Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-29-06, 11:18 PM   #1
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
[FW] 香港小學生最「潮」的笑話~

香港小學生最「潮」的笑話,現供諸同好:

問題 :
1 一枝火柴被人打傷頭部,入醫院包紮了傷口之後,變成了什麼?
2 午餐肉每次見到公仔麵都會打公仔麵,但有一次午餐肉見到意大利粉,午餐肉卻
依然 打意大利粉。為什麼?
3 黑社會人物最愛什麼動物?
4 為什麼三文魚生和海膽魚生路上迎面而行,互相見到對方,但都不打招呼?
5 在一個由家庭主婦辦的烹飪班裡,黃太教蓮蓉飽、李太教芝麻包,誰教叉燒包?
6 兔仔小妹拒絕了斑馬哥哥的愛,為什麼?
7 香港的肥仔多數姓什麼?
8 國內樣樣都可以是假的,但有一樣一定是「真」的,那是什麼?

唔好咁心急睇答案啦,諗下先啦 ....

答案 : (反白字!)
1 火柴入醫院包紮了頭後,變成了一枝「棉花棒」。
2 午餐肉見到意大利粉依然照打,因為午餐肉對意大利粉說:「別以為你做了負離
子直髮,我便不認得你!」
3 黑社會人物當然喜歡「斑馬」(班馬)。
4 三文魚生不跟海膽魚生打招呼,因為「佢地都唔熟?!」
5 誰教叉燒包?當然是「程尋磨教叉燒包」。
6 兔仔小妹拒絕斑馬哥哥的愛,因為兔媽媽說:「紋身的人一定唔係好人」。
7 香港的肥仔是多姓「死」,因為通街都有人叫「死肥仔」。
8 國內一定是真的當然是「賊」。

各位,懂答懂笑的表示你仍「年輕」。Ha...Ha~~~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-06, 11:21 PM   #2
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
感覺就像在看危險爺爺

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-06, 11:21 PM   #3
com1010hkjp
God of Gamer
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: KIM

問題 :
1 一枝火柴被人打傷頭部,入醫院包紮了傷口之後,變成了什麼?
2 午餐肉每次見到公仔麵都會打公仔麵,但有一次午餐肉見到意大利粉,午餐肉卻
依然 打意大利粉。為什麼?
4 為什麼三文魚生和海膽魚生路上迎面而行,互相見到對方,但都不打招呼?
5 在一個由家庭主婦辦的烹飪班裡,黃太教蓮蓉飽、李太教芝麻包,誰教叉燒包?
8 國內樣樣都可以是假的,但有一樣一定是「真」的,那是什麼?

唔好咁心急睇答案啦,諗下先啦 ....

我只識7

舊 07-29-06, 11:23 PM   #4
Cheetah00120
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2005
3 笑左
4 聽過...
Cheetah00120 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-06, 11:25 PM   #5
暗黑流星cal
Ultimate Gamer
任天堂奴

註冊日期: Dec 2004
第8唔明...
暗黑流星cal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-06, 11:27 PM   #6
kawai
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2003
6,7,8太常見.....

其他我都唔識答 好彩仲識笑

d小學生都幾得吓
kawai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-06, 11:30 PM   #7
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
似老掉牙笑話多d...

舊 07-29-06, 11:35 PM   #8
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon

呢幾個幾好笑?
其實都唔一定係小學生o既
我覺得鄒凱光、三姑佢地玩o個o的無聊IQ題都係差唔多...
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-06, 11:39 PM   #9
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

註冊日期: Sep 2003
好幾笑wor
le d輕鬆笑話幾好
惡魔X魔鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-06, 11:43 PM   #10
Kaede楓

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 神京
似老掉牙笑話多d...
本來我覺得幾冷
但睇見你呢句我笑了
Kaede楓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-06, 11:47 PM   #11
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
2原本係一篇笑話來(真係笑話其中一本有)

3,6,7 都好耐歷史下....

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-06, 12:00 AM   #12
ahleung
The One
Bannnned

我果個年代:

小明老豆有3個仔, 大哥叫阿甲, 二哥叫阿乙, 咁細佬叫咩名?

白貓係白色, 黑貓係黑色, 咁紅貓係咩色?

此篇文章於 07-30-06 12:04 AM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-06, 12:02 AM   #13
Chloris
Crazy Gamer
吟遊詩人翠克洛絲

註冊日期: Sep 2004
年代久遠既產物

烏雲鑲金邊,夜盡露曙光
飲益力多變水銀燈

......英雄是不死身。。。
請稱呼我為「不死姫」
Chloris 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-06, 12:13 AM   #14
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
真係潮到我小學個時已經有....

舊 07-30-06, 12:14 AM   #15
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: KIM
-skip-
懂答係因為坐得巴士多,個roadshow又鬼咁大聲。(無奈) download鈴聲個節目男主持問過以上咁多題。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-06, 01:36 AM   #16
可人怡
不適用

註冊日期: May 2003
d笑話很舊了,n年前都聽過!

原來我還「年輕」!\/

死後墮入的地獄才是真!

可人怡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-06, 02:13 AM   #17
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
真係幾攪笑喎

舊 07-30-06, 02:47 AM   #18
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
作者: Bigwater
真係幾攪笑喎
根據KIM兄既推斷,証明大家都唔太老。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-06, 02:57 AM   #19
saintvenus
Crazy Gamer
網絡上有很多弗人弗事

註冊日期: Mar 2006
唔識答又唔識笑.....
終於要認係老餅

而家先0黎壞冷氣, 唔係呀嘛?! 天哪!
saintvenus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-06, 07:41 AM   #20
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
完全笑唔出

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-06, 07:58 AM   #21
MR WONG
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0774 4213 6312
PSN  IDalvin
XBox Live Gamertagalvinkk
幾好笑wor............

也請你緊握我的手 .陪我繼續走下去…
MR WONG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-06, 08:24 AM   #22
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
d問題似IQ題多個笑話…………
不過都幾有趣,謝分享

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-06, 10:12 AM   #23
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
早一個月前睇過,就是因為太過無聊所以無Post上來

舊 07-30-06, 12:30 PM   #24
法修
Game Master
Ace Killer