Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
手提遊戲機討論版>Dragon Quest X | 日版已售
enishi 01:04 PM 07-08-14
http://www.dqx.jp/news/?newsNum=2014_040

同 Wii, WiiU, PC share server
seed2005 03:44 PM 07-08-14

Fungfelix 03:46 PM 07-08-14
下? 一定 BLOCK IP 啦
okabe 03:57 PM 07-08-14
作者: Fungfelix:
尼個一定,出任何機種都係連同一個server
只不過係加大個浸透率
WII,WIIU,PC,手機,3DS
5個平台
陸奧 貴志 04:06 PM 07-08-14
某程度即係話俾大家知DQXI等下先啦
okabe 04:13 PM 07-08-14
作者: 陸奧 貴志:
某程度即係話俾大家知DQXI等下先啦
早前堀井已經放過口風DQXI正籌備中
平台話唔會出係手機會放番係家用機,不過已現時家用機情況
無2-3年都唔出現
Y.Bird 11:50 PM 07-08-14
BLOCK IP 點玩。
tung999 10:59 AM 07-09-14
作者: Y.Bird:
要玩既早就玩左wii pc wiiu版啦 仲等呢隻咩w
呢隻只係方便一直玩梗既人出外都可以玩而已
kakachu 02:40 PM 09-04-14
作者: Fungfelix:
作者: Y.Bird:
已推出
確認了3DS版冇block IP!
okabe 02:48 PM 09-04-14
作者: kakachu:
已推出
確認了3DS版冇block IP!
竟然無BLOCK...
有興趣再玩番
是否可以用番SE A/C尼玩?
還是3DS版是獨立 A/C不能相連?
kakachu 03:00 PM 09-04-14
作者: okabe:
竟然無BLOCK...
有興趣再玩番
是否可以用番SE A/C尼玩?
還是3DS版是獨立 A/C不能相連?
可以用舊acc,跟其他版本相通
唯一分別是3DS是雲端版,使用的數據量較大
以及月費跟其他版分開(即如果又玩Wii/WiiU/PC版、又玩3DS版就要畀兩份月費)
跟game送60日免費

現在新人及回歸玩家都有天使帽送,LV50前3倍經驗值
番來吧~
ist 03:12 PM 09-04-14
以及月費跟其他版分開(即如果又玩Wii/WiiU/PC版、又玩3DS版就要畀兩份月費)
跟game送60日免費

番來吧~
請問月費幾錢?
同埋係未求其一張本地信用卡都比得?
okabe 03:19 PM 09-04-14
跟game送60日免費

番來吧~
THX
入一隻尼試下,最衰佢唔出新既3DS同梱版
望過官網解說,原本手機版同3DS用雲端再經雲端再入
可能因為咁所以無BLOCK?
陸奧 貴志 04:42 PM 09-04-14
無BLOCK又有D性趣喎
シェンムー 04:44 PM 09-04-14
竟然無??
絕對有興趣買來試試
陸奧 貴志 04:45 PM 09-04-14
作者: 山內 一典:
竟然無??
絕對有興趣買來試試
不過實體版冇實體SOSAD
kakachu 07:22 PM 09-04-14
作者: ist:
請問月費幾錢?
同埋係未求其一張本地信用卡都比得?
頭post link內有月費資料
未過免費時段,未知畀錢方法
kakachu 07:23 PM 09-04-14
THX
入一隻尼試下,最衰佢唔出新既3DS同梱版
望過官網解說,原本手機版同3DS用雲端再經雲端再入
可能因為咁所以無BLOCK?
可能3DS版想畀日本人出國時玩吧
早前Wii/WiiU/PC版也有一段短時間冇block,可能係為3DS版做測試

作者: 陸奧 貴志:
不過實體版冇實體SOSAD
有實體盒
okabe 09:22 PM 09-04-14
已入手,但是連唔到
暫時原因不明
有用VPN同無用VPN都連唔到
小光 09:49 PM 09-04-14
已入手,但是連唔到
暫時原因不明
有用VPN同無用VPN都連唔到
而家3ds版連線有d問題

◆エラーコード「DQU-020-601-X」「DQU-000-400-X」と表示され、接続ができない場合がある。(2014/9/4 19:50追記)
⇒現在調査を行っております。時間をおいて、再度接続をお試しください。

http://hiroba.dqx.jp/sc/news/detail/...9fe495d555c06/
Navism 09:52 PM 09-04-14
http://jin115.com/archives/52039970.html

大家研究清楚至買
wsx360 10:03 PM 09-04-14
作者: Navism:
http://jin115.com/archives/52039970.html

大家研究清楚至買
睇官網圖都估到會爛字
不過估唔到會爛到解讀不能

BRA武藏 10:59 PM 09-04-14
新版機會否唔爛字呢
野良猫 11:33 PM 09-04-14
等高清機先玩啦
Y.Bird 12:07 AM 09-05-14
無BLOCK又我都有性趣,
真係連到?
1 2 

返回主題版面