Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 08-13-13, 05:12 PM   #1026
cxzsedc
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: SangoTLOU 查看文章
EX月姫:「範囲内の敵に雷によるダメージを与え、移動速度を下げる。ダメージは互いの知力で上下する」
From http://www.taisen2.x0.com/card/img/up6116.jpg
廚計略....1 cost有範圍雷仲要減速
再加埋個spec 有魁軍欄.......

P.S 睇黎個圈係曹植個雲散咁細

此篇文章於 08-13-13 05:15 PM 被 cxzsedc 編輯。
cxzsedc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-13, 05:34 PM   #1027
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
結果到8月 這隻game還沒有摺
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-13, 06:12 PM   #1028
abingo

註冊日期: Feb 2012

連環は知力7に1カウントくらい
ダメージは知力2の90%ほどの張飛にかましても3割ほど残った。

知力6も7も2割ぐらいしか減らねえ。

・範囲内全てに雷1本
・一騎打ち有り

舊 08-13-13, 07:05 PM   #1029
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: abingo 查看文章

ダメージは知力2の90%ほどの張飛にかましても3割ほど残った。

・範囲内全てに雷1本
・一騎打ち有り
如果副deck有張姬,可以取代
但吾會有其他位置可以俾到佢…

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-13, 08:47 PM   #1030
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
EX月姫:「範囲内の敵に雷によるダメージを与え、移動速度を下げる。ダメージは互いの知力で上下する」
From http://www.taisen2.x0.com/card/img/up6116.jpg
綠色廚腳

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-13, 09:13 PM   #1031
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: b_boy 查看文章
綠色廚腳
戰國O個邊太廚比人下修完

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-13, 09:21 PM   #1032
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
唔計個計略,個SPEC都好廚喎.....點樣有?

舊 08-13-13, 09:37 PM   #1033
b_boy
↘呆~

引用:
作者: abingo 查看文章

・範囲内全てに雷1本
・一騎打ち有り
重點係6氣, 夾金龐可以玩馬鹿雷
估計1知扣到100%

淯底可保一世平安
舊 08-13-13, 10:09 PM   #1034
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
重點係6氣, 夾金龐可以玩馬鹿雷
估計1知扣到100%
馬鹿雷有點多餘,減完智,減速都冇意思,都死晒啦

舊 08-13-13, 10:25 PM   #1035
b_boy
↘呆~

引用:
作者: Norm 查看文章
馬鹿雷有點多餘,減完智,減速都冇意思,都死晒啦
綠色減知得佢之麻
要個-5知唔係要個連環

淯底可保一世平安
舊 08-13-13, 10:54 PM   #1036
tongmak
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
我覺得比人金龐連2野慘過你電死我
tongmak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-13, 11:07 PM   #1037
b_boy
↘呆~

引用:
作者: tongmak 查看文章
我覺得比人金龐連2野慘過你電死我
守就多數係
攻就一時時, 有時點都係殺0既好

淯底可保一世平安
舊 08-15-13, 09:36 PM   #1038
3headmonkey

註冊日期: Sep 2011
幾時減價?? 幾時減價?? 幾時減價??
唔通要明年8月????
3headmonkey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 02:08 PM   #1039
SangoTLOU
Junior Member

註冊日期: Jun 2013
EX月姫 16/08/13:
http://www.nicovideo.jp/watch/sm21605091
SangoTLOU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 04:26 PM   #1040
Stevesteve

註冊日期: Dec 2012
引用:
2智扣唔到一半
算合理點, 專打凸凸骨同無雙呂布

上面條link 話2知90%...看來一下出錯, 一係個浮動大到死

張卡睇來係 1/7 軍魅柵, 點都係好野

此篇文章於 08-16-13 04:33 PM 被 Stevesteve 編輯。
Stevesteve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 04:34 PM   #1041
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
俠者雷弱化版都係咁上下啦
仲有幾c連環俾你補尾刀

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 04:34 PM   #1042
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
1COST果三個技+馬
點都用得著,特別蜀國低COST馬

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 04:42 PM   #1043
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Stevesteve 查看文章
2智扣唔到一半
算合理點, 專打凸凸骨同無雙呂布

上面條link 話2知90%...看來一下出錯, 一係個浮動大到死

張卡睇來係 1/7 軍魅柵, 點都係好野

條link好似係話「2知張飛有90%兵力,扣淨3成。」

結果 0 知都可能唔死。

舊 08-16-13, 04:46 PM   #1044
河野貴明
Game Master

引用:
作者: 44264 查看文章
條link好似係話「2知張飛有90%兵力,扣淨3成。」

結果 0 知都可能唔死。
1:53試左0知唔死

舊 08-16-13, 04:53 PM   #1045
b_boy
↘呆~

引用:
作者: 河野貴明 查看文章
1:53試左0知唔死
無得廚金龐雷了

淯底可保一世平安
舊 08-16-13, 04:54 PM   #1046
b_boy
↘呆~

0知都唔死, 個計好難用, 尤其係呂布LEE D 要確殺0既

淯底可保一世平安
舊 08-16-13, 04:58 PM   #1047
cxzsedc

註冊日期: Nov 2006
引用:
0知都唔死, 個計好難用, 尤其係呂布LEE D 要確殺0既
全體電加上1cost技點會比你確殺咁廚
送埋少少連環已經賺左
想確殺個圈要變做雲散眼咁大就得,但3特技就直接將張姬完殺

綜合下吳國d 1cost火計,就會覺得已經勁好多(特技、畫風、 etc...)

此篇文章於 08-16-13 05:01 PM 被 cxzsedc 編輯。
cxzsedc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 05:20 PM   #1048
河野貴明
Game Master

引用:
唔死都殘,1COST計算係咁啦
馬兼三個實用技,出係魏國就好
今晚有無得試玩?/

舊 08-16-13, 05:35 PM   #1049
Stevesteve

註冊日期: Dec 2012
引用:

智升呂布無效
但係無避雷針, 中硬每人一條無得避. 中了約連環6c, 減智都應約6c, 夠凸死呂布有餘.

先手用就唔難用, 因為實打中, 中了呂布又緩又減智, 如同廢人.
無雙計短, 對方先手條雷打唔死都仲有減速
智升後唔駛用

兩極化, 用or唔用, 唔難

舊 08-16-13, 05:58 PM   #1050
b_boy
↘呆~

我寧靜佢係弱化少少0既俠者雷而無連環效果
& 雷唔死最大問題係推舉無雙守果下, 對面完全唔怕你

BUT 3特技好夠用

淯底可保一世平安

此篇文章於 08-16-13 06:00 PM 被 b_boy 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LV maxwaver 街機心得交流討論區 1022 11-23-12 08:21 PM
三國志大戰討論區 Vol.LIV kawaiibaba 街機心得交流討論區 1000 10-04-12 02:22 PM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.47回 wayne123789 街機心得交流討論區 1004 05-08-12 03:16 PM
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM

現在的時間是 11:56 PM

手機版 | APP版