,過到便好,過唔到會朋友都無得做
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-09, 01:00 PM   #6
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: stephen1980 查看文章
你咪睇下佢口風點樣先啊,好朋友轉情人,過到便好,過唔到會朋友都無得做
都有可能個女仔唔mind
做番好朋友... 不過會疏遠你一排, 等你calm donw....

我之前都有個best friend係咁

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-09, 02:35 PM   #7
阿Wing
Game Master

我可以點探口風???
舊 05-20-09, 02:38 PM   #8
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: 阿Wing 查看文章
我可以點探口風???
試下做多少少比 "朋友" 多既野...
睇下反應

唔會feel唔到

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 05-20-09, 02:42 PM   #9
阿Wing
Game Master

如果佢避 或者 反應冷淡
我又可以點做???
舊 05-20-09, 02:44 PM   #10
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
我又可以點做???
._." 如果係應該無意思?
想confirm再搵朋友打探?
不過多數都有機會揚左....

舊 05-20-09, 02:47 PM   #11
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
我又可以點做???
咁你可以試下唔直接去試探o既,
多d 約人出街先,一步一步唻,
等佢感覺快樂
換轉角度,你忽然察覺一向同你只係兄弟o既朋友、向你探口風,
你可能都會意外;
但如果你地呢排成日都有一齊玩開、又close ,
再去試探時應該無咁突兀。

另外樓主你應該都了解佢嘛?
佢係一個點o既人?

此篇文章於 05-20-09 02:50 PM 被 Middle 編輯。
舊 05-20-09, 02:48 PM   #12
阿Wing
Game Master

其實我諗過, 因為咁frd, 不如去自爆, 打死罷就...!!!
舊 05-20-09, 02:49 PM   #13
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
其實我諗過, 因為咁frd, 不如去自爆, 打死罷就...!!!
你怕唔怕無左個friend先?
有d人可能會對呢d... 反應好大 = =

舊 05-20-09, 02:50 PM   #14
阿Wing
Game Master

引用:
作者: Middle 查看文章
咁你可以試下唔直接去試探o既,
多d 約人出街先,一步一步唻,
等佢感覺快樂
呢個都做緊......
始終frd左好耐, 我覺得佢只會當平時普通朋友咁...!!!
舊 05-20-09, 02:51 PM   #15
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
呢個都做緊......
始終frd左好耐, 我覺得佢只會當平時普通朋友咁...!!!
所以就係話要做比 "朋友" 多一點既野 ._."
唔係叫你開口問....
而係比起做 "好朋友" 會做多左既野 @@"

你地不嬲都friend, 就不時都會出下街吧 @@"

舊 05-20-09, 02:52 PM   #16
阿Wing
Game Master

引用:
作者: irismong 查看文章
你怕唔怕無左個friend先?
有d人可能會對呢d... 反應好大 = =
都係ge, 真係唔想無左個frd...!!!
舊 05-20-09, 02:53 PM   #17
阿Wing
Game Master

引用:
所以就係話要做比 "朋友" 多一點既野 ._."
唔係叫你開口問....
而係比起做 "好朋友" 會做多左既野 @@"

你地不嬲都friend, 就不時都會出下街吧 @@"
有單獨去過街, 都有睇戲食飯.....
舊 05-20-09, 02:55 PM   #18
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
um... 可能打密d電話?
再搵密d (出街)?
再細心d?

我地都唔知你地平日點樣相處, 真係好難講...

你當要追普通女仔咁追嘛~~~

個女仔應該會sense到...

到時就知了

唔講出口, 到時就算對方反應係負面, 點都易落台d

舊 05-20-09, 02:57 PM   #19
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
再約多d ? 當然唔可以勉強人地出、同約得過密。
約會時嘗試唔好剩係俾佢覺得你當佢係friend ,
而係當佢係一個女仔。
不過最緊要,都係做返自然o既你喇

舊 05-20-09, 04:08 PM   #20
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
搭單問下
即我同佢個case都類近,識好耐就係近來先有feel
咁話說約多左去街啦,陪佢睇衫
個sales話我同佢有夫妻相
佢就話"唔係~我地係兄弟,或者姊妹都得"

咁應該算係close file囉?

舊 05-20-09, 05:53 PM   #21
阿Wing
Game Master

引用:
um... 可能打密d電話?
再搵密d (出街)?
再細心d?

我地都唔知你地平日點樣相處, 真係好難講...

你當要追普通女仔咁追嘛~~~

個女仔應該會sense到...

到時就知了

唔講出口, 到時就算對方反應係負面, 點都易落台d
引用:
作者: Middle 查看文章
再約多d ? 當然唔可以勉強人地出、同約得過密。
約會時嘗試唔好剩係俾佢覺得你當佢係friend ,
而係當佢係一個女仔。
不過最緊要,都係做返自然o既你喇
我會努力嘗試下.......
但一改變對待O既態度, 對方應該一定FEEL到...!!!
舊 05-20-09, 06:37 PM   #22
kimiko
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
係我就吾會一齊,因為我係女仔,我明白女仔心理係點..
因為一個朋友同自己幾F都好,都吾會去選擇一齊,
一齊咗之後係同朋友之前d 好f感覺會冇咁f
kimiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-09, 09:01 PM   #23
c_fu
Game Master
3陪達人

註冊日期: Aug 2002
樓主會唔會去完旅行
一時感覺衝動咋...?

舊 05-20-09, 10:32 PM   #24
stephen1980
Game Master

引用:
作者: 咩Feel 查看文章
搭單問下
即我同佢個case都類近,識好耐就係近來先有feel
咁話說約多左去街啦,陪佢睇衫
個sales話我同佢有夫妻相
佢就話"唔係~我地係兄弟,或者姊妹都得"

咁應該算係close file囉?
唔一定,你可以試下出多d力同你要搵野吸引到佢轉變關系
舊 05-20-09, 10:34 PM   #25
stephen1980
Game Master

引用:
我會努力嘗試下.......
但一改變對待O既態度, 對方應該一定FEEL到...!!!
如果你唔怕佢會驚到走,可以出多dd水力,例如送下d少禮物睇下佢有d咩反應

論壇跳轉

現在的時間是 08:55 AM

手機版 | APP版