Games Animation Forum

查看單個文章
舊 11-06-12, 01:45 AM   #956
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
新PLAN如下..
28/1/13(一) 香港-(晚上到機場搭1:15機)
29/1/13(二) Day1: 早上5:45: 到達關西國際機場 
詳細交通
<<<<JR關西空港線直達15分鐘> 日根野 <JR紀國線直達約1小時30分鐘> 白濱※ 從白濱車站有免費接駁公車接送(由白濱溫泉旅館共同組合營運)
 頭班車13:30起每小時的30分發車,到末班車17:30為止 總共5車趟
 到Hotel Seamore需30分鐘(經由組合各加盟飯店
)(所以用JR 關西 WIDE Area Pass4日DAY1) >>>  

下午1:30: JR白濱站酒店巴士- 到達白濱酒店CHECK-IN--三斷壁-
晚上19:00前: 回酒店

-----------------酒店:南紀白濱溫泉Seamore酒店 (KZT) (住2晚)-----------------------

30-1-13(三) DAY2: 上午:A:熊野古道OR
B:白濱溫泉公園-錯視世界 Energy World--去沙灘行吓/動物園夠時間嗎?

晚上19:00前: 返酒店(明新巴士)

31-1-毛13(四) DAY3:上午:10:00CHECK-OUT去大阪-難波酒店CHECK-IN- ((難波--地下鐵千日前線-日本橋站,JR 關西 WIDE Area Pass--DAY 3)
----------------難波酒店HOTEL HILLARYS(住6晚)---------------
中午:12:50到酒店CHECK-IN
下午:電電城(GUNDAM館就係對面馬路)
晚上:心斎橋/難波(中央區)

(JR 關西 WIDE Area Pass--DAY 3)

1-2-13(五)DAY4大阪:JR大阪駅(難波地區,御堂筋線)←→京都:JR京都駅
上午:清水寺--三年坂、二年坂-八板神社
下午:祉園(某色鬼話妄想一定有艷遇,無言..)
晚上:花見小路--返大阪酒店(回大阪30MIN)
(JR 關西 WIDE Area Pass--DAY 4 ,清水寺巴士來回一次 )

2-2-13(六)DAY5:上午:奈良公園
下午:東大寺--春日大社(近鐵車程1HR)

(奈良.斑鳩一日券-京阪1600羊/就咁搭巴士)

3-2-13(日)DAY6:早上:空中庭園展望台--大阪城天守閣--通天閣--道頓堀水上觀光船--天然溫泉 浪速之湯(同行朋友唔想行咁多寺廟,所以返大阪)
OR海灣區海遊館
(大阪周遊卡DAY1-2700羊/海遊卡2850羊)

4-2-13(一)DAY8: 上午杯麵發明館 +
下午:天神橋 (買古怪零食做手信)--
天王寺一帶
晚上:天王寺SPA WORLD(如果上午至下午行埋天神橋,應該買左好多野,咁入SPA WORLD會否好麻煩?我想會留到9~10點先走, )
(大阪周遊卡DAY2/DAY 1)

5-2-13(二)DAY7:上午:環球影城(因為怕6,日多人,所以早D去)

晚上:USJ附近市商場 (另一張大阪周遊卡DAY 1//DAY 2)

6-2-13(三)DAY9:上午:酒店CHECK-OUT,商場寄存行李(LOCKER)--RINKU PREMIUM(乘巴士100羊)--
傍晚19:00:到機場搭21:00機回香港(大阪車站-機場巴士1000羊/大阪周遊卡DAY 2)

1.其實KANSAI THRU PASS係咪可以任何日子3 DAY使用?機埸包唔包(好似有一條線可以去)?
如果係咁,我DAY 2 和白濱/和歌山市內用一日,DAY 8 & DAY 9回機場咁用咪剛剛好?
2.還是用返大阪周遊卡回機埸好D?
3.DAY 6如果上午至下午行埋天神橋,應該買左好多野,咁入SPA WORLD會否好麻煩?我想會留到9~10點先走...

4.DAY 9 當日10:00CHECK OUT,但我班機係21:00,咁如果我想去玩,係咪一早去機場租LOCKER,再返出去玩好D(預計19:00返到機場,但RINKU PREMIUM好似行唔到成日?

5.我搭PEACH來回,已加$320-20KG行李寄倉,但我知一定唔夠(應該一大一細喼吧18"&29"各一,手提大背包一個),可以點做?
6.DAY 1其實我只係想直接由機場去白濱,有冇方法唔經和歌山直接去(當然最好用JR)?

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...

此篇文章於 11-08-12 01:09 AM 被 clanyuen1 編輯。
clanyuen1 目前離線  

返回主題: 日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3