Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 08-06-09, 01:23 AM   #1
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
[cw28]月牙~新刊BIO5搞笑四格本(售後意見區)

月牙今次CW在DAY1,星期六,J1檔位恭候各位大駕~

今次新刊同樣是個人誌,BIO5的惡搞改篇四格本,
有玩BIO5的不要錯過,保證歡樂無窮啊~

封面~

4P內文~

------------------------------------------------------------------------------

B5判,內文36版,售價:$25~
-----------------------------------------
最後要多謝今次畫賀圖比我既:
魚毛仔LEON,子夜 & SETH~

此篇文章於 08-22-09 09:59 PM 被 月牙火介 編輯。
月牙火介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-09, 01:45 AM   #2
ゆり

註冊日期: Nov 2004
有冇leon薪金很多呢個笑點呢?

舊 08-06-09, 09:54 AM   #3
聰一(沖一)
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
雖然無玩過BH5
但月牙兄的作品我支持呀~~~
我要一本
聰一(沖一) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-09, 12:15 PM   #4
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
蓋印有乜用?

舊 08-06-09, 06:01 PM   #5
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
一定要買
不過我未玩5

舊 08-06-09, 08:35 PM   #6
月牙火介
《kofire》

引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
有冇leon薪金很多呢個笑點呢?

不過Leon仲會客串演出既
引用:
作者: 聰一(沖一) 查看文章
雖然無玩過BH5
但月牙兄的作品我支持呀~~~
我要一本
俾面
已記下~
引用:
作者: 尼路 查看文章
蓋印有乜用?
CW d活動來:
http://www.cwhk.org/php2/CwNewsDetail.php?news_id=283
引用:
作者: smalltung 查看文章
一定要買
不過我未玩5
未玩5,睇完我本野你會對女主角有好大既誤解...

舊 08-06-09, 11:47 PM   #7
noel8890

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDdjkaeru
想留呀…不過星期日先去…orz||||
noel8890 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-09, 12:46 AM   #8
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
個活動好迷,都無講換d乜,如果人流多個幾檔重要蓋印咪唔駛行?

舊 08-07-09, 10:02 AM   #9
sunmei
SM系邪惡侍女長

註冊日期: Apr 2005
唔知下次RG有無,我想都想買,不過CW唔知去唔去(無檔通常唔去)
我覺得你畫既野好有趣
原來唔係Q版既都幾型

★我的Blog★

獅子屋郵購區新店開張!!!
sunmei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-09, 11:29 PM   #10
月牙火介
《kofire》

引用:
作者: noel8890 查看文章
想留呀…不過星期日先去…orz||||
OH...
唔緊要啦,或者到RG仲買到~
引用:
作者: 尼路 查看文章
個活動好迷,都無講換d乜,如果人流多個幾檔重要蓋印咪唔駛行?
斷估都唔會有咩好野換,
不過在我立場覺得整左個印仔幾有趣~
引用:
作者: sunmei 查看文章
唔知下次RG有無,我想都想買,不過CW唔知去唔去(無檔通常唔去)
我覺得你畫既野好有趣
原來唔係Q版既都幾型
多謝稱讚
原來你冇玩今次CW~

舊 08-08-09, 04:05 AM   #11
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
其實LEON全名係LEON.S.KENNEDY

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-09, 05:03 AM   #12
月牙火介
《kofire》

引用:
作者: H-ISM<<蘿莉控形>> 查看文章
其實LEON全名係LEON.S.KENNEDY
其實我知(S=SCOTT),不過戰略性鬼隱左
要嚮D中文對白入面夾D英文名意外地煩...

舊 08-08-09, 11:28 AM   #13
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
其實畫呢類而賣$, 有否版權問題?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-09, 11:58 PM   #14
月牙火介
《kofire》

引用:
作者: KIM 查看文章
其實畫呢類而賣$, 有否版權問題?
當然有
不過日本大部份版權物都唔會打壓同人,
唔太過份都隻眼開隻眼閉~
我印象中日本就只有同人玩淫賤比卡超而比任記告,
因為損害左小精靈形象

舊 08-09-09, 11:31 PM   #15
GOGOHOT36
Junior Member

註冊日期: Aug 2008
預留一本,應該當日下午到取,謝謝.
GOGOHOT36 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-09, 08:39 PM   #16
pi220
>そっとしておこう

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDmomuratan
留兩本...當日拎....XD
另外我想問下芒亨本留唔留得..可以既話留一本..唔該晒XD

舊 08-11-09, 12:43 AM   #17
月牙火介
《kofire》

引用:
作者: GOGOHOT36 查看文章
預留一本,應該當日下午到取,謝謝.
OK,多謝支持
引用:
作者: pi220 查看文章
留兩本...當日拎....XD
另外我想問下芒亨本留唔留得..可以既話留一本..唔該晒XD
已記下~多謝支持~
芒亨本係咪貓臣四格?可以留呀~

另外,本子已經送印,過幾日再post d成品上來~
售價確定為$25~

此篇文章於 08-11-09 12:48 AM 被 月牙火介 編輯。
月牙火介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-09, 10:47 PM   #18
魚毛仔

註冊日期: Jun 2006
預留一本,THX
魚毛仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-09, 12:51 AM   #19
月牙火介
《kofire》

引用:
作者: 魚毛仔 查看文章
預留一本,THX
魚毛兄也有新刊吧?
如不介意我想同你換本好嗎~?

舊 08-12-09, 01:09 AM   #20
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
我都要一本~不過我去不到! 之後約取吧!
努力!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-09, 01:13 AM   #21
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
我又要留一本 不過到時點確認呀?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-09, 01:24 AM   #22
月牙火介
《kofire》

引用:
作者: KIM 查看文章
我都要一本~不過我去不到! 之後約取吧!
努力!
THZ~
不如金大你睇下有冇gaf 版友會去cw既幫你代取?
如果冇再後約吧~
引用:
作者: GN00508771 查看文章
我又要留一本 不過到時點確認呀?
到時你到我檔口講聲你預留左&講番你個名就ok,
多謝先~

舊 08-12-09, 01:28 AM   #23
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 月牙火介 查看文章
THZ~
不如金大你睇下有冇gaf 版友會去cw既幫你代取?
如果冇再後約吧~

到時你到我檔口講聲你預留左&講番你個名就ok,
多謝先~
大大只係做DAY1吧-.- 死 戈日真係好趕添-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-09, 01:32 AM   #24
月牙火介
《kofire》

引用:
作者: GN00508771 查看文章
大大只係做DAY1吧-.- 死 戈日真係好趕添-.-
係呀只做DAY1,
其實我發現GAF好多檔都係只做DAY1,
應該大家考慮既野一樣吧~

舊 08-14-09, 10:23 PM   #25
月牙火介
《kofire》

幾經艱苦終於取左書(幫襯開間印店搬左唔通知我,搞到我去錯地方)
而家POST D成品比各位睇睇~

封面:正如所見是跨版的~

內文,印刷質素保持水準~

另外做了個易拉架,由於我一個人能帶的東西有限,
所以做了個細SIZE的,但收到貨後又覺得太細個....OTL

這易拉架的圖本來是做封面的,但我臨時改變主意做了跨版的那一個,
然後有朋友跟我說,這一個比較好.....OTL

論壇跳轉

現在的時間是 04:40 PM

手機版 | APP版