Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 07-22-04, 04:03 PM   #1
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
費爵爺揶揄車路士 「有錢未必得冠軍」

唔知貼係車路士Fans Club定曼聯Fans Club好,所以出新Topic算

車路士(相關新聞 - 網站)新領隊摩連奴早前才向費格遜和雲格聲言不要「出口術」玩心理戰,轉個頭費爵爺便來個大反擊,昨日他揶揄車路士縱大灑金錢購入球星,亦不等於會奪得聯賽冠軍。新加盟曼聯(相關新聞 - 網站)的阿倫史密夫(相關新聞 - 網站)亦高調表示,「紅魔鬼」在來季無懼任何對手的挑戰。

每屆英超費爵爺皆用其「金口」打擊對手,今年亦不例外,首個攻擊目標便是在去年歐聯8強時與之交惡的現任車路士領隊摩連奴。

阿倫史密夫毋懼挑戰

「我不覺得金錢能左右一切,要奪標還要看你有多少具質素的球員及如何作出正確調動。」費格遜這番言論,明顯警告今夏在轉會市場大灑金錢並奪去自己「心頭好」洛賓的車路士,不要以為可用銀彈換取獎盃。

另外,剛成為新「紅魔」的阿倫史密夫亦高調宣稱曼聯來季無懼任何對手﹕「我們不怕任何對手和挑戰﹗在這裏短短幾周,我便充分感受到隊友們對勝利和奪標的渴求。」事實上,曼聯的確從未在英超連續兩年失落聯賽冠軍。

舊 07-22-04, 04:11 PM   #2
masaki
God of Gamer
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
唔知上年邊隊第二邊隊第三呢
呀係bor佢都冇第一

要奪標還要看你有多少具質素的球員及如何作出正確調動
......阿仙奴?

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-04, 04:15 PM   #3
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
上年一隊大把人用,一隊唔夠人用
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-04, 04:24 PM   #4
fatraymond
期待~~

註冊日期: Sep 2002
以fans角度0黎睇,絕對贊成費sir講法
以球迷角度0黎睇,絕對唔鍾意車仔的做法
而家佢買人,個個都成千萬鎊,好離譜

所以就算曼聯拎唔到冠軍,都唔想比車仔拎
我寧願阿仙奴拎

舊 07-22-04, 04:30 PM   #5
steve

五十步笑百步.........
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-04, 04:39 PM   #6
煩死人
Crazy Gamer

引用:
作者: fatraymond
以fans角度0黎睇,絕對贊成費sir講法
以球迷角度0黎睇,絕對唔鍾意車仔的做法
而家佢買人,個個都成千萬鎊,好離譜

所以就算曼聯拎唔到冠軍,都唔想比車仔拎
我寧願阿仙奴拎

以前曼魚買呢個買o個個,個個都咩最高薪價,又唔見o的人有意見? 而家車仔有$買人o的人就呢樣o個樣 p

o的曼魚fans 唔抵得成日俾人搶野?
煩死人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-04, 04:52 PM   #7
FOKKIT
Banned

引用:
作者: 煩死人
以前曼魚買呢個買o個個,個個都咩最高薪價,又唔見o的人有意見? 而家車仔有$買人o的人就呢樣o個樣 p

o的曼魚fans 唔抵得成日俾人搶野?
又唔見o的人有意見=因為曼聯買人番黎係用,唔係好似車仔咁買人番黎擺
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-04, 05:03 PM   #8
煩死人
Crazy Gamer

引用:
作者: FOKKIT
又唔見o的人有意見=因為曼聯買人番黎係用,唔係好似車仔咁買人番黎擺

狀態唔好就唔應該落場 一味敗家o既亦都唔應該落場 唔通派哂o的冇用o既落場?
舊 07-22-04, 05:10 PM   #9
fatraymond
期待~~

引用:
作者: 煩死人
狀態唔好就唔應該落場 一味敗家o既亦都唔應該落場 唔通派哂o的冇用o既落場?
哦,所以一隊波就要買成廿幾個球員(仲要個個星級)
邊個唔好就唔用邊個,買咁多番0黎係為左等其他球員狀態唔好的
咁樣係經營球隊的策略咩??

舊 07-22-04, 05:19 PM   #10
煩死人
Crazy Gamer

引用:
哦,所以一隊波就要買成廿幾個球員(仲要個個星級)
邊個唔好就唔用邊個,買咁多番0黎係為左等其他球員狀態唔好的
咁樣係經營球隊的策略咩??

比賽咁密,同幾時傷呢o的野話唔埋,人多可以夠時間休息,唔通學皇馬咁?季尾咪個個殘哂囉 皇馬o的後備有幾多個勁,大家都知啦

唔通冇態都要落場? Raul 要經係一個好好o既example ╮ ╭ 佢落場咪行行企企囉, o丫,仲要樣好重要o既野做,有人入波就幫手慶祝
舊 07-22-04, 05:26 PM   #11
garuda
Crazy Gamer
拉科,羅馬 fans

註冊日期: Aug 2003
自從趕走左碧咸~ 我好憎費爵爺~
希望車仔加油!!
garuda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-04, 07:49 PM   #12
碧克

在此我得舉一個超聯的好榜樣,而我一直也很欣賞的球隊------查爾頓.
相信今年車仔買人所花的純轉會費,都已經足夠支付查爾頓由創會至今所有的交易費用...
但他們打出的表現,就算未必成為爭標分子,也可跟強隊爭一日之長短.
只要踢法實際,就算沒星級球員助陣,落到場亦足與全星級球隊抗衡.
以車仔這樣不計成本地向轉會市場投入資金,
無疑是影響了英球壇的平衡.
幸好他們不像皇馬那般意圖盡收天下兵器,
而購入本地年青球員時都有點良心,在培育費裡賠多一點......
不過,以金錢把冠軍買回來,這是絕不健康的現象.
所以就算曼聯今季贏唔到冠軍,我都寧願阿記實至名歸地衛冕成功.
我都唔希望有隊波用錢買個冠軍獎盃返去.
皇馬上季四大皆空,我會看得很心涼......

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-04, 10:19 PM   #13
不破大地
Game Master
車仔球迷

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 神樂阪.碧克
在此我得舉一個超聯的好榜樣,而我一直也很欣賞的球隊------查爾頓.
相信今年車仔買人所花的純轉會費,都已經足夠支付查爾頓由創會至今所有的交易費用...
但他們打出的表現,就算未必成為爭標分子,也可跟強隊爭一日之長短.
只要踢法實際,就算沒星級球員助陣,落到場亦足與全星級球隊抗衡.
以車仔這樣不計成本地向轉會市場投入資金,
無疑是影響了英球壇的平衡.
幸好他們不像皇馬那般意圖盡收天下兵器,
而購入本地年青球員時都有點良心,在培育費裡賠多一點......
不過,以金錢把冠軍買回來,這是絕不健康的現象.
所以就算曼聯今季贏唔到冠軍,我都寧願阿記實至名歸地衛冕成功.
我都唔希望有隊波用錢買個冠軍獎盃返去.
皇馬上季四大皆空,我會看得很心涼......
高價買人每一隊強隊都會
曼聯, 阿仙奴都係一樣
車仔由負債累累到一支爭標球隊係要負出多D
我相信如果摩連奴今年有成績
下年就唔需要咁買人法

舊 07-22-04, 10:26 PM   #14
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

PSN  IDARMY_Momo
如果油王玩厭左都唔知點算......個狀況根本唔健康

而且...咁多星o係球隊入面...我覺得實會有野嘈
要睇摩連奴搞唔搞得掂...

舊 07-22-04, 10:58 PM   #15
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
有錢唔一定買到冠軍就真既
上季既車仔洗成一億幾英磅到頭來都係得第二,雖然又個樣又e樣

ps:如果隊隊都係咁既話個風氣就好差啦

舊 07-22-04, 11:03 PM   #16
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 搖搖
如果油王玩厭左都唔知點算......個狀況根本唔健康

而且...咁多星o係球隊入面...我覺得實會有野嘈
要睇摩連奴搞唔搞得掂...
報紙報導過:
油王已經話左俾摩連奴聽...
搞唔巧隊波,今屆聯賽囉唔到冠軍既話...
出年唔駛留隊...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-04, 11:27 PM   #17
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

PSN  IDARMY_Momo
引用:
作者: Busconcamp
報紙報導過:
油王已經話左俾摩連奴聽...
搞唔巧隊波,今屆聯賽囉唔到冠軍既話...
出年唔駛留隊...
..........

咁...英超國米誕生喇
淨係佢之前炒雲尼亞里已經覺得佢係冇耐性既人...

舊 07-23-04, 10:42 AM   #18
不破大地
Game Master
車仔球迷

摩連奴反擊

Mourinho hits back after Ferguson jibe
By Steve Tongue in Seattle

23 July 2004

Jose Mourhino continued to make the noises Chelsea's supporters want to hear last night when he combined a promise to go all out for
the Premiership title this season with a gentle dig at Sir Alex Ferguson.

Chelsea's eloquent new manager responded to the claim two days ago by his Manchester United counterpart that he could not just buy
the championship with a reminder of the result when his Porto team took on United in last season's Champions' League.

"I agree money doesn't buy points and victories," he said. "If you go back a few months Porto with 10 per cent of Man United's budget beat them. So he's absolutely correct. Money buys players but not a team."

舊 07-23-04, 11:12 AM   #19
SNAKE
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: garuda
自從趕走左碧咸~ 我好憎費爵爺~
希望車仔加油!!
自徙車仔趕走左雲尼亞你,我更憎車仔
SNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-04, 11:42 AM   #20
sutter
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 不破大地
摩連奴反擊

"I agree money doesn't buy points and victories," he said. "If you go back a few months Porto with 10 per cent of Man United's budget beat them. So he's absolutely correct. Money buys players but not a team."
費sir既口術遇到對手喇 ~
第一場曼聯對車仔好睇過戲~

舊 07-23-04, 11:50 AM   #21
masaki
小峽谷肥安娜

串得好精景.....

814我一定會睇呢場好戲XDDD

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-04, 11:53 AM   #22
fatraymond
期待~~

引用:
今年你上任咪又係買咁多人
一個保羅費拉拿都千幾萬
肯定呢定舌戰陸續有0黎

舊 07-23-04, 12:01 PM   #23
碧克

引用:
今年你上任咪又係買咁多人
一個保羅費拉拿都千幾萬
肯定呢定舌戰陸續有0黎
仲有,唔好唔記得保羅費拉拿今年在歐國盃的佳作~
可能到時佢會有李奧一半咁蝦碌都唔定~
一半身價嘛~

\  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
舊 07-23-04, 12:16 PM   #24
不破大地
Game Master
車仔球迷

今次費sir係抵俾人串
邊個叫佢先撩者賤
同埋佢講哩番毫無說服力
曼聯一樣都買好多人

至於摩生買賣成唔成功, 而家冇人知
不過D人係咁
贏就話你駛得多錢
輸就更加要踩多兩腳

舊 07-23-04, 12:28 PM   #25
碧克

引用:
贏就話你駛得多錢
輸就更加要踩多兩腳
誰叫球壇只會憎人富貴而不厭人貧?
駛得咁多錢,年年都億億聲咁扔出去,冇返咁上下成績贏回來,果D錢駛來做乜?
前年既愛華頓修咸頓,上年既保頓查爾頓,
有邊間買人會駛多過一千萬?
要駛既錢終歸要駛,但不節制地大駛又打唔出成績的話就要有俾敵隊串的覺悟.
上年曼聯係抵俾人串呀,但話晒都有個足總盃在手,未致於得個桔~
阿仙奴以少變應萬變,如果佢今季可以衛冕成功,說服力一定大過車仔奪冠~
上季睇皇馬睇到心涼,如果今季車仔又係乜都冇,我同樣會好心涼.

\  /

論壇跳轉

現在的時間是 01:00 PM

手機版 | APP版