Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-06-09, 11:53 PM   #1
Sgodkyo
God of Gamer
the one

註冊日期: Jan 2003
身邊有重要的人出了事.....

剛剛才收到消息
一個亦師亦友的前輩得了重病
已經去到"見得就好快D見"o既情況
個人down晒.......
人真係好化學
之前個人都好精神好健康....
遲d成班人出黎有個小聚
可以做d咩.....??

舊 07-07-09, 12:48 AM   #2
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
好好珍惜同紀念成班人同佢一齊o既最後一個小聚\
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-09, 09:53 AM   #3
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
跟他/她大聲說你愛他/她.

莫在他/她離去後才跳 Beat It.

舊 07-07-09, 11:27 AM   #4
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
你最少可以見一見...
我今朝一起身就聽到學妹電話, 又一個中學同學去左...
重要係加拿大, 連去見最後一面都冇可能

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-09, 12:27 AM   #5
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
佢有無買保險????
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-09, 12:38 AM   #6
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: 神京 查看文章
剛剛才收到消息
一個亦師亦友的前輩得了重病
已經去到"見得就好快D見"o既情況
個人down晒.......
人真係好化學
之前個人都好精神好健康....
遲d成班人出黎有個小聚
可以做d咩.....??
幾年前, 有個朋友知道已經餘下一年左右~
之後他開始找好友寫一些關於他與他(朋友)的小文章!
又影下一些合照......
半年左右, 他親自排版設計好出一本記念冊, 內容有晒朋友的文章及照片, 再加上倒數的日記歷程, 而且仲有埋安息禮的程序!
在生前, 終於都完成左~

呢本書仔, 在自己的安息禮派發當日用~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-09, 01:07 AM   #7
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: KIM 查看文章
幾年前, 有個朋友知道已經餘下一年左右~
之後他開始找好友寫一些關於他與他(朋友)的小文章!
又影下一些合照......
半年左右, 他親自排版設計好出一本記念冊, 內容有晒朋友的文章及照片, 再加上倒數的日記歷程, 而且仲有埋安息禮的程序!
在生前, 終於都完成左~

呢本書仔, 在自己的安息禮派發當日用~
睇到呢個topic好心酸
如果我係樓主 見面時D氣氛要開心吧
來一個擁抱
因為始終朋友餘下的時間不多
不如留一個開心既回憶比大家

舊 07-10-09, 02:11 AM   #8
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
離開了....
連最後一面都.......
我...好耐冇喊過.......

舊 07-11-09, 12:37 AM   #9
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: 神京 查看文章
離開了....
連最後一面都.......
我...好耐冇喊過.......
樓主:節哀順變。
好好生活下去,你的前輩就可以走得安樂。
我明白見不到最後一面會很傷心,因為上月我的外公走時,我也未能見到他最後一面。
我就是提醒自己,每一日要過得好,來報答他多年的疼愛。

哭可以發洩傷感,就放聲大哭,然後收拾好心情,繼續積極人生。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-09, 09:09 PM   #10
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
咩病???癌症???
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-09, 12:06 AM   #11
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
上年我都遇過同樣事情。
一位由我中一入學睇到我離開學校o既老師突然走o左,
原本我認為以佢o既年齡,應該有排都未到佢,但世事就係咁估唔到,話走就走……

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-09, 10:32 AM   #12
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
上年我都遇過同樣事情。
一位由我中一入學睇到我離開學校o既老師突然走o左,
原本我認為以佢o既年齡,應該有排都未到佢,但世事就係咁估唔到,話走就走……
我上年都有過同樣既事情
......雖然咁寫出黎好似黎遲左既日記咁,不過都勾起左我既情緒,就比我寫黎發洩下啦
果位老師做過我地既班主任,亦做過我地DT堂既老師
唔知有無GAF板友知啦,我講緊既係屯天既楊老師....
佢其實以香港既基準黎講都唔算得老
應該話好彩定唔好彩呢?老師得病既消息,我地係知道左一年,呢一年入面,我地雖然只係回效探望左佢兩次,但係我地用左三個月時間去共同精製一部1:60既Z Gundam,同埋一張木工製出黎既小孩椅子比老師
點解送高達?因為老師係模型學會既導師,我地成班都入過模型學會
我地去探佢果時,都仲見到佢幾好笑容,好似好輕鬆咁
但係過左無耐,就有師兄同我地講,老師走左啦
楊老師當年做我地班主任既時候,就已經係一個典型既漢子....做事開明,嚴厲而不苟且,而且低調
直到佢走左,我地先知道原來老師已經入左院幾日,去左
佢直到最後,都選擇左自己一個人去承受痛苦,比佢最輕鬆果一面比大家睇
佢直到最後,都保持著佢果種我覺得非常之男子漢既作風
回首一望,有少少後悔點解當年讀書果時唔覺楊sir咁man

大家如果中學生涯過得唔差既,好得閒就返去母校見見老師們,多謝下佢地啦
唔係話想講咩世事難料之類,但係大家最少都可以回首一望,諗下其實以前教過自己既老師們係有幾厲害同值得敬重

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 08:35 PM

手機版 | APP版