Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-26-16, 11:01 AM   #126
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
現時最好捉應該係公園吧, 好多妁園都有POKESTOP, 又有草/地/飛屬怪, 有位坐....

舊 07-26-16, 11:05 AM   #127
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: knight-philip 查看文章

同公司之前隻GAME "INGRESS"的資料來的
由當時INGRESS玩家開拓+改名
睇新聞都有提過INGRESS呢隻GAME,不過我自己當時就無玩,
我以為佢指用返INGRESS的數據係指地標位置,估唔到連個名都係用當時改落的…

引用:
作者: Tano 查看文章
暫時見有四色圈

紅(要課金球至捉到?)

好似有SUPER同ULTRA BALL

引用:
作者: Eking 查看文章
入去MON INFO CLICK個名就可以改
唔係隻POKEMON小精靈個名,係POKESTOP個地標名喎。

同埋更改咗的精靈名係咪得自己部機睇到?
定係打GYMS贏咗做館主後可以比其他人睇到你隻小精靈個名呢?(我未得閒路過GYMS玩…)

舊 07-26-16, 11:06 AM   #128
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
現時最好捉應該係公園吧, 好多妁園都有POKESTOP, 又有草/地/飛屬怪, 有位坐....
尋晚D公園多人到好似中秋節咁熱鬧~!

舊 07-26-16, 11:19 AM   #129
Eking

地標名好似冇得改

舊 07-26-16, 11:21 AM   #130
Eking

唔知幾時會有人cosplay埋出街玩....即刻叫佢簽名

舊 07-26-16, 11:25 AM   #131
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: GimGim 查看文章
I hope they will release Apple watch feature soon
Let's hope People's Republic of China would let them play
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 11:32 AM   #132
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
玩下野係stop用左8蚊item
唔使幾分鐘幾十人聚集
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 11:33 AM   #133
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
唔知幾時會有人cosplay埋出街玩....即刻叫佢簽名
其實唔難
係件外套難搵D

舊 07-26-16, 11:38 AM   #134
nds新手
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2006
唉~~對Chrono好失望~~~兩個月前反pokemon....但現在第一個衝出來玩~仲開group......
nds新手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 11:40 AM   #135
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
合埋眼扮小剛咪得囉

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 12:27 PM   #136
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
其實不用停下來捉的...
只要在地圖按了那隻怪
之後就會一直在距離你手機前固定距離的空間浮
即是在面前的話可以一路行一路捉

舊 07-26-16, 12:34 PM   #137
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: nds新手 查看文章
唉~~對Chrono好失望~~~兩個月前反pokemon....但現在第一個衝出來玩~仲開group......
咁我相信是因為港版不是用新中文名
算是一種半讓步吧?

我自己是開日版玩,英文版我都沒有親切感
方法是手機語言轉日文

比我點都打日文,就算用回舊港譯
始終打機接觸最多都是日文名
尤其152打後的

舊 07-26-16, 01:01 PM   #138
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: knight-philip 查看文章
其實不用停下來捉的...
只要在地圖按了那隻怪
之後就會一直在距離你手機前固定距離的空間浮
即是在面前的話可以一路行一路捉
一路行一路捉咁咪仲易HIHI
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 01:21 PM   #139
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
有個體值

刷V地獄來了

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 01:22 PM   #140
Jetlam
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2014
啱先玩,除左升lv課金,有冇其他精靈球入手方式?
手殘丟失哂d波唔掂喎...
Jetlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 01:24 PM   #141
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
【關於Pokemon GO的十個噏風】

有足夠打機經驗嘅朋友都知道,不過提提比較少打機嘅朋友:

1. 打機都係想開心下,唔一定係一窩蜂港豬,打機嘅人一樣可以關心社會,用網戰最常用嘅講法係--你又知我冇上街乜乜乜?

2. 每隻game 都有生命週期,變幻原是永恆,熱潮一定會有一日退卻,只係早遲問題,唔駛因為熱潮快退卻而鬧人一窩蜂。維持玩者熱情嘅責任在開發商,唔在玩者。

3. 阿叔阿嬸都玩,代表隻遊戲入屋,長輩會打機其實係好事,至少唔會淨係睇大陸劇或者share長輩圖。作為子女,如果阿爸阿媽玩,你不妨教下佢地秘技,一齊玩都係孝順,長輩最需要嘅,其實係你嘅關心。

4. 當你見到好多人好狂熱嘅時候(尤其洗版),要明白寵物小精靈對好多二十至三十幾歲嘅人嚟講係珍貴回憶,而家有得用手機玩,佢地一定會愛不惜手。

5. 呢點係同玩緊嘅朋友講:而家呢隻Pokemon Go手機遊戲,同大家以前用Gameboy 或者 NDS 玩嘅唔同,佢係免費下載嘅。佢要賺錢,就要研究點樣令你上癮(好聽叫欲罷不能)同埋課金,玩game同去做gym 一樣,要知道自己可以去到邊個位,時間同課金都係,你俾幾萬蚊上課程唔係問題,但唔好好似啲人俾幾十萬拉筋。

6. 其實任天堂出隻game 可以令到全世界咁多人三五成群企響條街度玩,驚嘆蔚為奇觀之餘,都值得諗下點解,呢個唔只係打機課題,而且係社會學、市場學、心理學,甚至係政治課題。呢啲留俾各方專家寫,小弟會留名追睇。

7. 超級老套都要講一句,玩嘅時候真係要睇路,唔好死。

8. 第一日玩嘅時候,去到啲有人聚集捉精靈嘅地方,啲人真係會相視而笑,呢種對住陌生人嘅時候,你知我知你做緊乜,我又知我知你做緊乜嘅樂趣,其實好有趣,甚至啲男男女女會搭訕(個人經驗),宅宅們,機會來了。

9. 關於私隱問題,其實同所有apps嘅條款一樣,大家都唔會點理就會同意。其實大部分要用你GPS 嘅app 一樣,佢記錄你行縱就梗架喇。你嘅資料其實就益咗Google同任天堂,不過如果係中國手機就可能唔同。

最後一點,同打機多少無關。

10. 至於個譯名問題,叫精靈寶可夢定寵物小精靈,比卡超定皮卡丘,如果係由細睇到大嘅朋友,可能會好在意,如果真係好在意,咪唔好玩囉,但唔駛鬧啲玩嘅人嘅。況且,而家只有英文版,冇譯名問題添。(我都係覺得港版嘅名順耳好多)
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 01:29 PM   #142
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Jetlam 查看文章
啱先玩,除左升lv課金,有冇其他精靈球入手方式?
手殘丟失哂d波唔掂喎...
pokeshop有得拿

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 01:37 PM   #143
Jetlam
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2014
得左thx
原來仲要轉,以為行過去就有
Jetlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 01:42 PM   #144
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: Kaiser 查看文章
有個體值

刷V地獄來了
仲有依隻D招係random 都有排搞
我隨綠就算, 一向都無依D強逼症

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 01:43 PM   #145
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: Tano 查看文章
暫時見有四色圈

紅(要課金球至捉到?)

紅只是難捉(會從球入面逃出來),不斷掟球捉佢返入球入面仍然捉得到
剛剛捉了隻CP238的RATICATE,不斷捉>逃>捉>逃>捉>逃>捉>逃>捉>逃>捉…
無o左十幾廿個球…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 01:46 PM   #146
Reishin
Feels good

3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: Irwin 查看文章
紅只是難捉(會從球入面逃出來),不斷掟球捉佢返入球入面仍然捉得到
剛剛捉了隻CP238的RATICATE,不斷捉>逃>捉>逃>捉>逃>捉>逃>捉>逃>捉…
無o左十幾廿個球…
尋晚見到大比鳥掟咗差唔多成百粒都捉唔到
中咗幾下又爆返出嚟…
識飛又遠果D真係唔識捉

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 01:46 PM   #147
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: nds新手 查看文章
上次你先當人神咁拜,點可以失望架

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 01:52 PM   #148
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
作者: Reishin 查看文章
中咗幾下又爆返出嚟…
識飛又遠果D真係唔識捉
1. 熄AR
2. 餵水果可以易D 捉

舊 07-26-16, 02:08 PM   #149
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
掟前係咁轉個波變發光有咩作用....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-16, 02:21 PM   #150
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: Reishin 查看文章
中咗幾下又爆返出嚟…
識飛又遠果D真係唔識捉
黃~紅圈過25個都要放棄
重過百

[印象永遠停留151隻時代黃版]
好深刻超夢夢得一個連名都唔記得的最強球能收服
歷史會加劇(極重課金)重演?[/印象永遠停留151隻時代黃版]

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 07-26-16 02:25 PM 被 Tano 編輯。
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC]美科學家將致癌因子命名為POKEMON!Pokemon公司提出抗議 neo2046 手提遊戲機討論版 13 12-27-05 08:03 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[機種未定]Pokemon系列最新作發表預定!(係GBA Pokemon Emerald?!) 神祕人1號 手提遊戲機討論版 16 06-28-04 07:21 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 05:13 AM

手機版 | APP版