Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-16-04, 03:16 PM   #1
燎原-火
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2002
睇番亂馬,都係咁正

亂馬1/2 都算幾特別
而家都冇乜呢種, 個世界乜都得, 乜都玩一餐
變身男女呢樣野可能太特別,都幾難再玩, 實話抄野啦
睇佢冇乜壓力,輕輕鬆鬆胡胡鬧鬧,
有時又有d溫情又有d咸野
格鬥比賽又乜都玩得,食野流冰跑步體操..
真係不可多得既小品

舊 05-16-04, 03:19 PM   #2
Jamie
God of Gamer
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
飛龍昇天破(??) 之後已經是不太好看了
只記得右京妹妹很可愛.... 和亂馬洗頭那一格 XD

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-04, 03:22 PM   #3
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
最強都系猛虎落地勢

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-04, 03:22 PM   #4
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
中文op搞笑

舊 05-16-04, 03:42 PM   #5
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
我覺得好正....由其是男版....唱到死死下咁....
好似唔想唱咁
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-04, 03:52 PM   #6
木C
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDAndrewoodc2
XBox Live GamertagAndrewoodc
wink

亂馬?對小弟來說真係印象深刻,佢話比我知其實乜野題材都可以玩一餐....

「猛虎落地勢」當然係必殺技中的經典....orz

論故事小弟首選幾個短篇,非看不可︰
1.法國美食家vs必殺美味肥鵝肝(忘記了名字... ),一諗起那個「妖怪圖鑑」就忍唔住....

2.生髮水「怒髮天」 (當年看到塗了「怒髮天」的玄馬跌落水之後,那個「海膽」真係笑到標眼水.... )

雖然後期的笑料較乏味,但不失為一本經典之作

p.s.:雖然題材不同,不能作比較!但「亂馬」真係好過「犬夜憛v好多.....
木C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-04, 04:00 PM   #7
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: ☆星野琉璃☆
最強都系猛虎落地勢
我都係咁話

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-04, 04:35 PM   #8
燎原-火

好似仲有招

咩狼狗吠..

招名好威架, 好似係用黎鬧人的..

舊 05-16-04, 04:35 PM   #9
燎原-火

其實tv版有幾多集??

點解一時見到143
一時又162集既?

舊 05-16-04, 04:37 PM   #10
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 燎原-火
好似仲有招

咩狼狗吠..

招名好威架, 好似係用黎鬧人的..
魔犬慟哭破

無差別格鬥流係博大精深既.....

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-04, 04:48 PM   #11
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: ☆星野琉璃☆
最強都系猛虎落地勢
好似愁容滿面虎個簽名咁樣,係咁瞌頭認錯?

舊 05-16-04, 04:48 PM   #12
Tomoyo
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
之前響北上買左成輯ramma1/2番黎......點知到第二集廣告後cut左成段.........直接去左chapter3.........
果然不能兩全其美~~~~~~唉
ramma真係好正........不過我覺得犬夜叉都正wor
而且又係山口配的~~~~~~~~~
Tomoyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-04, 05:04 PM   #13
MASAYA
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2002
猛虎落地勢真係屈機
我都覺亂馬比犬夜叉好睇好多...起碼亂馬我係追住睇,犬夜叉只係見到出左新一期,買開...繼續買啦...
好似回復返畫亂馬前既作品咁...

3) 傳媒說好便拜,說差便踩
MASAYA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-04, 05:11 PM   #14
^-^小人物
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDHero_Infinity
XBox Live GamertagHero Infinity
這是我最喜愛的作品

我而家都日日開DVD睇1,2集
就快睇到 獅子咆哮彈

太多正野啦~
唔至故事~人物等等~
聲優都咁正~

BlackTEAM
^-^小人物 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-04, 05:14 PM   #15
^-^小人物
Game Master

XBox Live GamertagHero Infinity
引用:
作者: 燎原-火
其實tv版有幾多集??

點解一時見到143
一時又162集既?
基本上係162話~
第19話之後係熱鬥篇~共143話~
所以加埋就係162話~

不過加過熱鬥篇(付題?)既名上去都唔知有用...
都係差唔多一樣咁好睇

BlackTEAM
舊 05-16-04, 05:29 PM   #16
燎原-火

引用:
作者: ^-^小人物
這是我最喜愛的作品

我而家都日日開DVD睇1,2集
就快睇到 獅子咆哮彈

太多正野啦~
唔至故事~人物等等~
聲優都咁正~

漫畫版
小美同個洗女人錢之戰都勁攪野啦

食法國餐個集, 個男人想咀亂馬
點知成個口食落個頭度笑到我....
其實佢比one piece仲顛,人物仲傻

真係冇個正常既...

舊 05-16-04, 05:32 PM   #17
燎原-火

ova好似都幾正
唔知邊度有得買番呢...

破戀洞呢d 變左ova...

良牙其實都幾慘, 成日比人玩,

舊 05-16-04, 05:48 PM   #18
Kaede楓

註冊日期: Jun 2002
我記得仲有招好似叫做敵前大逆走 ........

不過都係猛虎落地勢威d.......
Kaede楓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-04, 05:52 PM   #19
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
火車王(冇記錯?)對二家姐果個故事最好笑

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-04, 06:01 PM   #20
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 雙日
魔犬慟哭破

無差別格鬥流係博大精深既.....
其實玄馬都好強架
佢自創左小偷同強盜兩種拳法
(我唔記得名,係米山千拳/海千拳)

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-04, 06:01 PM   #21
Dor
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: Kaede楓
我記得仲有招好似叫做敵前大逆走 ........

不過都係猛虎落地勢威d.......
有一招點落舊石度會整碎佢果招叫咩﹖
好似直死魔眼咁

舊 05-16-04, 06:01 PM   #22
^-^小人物
Game Master

>>小美同個洗女人錢之戰都勁攪野啦
果條仔唔記得係火車頭既第幾傳人...隻手還要有隻公仔係度...

>>ova好似都幾正
>> 唔知邊度有得買番呢...
>>破戀洞呢d 變左ova...
我以前係信和買左d ova既vcd~
有短篇~有劇長版等等~隻碟好鬼靚~雷射面的

>>我記得仲有招好似叫做敵前大逆走 ........
好似良牙練成爆碎點穴後~亂馬要著草諗計反擊既名來~

vov430:
你講岩左~

BlackTEAM
舊 05-16-04, 06:02 PM   #23
^-^小人物
Game Master

引用:
作者: Dor
有一招點落舊石度會整碎佢果招叫咩﹖
好似直死魔眼咁
爆碎點穴~

BlackTEAM
舊 05-16-04, 06:24 PM   #24
Dor
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: ^-^小人物
爆碎點穴~
thx

[off]其實覺唔覺高橋留美子係現今日本漫畫家中最多才多藝既一個
有亂黎既亂馬,嚴肅既人魚傳說再到依家既犬夜叉,樣樣都好成功 [/off]

舊 05-16-04, 06:25 PM   #25
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: vov430
其實玄馬都好強架
佢自創左小偷同強盜兩種拳法
(我唔記得名,係米山千拳/海千拳)
玄馬當然強
一招地獄搖籃已經可以KO亂馬

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 08:33 PM

手機版 | APP版