Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-22-12, 03:15 PM   #1351
wailala19
Insane Gamer
=. ="

註冊日期: Oct 2011
PSN  IDAhhh567
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
唔係月頭搞都放心d, 幾驚佢將堆P4G, Seed-Battle Destiny, MGS 2&3 HD再宣傳多次
MGS 2&3 HD 日版28號出....係時侯做吓宣傳
wailala19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-12, 03:49 PM   #1352
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
話時話,個地獄round 2唔係6月的嗎?做乜無晒聲氣
對家都宣佈埋大mon版,睇黎都係死得啦……

我都就出機,係色唔鐘意

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-12, 03:55 PM   #1353
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
對家都宣佈埋大mon版,睇黎都係死得啦……

我都就出機,係色唔鐘意
做也reply 番自己

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-12, 04:02 PM   #1354
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
做也reply 番自己
re 錯左……

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-12, 06:48 PM   #1355
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: tathin 查看文章
香港賣game平過日本好多,5千YEN賣到3舊水,都依然大把人揀日本PSN,小弟都幾費解...
而且PSV首發日子比好多地方都早好多啦
你話唔齊game,係,但有d係因為版權問題,有d係因為遊戲開發商唔賣阜
小小一個SCE香港分部可以做D乜?

我唔知呢個項生做過乜
而香港SCE亦係好多地方可以改善
但都唔係一無是處丫
平又點?
少新Game玩,DLC遲到,通通都係死罪.

項生個FB個Wall最多係嘜? 未就係佢遊埠d相囉
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-12, 11:23 AM   #1356
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
聽講 PSV Lego Batman 2 係移植自 3DS 版... 有無人可以証實... !!??

Thx...
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-12, 12:59 PM   #1357
onikun
Senior Gamer
路過的玩家

註冊日期: Dec 2011
PSN  IDgl1998hk
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
點解你認為佢唔會?
大不了講埋初音…大概睇完都係OLD NEWS IS SO...
的確, 除左初音(唔爭在講埋仲有稻船的某作)
跟本就沒甚麼好期待= =|||
onikun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-12, 01:02 PM   #1358
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
聽講 PSV Lego Batman 2 係移植自 3DS 版... 有無人可以証實... !!??

Thx...
打緊psv版....不過沒打過3ds...答唔到你........不過佢d播片質素好低

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-12, 02:51 PM   #1359
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: onikun 查看文章
的確, 除左初音(唔爭在講埋仲有稻船的某作)
跟本就沒甚麼好期待= =|||
LINE UP應該有
初音
YS
SOUL SA...
之後一大班唔打算開發既人出黎廢話,跟手再黎日機送YEN大行動

唯一希望既係DRAGON CROWN日版可以定到期,不過都好難…
…唔知點解在下硬係覺得會有ZOE…明明已經確咗係PS3/360…

舊 06-23-12, 04:24 PM   #1360
騎蘿蘿
Crazy Gamer
全職CD-ROM

註冊日期: Dec 2006
3DS Friend Code4382 2916 1091
引用:
香港賣game平過日本好多,5千YEN賣到3舊水,都依然大把人揀日本PSN,小弟都幾費解...
而且PSV首發日子比好多地方都早好多啦
你話唔齊game,係,但有d係因為版權問題,有d係因為遊戲開發商唔賣阜
小小一個SCE香港分部可以做D乜?

我唔知呢個項生做過乜
而香港SCE亦係好多地方可以改善
但都唔係一無是處丫
我覺得只係衰同冇咁衰既分別

閣下
騎蘿蘿 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-12, 06:05 PM   #1361
九點半

註冊日期: Mar 2008
請問以家日版機有辦法解到sim lock未?
九點半 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-12, 07:42 PM   #1362
tathin

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
平又點?
少新Game玩,DLC遲到,通通都係死罪.

項生個FB個Wall最多係嘜? 未就係佢遊埠d相囉
我唔知你理佢facebook做乜
人地去旅遊又關d game遲到咩事

我淨係知日本psn既美版game會遲,美psn既日本game又會遲,甚至唔只遲,而係無
我地叫做夾o係中間囉
永遠隔離飯香咩

當然呢度大把人只鍾意日版game又大把水
咁咪用死日psn囉,有咩所謂?
tathin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-12, 10:54 PM   #1363
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
我唔知你理佢facebook做乜
人地去旅遊又關d game遲到咩事
顯示佢對SCE Asia嘅重視有幾高

引用:
我淨係知日本psn既美版game會遲,美psn既日本game又會遲,甚至唔只遲,而係無
我地叫做夾o係中間囉
永遠隔離飯香咩
講緊連英文Game 嘅 DLC 都遲到啊
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-12, 11:28 PM   #1364
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
今日有個港台節目訪問項先生有幾為香港GAME事業作出貢獻,睇到真係感激流涕

舊 06-24-12, 03:48 PM   #1365
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: Rance 查看文章
今日有個港台節目訪問項先生有幾為香港GAME事業作出貢獻,睇到真係感激流涕
我睇完都只係覺得佢講緊請SALES既條件

此篇文章於 06-25-12 12:29 AM 被 dust11 編輯。
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-12, 07:12 PM   #1366
wailala19
Insane Gamer
=. ="

註冊日期: Oct 2011
PSN  IDAhhh567
條友似幫PSV賣廣告多D
佢根本就想話自己幾有貢獻.....
但佢越講越覺得佢毫無貢獻
wailala19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-12, 10:21 PM   #1367
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
最近入左PSV, 請問
1. 大家係咪放棄香港a/c 轉玩日本a/c?
2. 打左陣我們Golf 6, 係咪冇衫的, 只能轉色? 如果係就超級失望, Let's Golf 3 都不如..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 09:27 PM   #1368
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
PS VITAのAR機能を活かした新作ゲームが、6/28よりPSストア無料配信決定
「TABLE PLAY SOCCER」、「CLIFF DIVING」、「Fireworks」の3タイトルが配信
ゲームに必要な「ARプレイカード」のデータは公式サイトで配布
「ARプレイ」のタイトルは今後も続々と発表予定
http://www.jp.playstation.com/psvita/arplay/index.html

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 10:17 PM   #1369
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: diabloex 查看文章
最近入左PSV, 請問
2. 打左陣我們Golf 6, 係咪冇衫的, 只能轉色? 如果係就超級失望, Let's Golf 3 都不如..
咩放棄,根本唔放在眼內添啦

Golf 6我都玩過下,有衫買的
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-12, 11:49 PM   #1370
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
我係近期放棄香港a/c 的~~
初期"好似"比較多GAME玩
所以用香港A/C DL game比較方便同平d

但宜家真正想玩ge 唔多,亦通常會買實體
咁"香港A/C 買game比較方便同平d"就唔再成立
再加上日本A/C可以玩埋PSP ge game
所以我就轉左日本A/C la~~~
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 03:01 PM   #1371
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002
攪乜鬼...

■9月
09/27 4980/4480/?/? 【RPG】ダンボール戦機W
09/27 7140/?/?/? 【RPG】イース セルセタの樹海
09/27 7329/-/要/onad 【TPS】地球防衛軍3 PORTABLE [ダブル入隊パック]
09/27 6090/?/要/onad 【TPS】地球防衛軍3 PORTABLE [通常版]
09/27 7140/?/?/? 【SLG】信長の野望 天道 with パワーアップキット
09/27 ?/?/?/? 【DSG】DJMAX TECHNIKA TUNE
Orphan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 04:02 PM   #1372
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: Orphan 查看文章
攪乜鬼...

■9月
09/27 4980/4480/?/? 【RPG】ダンボール戦機W
09/27 7140/?/?/? 【RPG】イース セルセタの樹海
09/27 7329/-/要/onad 【TPS】地球防衛軍3 PORTABLE [ダブル入隊パック]
09/27 6090/?/要/onad 【TPS】地球防衛軍3 PORTABLE [通常版]
09/27 7140/?/?/? 【SLG】信長の野望 天道 with パワーアップキット
09/27 ?/?/?/? 【DSG】DJMAX TECHNIKA TUNE
9月27 是什麼大日子?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 04:16 PM   #1373
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
9月27 是什麼大日子?
9月20~23係TGS
Orphan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-12, 05:24 PM   #1374
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: Orphan 查看文章
攪乜鬼...

■9月
頭一個含後半劇情有無續篇[消息看來先玩先

舊 06-26-12, 07:50 PM   #1375
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: diabloex 查看文章
最近入左PSV, 請問

1. ps3 一向日服是主服
所以一開始就已經無視psv 港服的

而且我真的是會在psv玩psp 遊戲
港服太大機會無了 (我要玩機戰和數碼暴龍和sd高達gen)

引用:
作者: ZOMA 查看文章
我係近期放棄香港a/c 的~~
初期"好似"比較多GAME玩
所以用香港A/C DL game比較方便同平d

但宜家真正想玩ge 唔多,亦通常會買實體
咁"香港A/C 買game比較方便同平d"就唔再成立
再加上日本A/C可以玩埋PSP ge game
所以我就轉左日本A/C la~~~
但你之前有無係港服psn 買過遊戲 ??

另外
活動詳情:
時間:2012年6月28日下午2點半至5點半
地點:GAME GLOBAL ─ 灣仔軒尼詩道130號灣仔電腦城2樓202-204號鋪
試玩遊戲:《小小大星球》、《多克羅》、《仙境傳說奧德賽》中文版、《女神異聞錄4黃金版》中文版。

有人可以去看看佢中文做成點嗎 ?
做得太差的話我乖乖玩日文

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 09:25 PM

手機版 | APP版