Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 10-06-03, 10:19 PM   #1
大粒麥
God of Gamer
最後衝刺......

註冊日期: Dec 2001
[求助] hang機 , mouse

我用window xp

hang機:

例如:開頭在check硬件,load window,load左window之後...

通常係開機果陣or開左機過一陣就hang, 最多連hang3次,次次都要reboot

係咪d硬野到期要換呢?

mouse:

我已經教到個mouse陏得最,但對於我黎講仲係好慢...

請問有冇方法可以令mouse再行快d

唔該各位

竹谷隆之,鬼木祐二,韮沢靖,安藤賢司,高柳佑介,鬼頭栄作
OMG...
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-03, 10:53 PM   #2
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
試鮢et慢?鷨am啦。

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-03, 11:19 PM   #3
機神GBA
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
你mouse 係咪set 左增強指標的準確性 ? 唔好tick 佢會好好多.
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-03, 11:30 PM   #4
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
如果係用普通mouse o既話,拆粒波出黎清下mouse入面d塵.......

舊 10-07-03, 01:08 AM   #5
大粒麥
最後衝刺......

謝謝各位~

引用:
Originally posted by 魔法柏樂 :
如果係用普通mouse o既話,拆粒波出黎清下mouse入面d塵.......
我用光學mouse

引用:
Originally posted by 機神GBA :
你mouse 係咪set 左增強指標的準確性 ? 唔好tick 佢會好好多.
係喎,而家...好爽
引用:
Originally posted by z_plus :
試鮢et慢?鷨am啦。
我係咪有d字睇唔倒

你話試 咩set慢 咩ram啦
即係點整

OMG...

此篇文章於 10-07-03 01:11 AM 被 大粒麥 編輯。
舊 10-07-03, 01:17 AM   #6
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
引用:
Originally posted by 大粒麥 :

你話試 咩set慢 咩ram啦
即係點整
小弟的意思係趍ios入面set番?鷨am唔好行咁快(C.L.值),CL值愈低=愈快。
有陣時hang機可能就係因為?鷨am頂唔到咁低的CL值而hang。
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-03, 02:04 AM   #7
大粒麥
最後衝刺......

謝謝先,我天日試試

OMG...
舊 10-07-03, 02:13 PM   #8
傲風 維基
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
HANG COMPUTER
I ALSO LIKE THIS
i buy a new "Fire cow"
it recovered now
CDR also can use again

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[求助] 磁碟重組不能>< 魔性天使 手機資訊/電腦軟硬討論 1 03-04-04 09:22 PM
[求助] Sony Net MD MZ- N910~ 基路亞 影音館 2 01-27-04 05:43 PM
[求助] img檔除左clone CD之外仲有乜野software可以開到出黎呀? 暴走EVA初號機 手機資訊/電腦軟硬討論 6 10-12-03 11:07 PM
Mouse driver problem: lovehinafans 手機資訊/電腦軟硬討論 4 04-12-03 09:08 PM

現在的時間是 03:31 PM

手機版 | APP版