Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 01-16-09, 10:11 PM   #1
LPSLPSLPS
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
日本制造同泰國制造...有無方別?

宜家唸緊買nikon d90好定canon 450d好

但因為d90係泰國制造canon 450d係日本制造...

其實大家用canon同nikon會唔會覺得有方別,會唔會話易壞d之類...

唯君瞭我心。
LPSLPSLPS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-09, 10:21 PM   #2
issoccer
Game Master

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDissoccer
XBox Live Gamertagissoccer
如果兩部我會建議d90,功能始終都多d,高iso表現唔錯,不過你自己想要d乜野,你自己先最清楚.

邊一度製造,唔會影響相片質數,放心買啦.

此篇文章於 01-16-09 10:24 PM 被 issoccer 編輯。
issoccer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-09, 10:39 PM   #3
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
冇分別....

舊 01-16-09, 11:09 PM   #4
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
引用:
作者: issoccer 查看文章
如果兩部我會建議d90,功能始終都多d,高iso表現唔錯,不過你自己想要d乜野,你自己先最清楚.

邊一度製造,唔會影響相片質數,放心買啦.
係, 最緊要身邊人用開咩機, 同一個牌子, 大家照應都多D
同埋去SHOWROOM上下手, 睇下邊部用上舒服D
因為兩部機色彩表現都唔同~~

舊 01-17-09, 10:47 AM   #5
LPSLPSLPS

其實我主要係想知邊個保養同襟用d姐...

性能上我當然想d90啦...

唯君瞭我心。
舊 01-17-09, 07:49 PM   #6
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: LPSLPSLPS 查看文章
其實我主要係想知邊個保養同襟用d姐...

性能上我當然想d90啦...
咁你相信made in JP會耐用d? 保証唔會懷??
而made in tailand 會快d懷?? D制會易爛d??

made in jp 一樣可以未用就壞, made in tailand 一樣可以用成世都唔壞..
其實大家QC差不多的.....Nikon都唔會想做懷自己名聲吧..

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-09, 04:24 AM   #7
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
中左台灣廣告的毒?a

(按:台灣某牙膏廣告不斷以洗腦形式將泰國製品同大陸,越南製品一齊標籤為劣質產品...... )

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-09, 12:49 AM   #8
LPSLPSLPS

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
中左台灣廣告的毒?a

(按:台灣某牙膏廣告不斷以洗腦形式將泰國製品同大陸,越南製品一齊標籤為劣質產品...... )
我自己無中...係要先得到老媽o既同意姐...

唯君瞭我心。

論壇跳轉

現在的時間是 01:38 PM

手機版 | APP版