Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-27-17, 07:07 AM   #2451
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
我隻光豬正常死唔去,不過有TURN做錯野搞到滅團守唔住,我隻光豬裝左機械仕掛,真不基氣焰,2個SPEED UP,6千2HP,440防

去到中段果陣根本唔得閒打,手多打多左或者BUFF DEBUFF少左好易滅

佢每TURN加攻再DISPELL晒,根本唱歌冇用,但唔加防又係好易秒,淨係呢度已經要晒1條友DISPELL番佢再拉冇沙減攻,呢度都2個,光豬光我又1個,9S又要開30%罩,奶媽幫光豬上自動復活,淨番自己1個打同個FD打,我隻常闇955攻暗召都好似R痕咁,FD1千攻雷神,唔知點解斷EC,不過而家好少人掛常闇,我都係渣番把聖劍算

仲有唔知點解風讀完之後果TURN LB打佢都唔覺有乜分別,加左攻都係痛

同埋中段開始佢係咁DISPELL晒,唱歌冇用搞到補唔到MP,又唔俾用道具

此篇文章於 06-27-17 07:10 AM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-17, 08:05 AM   #2452
ShinDou

ex飛中左雷神,終於自己都有了
舊 06-27-17, 08:42 AM   #2453
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: GP03D 查看文章
真係大力喎個boss今次。。。
Fd拉茶唱歌+我常闇防禦結界+debuff左boss+re-raise左奶媽都1rd比秒左。。。點守?
光戰25物回rd rd死,係我個隻防太屎?
帶9S信賴
自己沒的看看找好友的吧

防結界和9S信賴減傷可以疊

然後紅茶覺2降攻後,就可以唔使理對面上攻BUFF的了
之後紅茶唱完歌後補降攻

光戰就一直光我後防
HP破7000基本上無事

舊 06-27-17, 08:48 AM   #2454
wang2009hk
Game Master

引用:
作者: ShinDou 查看文章
我隻光豬正常死唔去,不過有TURN做錯野搞到滅團守唔住,我隻光豬裝左機械仕掛,真不基氣焰,2個SPEED UP,6千2HP,440防

去到中段果陣根本唔得閒打,手多打多左或者BUFF DEBUFF少左好易滅

佢每TURN加攻再DISPELL晒,根本唱歌冇用,但唔加防又係好易秒,淨係呢度已經要晒1條友DISPELL番佢再拉冇沙減攻,呢度都2個,光豬光我又1個,9S又要開30%罩,奶媽幫光豬上自動復活,淨番自己1個打同個FD打,我隻常闇955攻暗召都好似R痕咁,FD1千攻雷神,唔知點解斷EC,不過而家好少人掛常闇,我都係渣番把聖劍算

仲有唔知點解風讀完之後果TURN LB打佢都唔覺有乜分別,加左攻都係痛

同埋中段開始佢係咁DISPELL晒,唱歌冇用搞到補唔到MP,又唔俾用道具

唔使DISPELL

紅茶覺2降攻>唱歌>唱完補降攻>LOOP

光戰>光我>防

打手裝9S信賴>每2回放減傷

9S>配合打手每2回補減傷,其餘時間打醬油

我光豬:
7180HP,
全都是活動/寶箱裝,(其中一把裝一把危險回避劍),
技能就:氣焰,真氣焰,機械心,HP+30%

防才485

靠雙減傷HP整場都差不多沒掉過一半,

也不用理對面的BUFF

舊 06-27-17, 10:20 AM   #2455
ShinDou

問題係佢會每turn dispell你,自動復活同唱歌果d都冇晒,拉冇沙冇得同時降攻同唱歌
舊 06-27-17, 10:41 AM   #2456
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
引用:
問題係佢會每turn dispell你,自動復活同唱歌果d都冇晒,拉冇沙冇得同時降攻同唱歌
會dispell咩?我打個陣都冇喎……

舊 06-27-17, 11:25 AM   #2457
wang2009hk
Game Master

引用:
整場冇試過被消BUFF 0_O

舊 06-27-17, 11:32 AM   #2458
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
係咪D 人死左rerise 翻生冇左buff 咋?

舊 06-27-17, 11:58 AM   #2459
ShinDou

冇死呀隻拉冇沙,1唱完歌下1turn又郁得番,即係冇左歌效果,定係要佢風讀完即刻lb先得?我好少lb
舊 06-27-17, 12:04 PM   #2460
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

唔關係架...因為佢只會自己加攻,唔會做任何魔法野……

完全既物攻boss

舊 06-27-17, 01:12 PM   #2461
wang2009hk
Game Master

引用:
冇死呀隻拉冇沙,1唱完歌下1turn又郁得番,即係冇左歌效果,定係要佢風讀完即刻lb先得?我好少lb
紅茶被人打停?
唱歌期間受傷太多會停

舊 06-27-17, 01:47 PM   #2462
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
隻王會debuff架,我都試過。。。
條體終於用得哂,要嚟試打呢隻boss,但係最後都係冇腦打法先過到。。。 用fd隻百閃王子auto過左

張5星飛唔用住,希望之後中ff12細佬

此篇文章於 06-27-17 01:49 PM 被 GP03D 編輯。
GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-17, 08:35 PM   #2463
ShinDou

終於磨死,原來之前係同時做錯好多樣野先頂唔住 XD

9S我用錯左本身果招DAM CUT30%,之前睇唔知邊度話POT153果招CUT得20%先唔用

同埋又晒多左1條友DISPELL佢先再降攻,所以搞到好多野唔得閒上唔齊BUFF DEBUFF,其實由得佢加攻1隻光豬都頂到

我隻光豬出完光我又出多個挑撥先擋,其實唔駛挑都得,光我覺2有75%都好夠用

咁岩見到有個街客100%避既TIDUS所以搭左黎用,結果都唔駛用到佢,用左佢反而打得慢好多,因為細力又斷CHAIN XD

隻絢香成日冇野做 XD

升埋隻雷神掛出黎先,暫時雷神都勁過常闇

張5星EX飛應該幾時用都冇乜分別,都冇得PICKUP,反而愈遲抽個POOL愈大,愈難中想中既角 @@

唔夠攻大晶覺雷神,之前食鬼晒落去隻女聖騎度添 @@

而家打RAID 4隻聖光好爽,成50幾CHAIN唔甩打左千5萬出黎 XD

此篇文章於 06-27-17 09:33 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-28-17, 12:13 AM   #2464
kcwoo
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDKC_HK
由於無9s tm 試左好多次正攻法都過唔到..
一過半血 7000HP 450防 既光戰坦唔住...
最終靠大腿100%迴既tidus 打30mins 過
kcwoo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-17, 03:56 AM   #2465
GP03D

EX飛會有pickup中架,已經有人中左龍騎女同槍仔

舊 06-28-17, 07:10 AM   #2466
ShinDou

9S既pot153果招原來DAM CUT40%,真係超勁,爭好遠

我指EX飛抽唔到活動POOL,活動POOL先會PICKUP活動果幾隻麻,佢個EX POOL係全部1樣機率
舊 06-28-17, 07:41 AM   #2467
ShinDou

晶石間原來上次係下修左?而家係個任改左名,但淨係跌中細,以前大都唔少,爭成14粒大,都係等story活動先覺埋聖光2了
舊 06-28-17, 08:52 AM   #2468
wang2009hk
Game Master

引用:
終於磨死,原來之前係同時做錯好多樣野先頂唔住 XD

9S我用錯左本身果招DAM CUT30%,之前睇唔知邊度話POT153果招CUT得20%先唔用

同埋又晒多左1條友DISPELL佢先再降攻,所以搞到好多野唔得閒上唔齊BUFF DEBUFF,其實由得佢加攻1隻光豬都頂到

我隻光豬出完光我又出多個挑撥先擋,其實唔駛挑都得,光我覺2有75%都好夠用

咁岩見到有個街客100%避既TIDUS所以搭左黎用,結果都唔駛用到佢,用左佢反而打得慢好多,因為細力又斷CHAIN XD

隻絢香成日冇野做 XD

升埋隻雷神掛出黎先,暫時雷神都勁過常闇

張5星EX飛應該幾時用都冇乜分別,都冇得PICKUP,反而愈遲抽個POOL愈大,愈難中想中既角 @@

唔夠攻大晶覺雷神,之前食鬼晒落去隻女聖騎度添 @@

而家打RAID 4隻聖光好爽,成50幾CHAIN唔甩打左千5萬出黎 XD
P153那招減傷最大優點是可以和其他一般減傷疊
雙減傷放下去根本抓癢

舊 06-28-17, 10:23 AM   #2469
ShinDou

原來有得疊咁屈?可以9s開30%罩,第2個用pot?咁歌都唔駛唱喎,出幾隻聖光chain仲快
舊 06-28-17, 11:57 PM   #2470
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

剛才又試多一場,光騎加獅子叔個LB係高防唔過同153個防.......

不過穩刷……

舊 06-29-17, 06:08 PM   #2471
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

TM晒所有角色,收手等12

舊 06-29-17, 06:21 PM   #2472
ShinDou

所有角都trust100%咁堅?
舊 06-29-17, 06:33 PM   #2473
GP03D

引用:
所有角都trust100%咁堅?
係囉,我都岩岩想問...
我想TM既人至少仲有十幾二十件....

新5星2隻都係坦? 睇嚟光戰可以榮休....

舊 06-29-17, 07:22 PM   #2474
ShinDou

但D新角係擋角再有大力攻招,我估佢應該會平衡番,擋既性能應該冇光豬咁勁﹖
舊 06-29-17, 07:37 PM   #2475
GP03D

我覺得就算唔勁過都會同光戰同LEVEL....如果唔係D石點用....我已家2萬幾石都仲未R哂故事D石,聽日又有新STORY....

面具佬短劍加防,本身又加防,HP,劍又加....

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 03:53 PM

手機版 | APP版