Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-12-08, 01:02 PM   #976
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
好似$680
等去日本先買

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線  
舊 03-12-08, 01:09 PM   #977
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 月舞 查看文章
SQ5街價幾錢?
thx
引用:
好似$680
無錯, 680蚊
黑色好似平d, 無留意

引用:
用burn in CD 行幾個鐘會即刻有明顯改善,由期係人聲 b
即系乜? 唔識

此篇文章於 03-12-08 01:18 PM 被 Ringo 編輯。
Ringo 目前離線  
舊 03-12-08, 02:24 PM   #978
MR WONG
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0774 4213 6312
PSN  IDalvin
XBox Live Gamertagalvinkk
引用:
作者: masaki 查看文章
呢間野...上次真係一肚氣
唔理佢係咪黑店喇
d sales既態度真係不可一世
果次我上左10樓買, 仲平左d
你也買了2000C嗎?

我也是10樓買的..

我指友誠..是因大厦名叫友誠大厦..

而又真係有間叫友誠的.但我也不會再入去呢..
MR WONG 目前離線  
舊 03-12-08, 02:52 PM   #979
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:
作者: MR WONG 查看文章
你也買了2000C嗎?

我也是10樓買的..

隻2000C佢幾錢賣比你?

引用:
作者: masaki 查看文章
呢間野...上次真係一肚氣
唔理佢係咪黑店喇
d sales既態度真係不可一世
果次我上左10樓買, 仲平左d
我就係去左10樓買!
從未見過噤好人嘅sales

引用:
作者: 斯羅 查看文章
我想知你買左幾$$
2對都有興趣, 但想知約幾多$$左右先再考慮
三隻金牛離家出走了...牠們只餘非常少量的牛毛,作為曾經存在的證明....

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線  
舊 03-12-08, 04:41 PM   #980
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
有無人用過 victor JVC 高級 D 既 headphone/earphone ??

例如 :http://www.mobile01.com/topicdetail....4&last=5277610
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 03-12-08, 06:40 PM   #981
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
SQ5係amazon.co.jp有off
大約¥ 6,500到,唔同色唔同價~

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線  
舊 03-12-08, 07:48 PM   #982
FOKKIT
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: delta 查看文章
SQ5係amazon.co.jp有off
大約¥ 6,500到,唔同色唔同價~
HAKAIDER果條link唔係仲平咩?
如果group埋一齊搵GAF Member訂可能仲平少少(?)

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線  
舊 03-12-08, 08:08 PM   #983
delta
Crazy Gamer

引用:
作者: FOKKIT 查看文章
HAKAIDER果條link唔係仲平咩?
如果group埋一齊搵GAF Member訂可能仲平少少(?)
我以為HAKAIDER果條link係格價網黎ga~
原來可以買ga?(日文差,唔係好明個網講咩)
而家搵左Kin大訂呢~
因為計埋運費好似比HAKAIDER介紹個位member平少少~

高橋優 / 福笑い

此篇文章於 03-12-08 08:16 PM 被 delta 編輯。
delta 目前離線  
舊 03-13-08, 07:49 AM   #984
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Ringo 查看文章
即系乜? 唔識
所有新開封的耳機/耳筒/喇叭所發出的音質其實都是"不完美"的

Burn in CD 係一隻可以令耳機/耳筒/喇叭更快表現出應有音質的CD

沒有這類CD 的話,只要用上一段長時間音質也會自然的轉好

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
有無人用過 victor JVC 高級 D 既 headphone/earphone ??
例如 :http://www.mobile01.com/topicdetail....4&last=5277610
一路對這小小的木製耳道式耳機有所疑問.............耳道式用得上木製機身嗎?

木製耳筒........係因為結實的木製機身可以令聲音的共鳴効果更好

但耳道式係直接用家的耳道/中耳作共鳴効果...........木製機身.........到底有多大幫助呢?

JVC 的木製耳筒DX1000 坊間評價極高,但我未聽過

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 03-13-08 07:58 AM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線  
舊 03-13-08, 09:14 AM   #985
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
$400-$500有咩earphone推介
有d想一次過入埋部a818

舊 03-13-08, 09:24 AM   #986
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 忍者 查看文章
$400-$500有咩earphone推介
有d想一次過入埋部a818
Sony 3月尾出A820 系列............忍下手先

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 03-13-08, 11:00 AM   #987
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
應該買a820水定行好??,定係直頭買a919水?
同埋atrac o既檔係點黎???可以由cd->atrac?

舊 03-13-08, 12:31 PM   #988
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 忍者 查看文章
應該買a820水定行好??,定係直頭買a919水?
a820 一定有行............仲要係公公機(無NC 降燥)

但想玩atrac Advanced Lossless就要買日版

引用:
同埋atrac o既檔係點黎???可以由cd->atrac?
http://zh.wikipedia.org/wiki/ATRAC

另$400-$500有咩earphone推介的話

可以試下 denon C-351 .............$300尾有交易

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 03-13-08, 08:11 PM   #989
MR WONG
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0774 4213 6312
PSN  IDalvin
XBox Live Gamertagalvinkk
引用:
作者: 大懶財 查看文章
隻2000C佢幾錢賣比你?

我就係去左10樓買!
從未見過噤好人嘅sales

三隻金牛離家出走了...牠們只餘非常少量的牛毛,作為曾經存在的證明....
因大耐..記得好似$2800在右..

现右幾錢呢?
MR WONG 目前離線  
舊 03-13-08, 09:20 PM   #990
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
引用:

现右幾錢呢?
今日去左友誠10f 睇sony $3280
2000c $3480 即刻走左
斯羅 目前離線  
舊 03-13-08, 09:38 PM   #991
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:

一路對這小小的木製耳道式耳機有所疑問.............耳道式用得上木製機身嗎?

木製耳筒........係因為結實的木製機身可以令聲音的共鳴効果更好

但耳道式係直接用家的耳道/中耳作共鳴効果...........木製機身.........到底有多大幫助呢?

JVC 的木製耳筒DX1000 坊間評價極高,但我未聽過
我諗 FX500 最主要既木掣部分係 WOODEN CONE 發聲單元吧 ?

DX 1000 當時我記得德發入過, 好似賣 6000 幾, 但係點樣既坊間評價呢 ?? 香港好多人有嗎 ??

幾年前我入左對 Victor HPD 710 一千多 D, 用左咁耐, 又試過 DX 1, 底音表現好過 ATH. 不過衰在戴得唔太穩.

最衰香港 JVC 唔入啦
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 03-13-08, 11:31 PM   #992
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
引用:
你也買了2000C嗎?

我也是10樓買的..

哈 6/f嘛

唔係唔係~
我買既係se530

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

此篇文章於 03-13-08 11:33 PM 被 masaki 編輯。
masaki 目前離線  
舊 03-14-08, 07:29 AM   #993
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
我諗 FX500 最主要既木掣部分係 WOODEN CONE 發聲單元吧 ?
DX 1000 當時我記得德發入過, 好似賣 6000 幾, 但係點樣既坊間評價呢 ?? 香港好多人有嗎 ??
幾年前我入左對 Victor HPD 710 一千多 D, 用左咁耐, 又試過 DX 1, 底音表現好過 ATH. 不過衰在戴得唔太穩.
最衰香港 JVC 唔入啦
http://www.mingo-hmw.com/forum/viewt...%2B1000&page=1

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 03-14-08, 06:32 PM   #994
delta
Crazy Gamer

終於買左白色ATH-SQ5~
個外型真係好靚,不過音質就...
感覺上差過而家用緊既Panasonic,
睇黎都要慢慢煲下佢先~

P.S 除左買SQ5外,重買左Soundrigor USB DAC UA
駁左落電腦後d聲真係好好多,$300抵玩ar ~

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線  
舊 03-14-08, 07:30 PM   #995
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
想買隻耳筒,請問有無好介紹?
用來打機,PS3,360
最好係長線同吾係入耳式
$600左右

感激,THX

舊 03-14-08, 09:47 PM   #996
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:

现右幾錢呢?
依家都係差唔多$2800在右..

引用:
作者: 斯羅 查看文章
今日去左友誠10f 睇sony $3280
2000c $3480 即刻走左
折完兩隻都三千有找..

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)

此篇文章於 03-14-08 09:55 PM 被 大懶財 編輯。
大懶財 目前離線  
舊 03-14-08, 10:04 PM   #997
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: delta 查看文章
終於買左白色ATH-SQ5~
個外型真係好靚,不過音質就...
感覺上差過而家用緊既Panasonic,
睇黎都要慢慢煲下佢先~

P.S 除左買SQ5外,重買左Soundrigor USB DAC UA
駁左落電腦後d聲真係好好多,$300抵玩ar ~
將對SQ5 插上Soundrigor USB DAC 再loop 一晩先啦!!!~~~

引用:
作者: ist 查看文章
想買隻耳筒,請問有無好介紹?
用來打機,PS3,360
最好係長線同吾係入耳式
$600左右

感激,THX
Sennheiser PX-200 開放式壓耳,戴得幾舒服的.......................

比多少少可以上 GRADO SR-60 around $800

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 03-15-08, 07:23 PM   #998
delta
Crazy Gamer

引用:
將對SQ5 插上Soundrigor USB DAC 再loop 一晩先啦!!!~~~
用Soundrigor USB DAC係部PC loop左一晩,
d聲都係一般,不過已經比尋日第一次聽好好多,
我諗最少要煲多一個禮拜之得

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線  
舊 03-17-08, 07:13 PM   #999
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003

各位,覺得這個點呢?如果上街會唔會誇左少少,八百幾,唔太貴,但睇個樣好似勁咁…

而這個呢?成二千幾,價錢上好係勁好多…同上面果個比又點呢?

此篇文章於 03-17-08 07:16 PM 被 大情大性武大帝 編輯。
大情大性武大帝 目前離線  
舊 03-17-08, 08:03 PM   #1000
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
SONY個對出街格唔到幾多音..

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本大搜查線 FILE02 Janus ~清談館~ 1006 12-03-15 09:22 AM
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.33 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1059 03-30-08 03:17 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.32 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1052 02-17-08 07:20 AM

現在的時間是 10:14 PM

手機版 | APP版