Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-19-18, 01:25 AM   #1
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
開歷戰屍套d人連耐瘴氣都唔裝
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 01:41 AM   #2
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 雷火武 查看文章
我開頭都覺得渣弓既都無中招要素 step多兩下都已經唔會中
但當我見到班渣弓淨係識企定點射龍矢(無錯 又係龍矢)既垃圾弓手中噴然後一下死
我就明正常人係好稀有的
由手機版發出

此篇文章於 02-19-18 02:48 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 02:04 AM   #3
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
終於打完冥燈爆機,似識著燈既霸龍

今集random好難確保撞唔到地雷

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 04:35 AM   #4
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
引用:
今集真係好多平時唔打機, 純粹跟風玩既新手....

偏偏系統上就係容許不斷靠"痴"升HR

我身邊好多平時唔打機既人都係咁, 仲笑我咁辛苦solo仲乜鬼

佢地見d高手係咁加攻又走去抄人套裝, 我提佢人地識避好少中招就梗係加攻唔加防, 不過佢地就覺得貓左咪痴下場, 依家扣咁少唔型......
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 08:55 AM   #5
blackpighk
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagblackpighk
引用:
solo 可能要
團戰咁多目標我又覺得唔係好需要 勤力D 食種冇乜咁大不了 反正隻野真係好慢 又冇combo

同埋有封龍真係好重要
琴晚打場炎王, 兩把封龍大武真係禁住黎打
不過究竟封龍武點計? 同特屬一樣計儲蓄值發動?
blackpighk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 02:03 PM   #6
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: blackpighk 查看文章
solo 可能要
團戰咁多目標我又覺得唔係好需要 勤力D 食種冇乜咁大不了 反正隻野真係好慢 又冇combo

同埋有封龍真係好重要
琴晚打場炎王, 兩把封龍大武真係禁住黎打
不過究竟封龍武點計? 同特屬一樣計儲蓄值發動?
我覺得個封龍完全無貨喎 條龍一樣都係成身都係風牆一樣都係射唔入
所以已經轉左用無屬/冰雷屬直接打

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 02-19-18, 04:39 AM   #7
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
低手SOLO到HR30都會變高手
但有時見佢地過唔到叫晒救命又唔忍心

脷伸:打左幾日先過到雙爆之後開左竅, 之前街場冥燈都俾人3貓後決定唔再信街場, 而家打唔快但都叫順
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 02:35 PM   #8
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
尋晚開左場4格歷戰鋼龍,俾同一個人三貓左
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 02:38 PM   #9
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
尋晚開左場4格歷戰鋼龍,俾同一個人三貓左
由手機版發出
我已經決定左 開歷戰炎王同歷戰鋼龍只可以搵自己友打
2人版本既 我自己一個打左佢算

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 02-19-18, 02:46 PM   #10
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我已經決定左 開歷戰炎王同歷戰鋼龍只可以搵自己友打
2人版本既 我自己一個打左佢算
街場成功率感覺係 鋼>滅>屍>炎,鋼多數都成功,炎王5場起碼炒3場
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 02:48 PM   #11
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
街場成功率感覺係 鋼>滅>屍>炎,鋼多數都成功,炎王5場起碼炒3場
由手機版發出
未試滅盡 但我感覺上最易成功都係屍套
屍套D人同自己識一見到佢噴就閃 其實就無威脅性
同埋佢出黎果個場有兩次落石 你識自己用左佢既其實戰鬥時間就好少,變相好少炒車
炎王真係連炒4場都試過

ペルソナ5

隨時更新
舊 02-19-18, 02:56 PM   #12
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
今集solo仲好過團戰真係想同朋友打先團戰 搵街我都solo算

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 04:09 PM   #13
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
今集solo仲好過團戰真係想同朋友打先團戰 搵街我都solo算
隻貓太有能

舊 02-19-18, 04:52 PM   #14
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
其實係因為1人打怪物血量少D的關係
搞到間接鼓勵自閉玩
我覺得咁樣反而唔好

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 03:34 PM   #15
blackpighk
Crazy Gamer

引用:
未試滅盡 但我感覺上最易成功都係屍套
屍套D人同自己識一見到佢噴就閃 其實就無威脅性
同埋佢出黎果個場有兩次落石 你識自己用左佢既其實戰鬥時間就好少,變相好少炒車
炎王真係連炒4場都試過
請落石/樹林d trap 要乜石先打到落黎?
尖石,可燃石好似唔得? 定係我射唔岩位?
舊 02-19-18, 04:37 PM   #16
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
照計上可以射既應該都得 你射唔岩位姐
會唔會你根本望錯石位置

ペルソナ5

隨時更新
舊 02-20-18, 01:01 PM   #17
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
石仔都已經得
打屍套14區果支兩鐘乳石,用捕獲網都整到落嚟

引用:
用雙刀我又唔覺有咩問題
係lor,今集雙刀高機動左好多 ,識用嘅話走位都好正
btw講起雙刀+炎王就記起mh2四條友幫佢洗面

引用:
作者: tao08 查看文章
唔知點解今集成日聽到話新手用弓好,搞到而家成班地雷弓手通街走,又唔儲氣射,又唔step,又唔係射弱點
我都見過淨係吾儲力齋射射射
仲有大劍淨識用mh1基礎三招..........

相薄

此篇文章於 02-20-18 03:06 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 03:50 PM   #18
blackpighk
Crazy Gamer

又今集D 龍冇得四圍去又悶左D
打個條就要去指定map

搞到今集以為係爆鱗龍先係主角咁... 得佢一個可以四圍去
舊 02-19-18, 03:53 PM   #19
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
我個人黎講最易係鋼龍,係閃光彈面前佢只係肉塊
最難係炎王,其實唔難,只係佢跑黎跑去,瞄準傷神

舊 02-19-18, 05:36 PM   #20
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
仲有耐性耐久提升
你睇ta片隻滅盡玻璃做咁

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 05:38 PM   #21
天子
weIBetAriTTeR
StElla

註冊日期: Sep 2002
拔刀術係咪弓都岩用?

10支以上可議價~

新產品:UOD 每支30

比UO 光~耐久力俾UO 長 設計更方便夾手~
天子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 05:41 PM   #22
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 天子 查看文章
拔刀術係咪弓都岩用?
係 拔刀龍矢

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 08:20 PM   #23
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

戰圈外都好過入黎troll

今集用太刀既似乎都得番玄人 把武器set到要識見切先勁係唔錯
而家既地雷指標已經變左弓同雙劍

ペルソナ5

隨時更新
舊 02-19-18, 08:37 PM   #24
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
棍雷啲喎

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 02-19-18, 09:39 PM   #25
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
玩呢個系列一直唔介意隊友點玩, 唔好等收工就得
引用:
戰圈外都好過入黎troll

今集用太刀既似乎都得番玄人 把武器set到要識見切先勁係唔錯
而家既地雷指標已經變左弓同雙劍
點會玄...打左六百幾埸見8成獵人都係太刀同弓/弩
雙劍大部份都當隻怪係老山龍 站椿式亂舞

引用:
作者: 搖搖 查看文章
棍雷啲喎
棍多數剩係空中O就以為自己做到野

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 04:19 PM

手機版 | APP版