Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-13-07, 08:47 AM   #1
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
G.O.D.會唔會又惹官非?

早幾日去行G.O.D.
佢地有批新T-shirt,
今次係玩tvgames題材,
主要係用咗donkey kong, mario , 同 pacman既圖案,
但我喺佢地既t-shirt又搵唔到無何有提及有關版權係屬於nintendo同namco既字句,
唔知佢地有無向任天堂同namco攞licence呢?
因為都抄到幾足...

大家點睇?
又有無見過?
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-07, 08:54 AM   #2
sqling

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: MPS 查看文章
早幾日去行G.O.D.
佢地有批新T-shirt,
今次係玩tvgames題材,
主要係用咗donkey kong, mario , 同 pacman既圖案,
但我喺佢地既t-shirt又搵唔到無何有提及有關版權係屬於nintendo同namco既字句,
唔知佢地有無向任天堂同namco攞licence呢?
因為都抄到幾足...

大家點睇?
又有無見過?
又黎?
暫時應該無野

除非又有記者去影
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-07, 09:13 AM   #3
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
直接用,還是更改了嗎?
現在一句致敬,就可以去

舊 12-13-07, 11:32 AM   #4
MO

引用:
作者: IamO 查看文章
直接用,還是更改了嗎?
現在一句致敬,就可以去
係街機donkey kong既game畫面,
不過donkey kong隔離寫住delay no more....

仲有pacman都係咁....
舊 12-13-07, 11:40 AM   #5
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: MPS 查看文章
係街機donkey kong既game畫面,
不過donkey kong隔離寫住delay no more....

仲有pacman都係咁....
咁有冇MGS4畫面?

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-07, 11:54 AM   #6
IamO
無聊人一號

舊 12-13-07, 11:56 AM   #7
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
dumpscreen
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-07, 11:58 AM   #8
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
完全get唔到donkey kong同不再延遲有咩關係....
好心佢請過個設計師啦...

舊 12-13-07, 12:04 PM   #9
☆★楓嵐★☆
Crazy Gamer
灰色天使

註冊日期: Nov 2005
叫任記做野吧啦~
抄都抄得咁樣衰= ="

舊 12-13-07, 12:05 PM   #10
MO

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
咁有冇MGS4畫面?
仲有幾款, 不過唔知乜野game~
大圖

此篇文章於 12-13-07 12:08 PM 被 MO 編輯。
舊 12-13-07, 12:08 PM   #11
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
好似任記自己有都出類似既衫架!!!!!任記唔係人咁品架!!!!!

舊 12-13-07, 12:09 PM   #12
MO

引用:
作者: ☆★楓嵐★☆ 查看文章
叫任記做野吧啦~
抄都抄得咁樣衰= ="
我無睇真有無版權標籤,
不過留意, mario係戴住紳士帽的....仲係藍色既....

舊 12-13-07, 12:49 PM   #13
wiidesu
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
我都唔like G.O.D.
無乜野係原創, idea o黎自全世界,
周圍抄d又一件T.

50% PS3 | 50% NDSL
wiidesu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-07, 01:10 PM   #14
Ho1982
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
原創風行

抄得太明顯吧...
改少少野不是太難吧
Ho1982 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-07, 02:13 PM   #15
PaulJai
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2002
Delay no more!? 玩粗口諧音?好幼稚,我地初中時先會講呢D野。諗唔到兩樣野有乜關系。

舊 12-13-07, 05:10 PM   #16
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:

咁都可以叫做設計呀?
佢地知唔知個醜字點寫?
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-07, 05:32 PM   #17
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: wiidesu 查看文章
我都唔like G.O.D.
無乜野係原創, idea o黎自全世界,
周圍抄d又一件T.
佢將「設計概念」同「致敬」用到濫晒...

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-07, 09:28 PM   #18
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
ot
G.O.D巧似會係CWB富豪酒店地下商場開店...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-07, 01:17 AM   #19
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: Kaiser 查看文章
佢將「設計概念」同「致敬」用到濫晒...
佢d delay nomore 感覺上好cheap...(真係著出街,比人笑多,件野又唔多靚)
真係鐘意打機的就更加唔會買佢d 尼幾款....

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-07, 01:21 AM   #20
nacho
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2003
lee 間野 惹官非 的話 抵佢死 啦 ~
nacho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-07, 01:26 AM   #21
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
係呢件衫我搵唔到個Point係邊,純粹為做而做
比D中文字例如雕豹狸獅狒既設計更差

舊 12-15-07, 02:36 AM   #22
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
二次元創作唔會惹官非

舊 12-15-07, 09:38 AM   #23
IamO
無聊人一號

引用:
作者: ben wai 查看文章
係呢件衫我搵唔到個Point係邊,純粹為做而做
比D中文字例如雕豹狸獅狒既設計更差
認真說我覺得,
"柑蕉桔梨碌柚"
很有創意

舊 12-15-07, 09:52 AM   #24
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
引用:
認真說我覺得,
"柑蕉桔梨碌柚"
很有創意
甘小文

個時揸車出 CWB 大大隻見到 GOD 個 "不再延遲" 招牌都覺得好白痴,依家更不知所謂,抄得就抄... 比人告時唔好出黎話阻礙創作... 我見唔到有

另一隻 game 係 FC 玩跳格仔,全部格仔跳完過下版
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-07, 11:24 AM   #25
riceball
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
好似任記自己有都出類似既衫架!!!!!任記唔係人咁品架!!!!!
任記亦有批出license俾其他公司的
我曾在icefire見過Mario Tee, 上面有寫住老任的license
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:30 PM

手機版 | APP版