Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-18-06, 04:52 PM   #51
沒名字的?君
God of Gamer
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: 某F
super hifi pro5....
價錢都高幾皮...

如果你鐘意聽bass呢隻合晒你要求
高解釋,重bass係super hifi pro5既特點
最近係唔係傳說UE會出隻3單元???

舊 03-19-06, 08:21 PM   #52
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: msn_04_2
最近係唔係傳說UE會出隻3單元???
6月份
要買hifi pro5既忍多3個月啦
3單元個隻價格< us400

舊 03-20-06, 01:01 AM   #53
yuchai
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2002
Victor fx55換左三節綿後正好多

Town: DDLaid
yuchai 目前離線  
舊 03-20-06, 11:49 PM   #54
rockmanzero
赤色劍神-ZERO

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: masaki
但CL-30個bass的確好弱.....
咁比法呢隻cl30咪好過好多貴價耳筒囉??
CL-30係咪cl-30-j3??如果係我囧rz都得...............我買左成三舊水= =

挑戰極速中 幾時先去到50kmh
rockmanzero 目前離線  
舊 03-21-06, 12:03 AM   #55
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: rockmanzero
CL-30係咪cl-30-j3??如果係我囧rz都得...............我買左成三舊水= =
呵呵呵我果隻係J2
即係唔同顏色only (我果隻係白x電鍍粉紅)
放心,真係勁耐用

但你點解買到咁高價既?
3000yen ja bor
我都係買$230....

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線  
舊 03-21-06, 10:43 PM   #56
rockmanzero
赤色劍神-ZERO

引用:
呵呵呵我果隻係J2
即係唔同顏色only (我果隻係白x電鍍粉紅)
放心,真係勁耐用

但你點解買到咁高價既?
3000yen ja bor
我都係買$230....
-0-||||咁你幾時買?仲有係響邊間買??講講~~下次買都係去你所講果度買- -

舊 03-22-06, 07:23 PM   #57
masaki
小峽谷肥安娜

我去.....mk body shop樓上既友誠
不過好怕去果度買野.....d人個樣好邪惡

我最後買左e3g....其實都有d問題...
用d膠粒令我覺得氣壓頂住我隻耳好唔舒服...
同埋我覺得太過隔音....真係矛盾

"唔該要串光陰走辣"

masaki 目前離線  
舊 03-22-06, 07:36 PM   #58
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
我去.....mk body shop樓上既友誠
不過好怕去果度買野.....d人個樣好邪惡

我最後買左e3g....其實都有d問題...
用d膠粒令我覺得氣壓頂住我隻耳好唔舒服...
同埋我覺得太過隔音....真係矛盾
幾多錢 ?
太過隔音唔好咩
3節重勁d

舊 03-22-06, 08:47 PM   #59
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
作者: 怪人
幾多錢 ?
太過隔音唔好咩
3節重勁d
!)%)...

好似有野頂住耳仔咁....好唔舒服咁囉

"唔該要串光陰走辣"

masaki 目前離線  
舊 03-23-06, 01:26 PM   #60

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
用大粒棉花,橙色果d

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
 目前離線  
舊 03-23-06, 04:01 PM   #61
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
引用:
!)%)...

好似有野頂住耳仔咁....好唔舒服咁囉
行定水

舊 03-23-06, 08:14 PM   #62
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
行定水
咁既價就知係水啦
大粒棉花有咩特別?

"唔該要串光陰走辣"

masaki 目前離線  
舊 03-23-06, 08:27 PM   #63
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

引用:
咁既價就知係水啦
大粒棉花有咩特別?
個價唔錯

不過本窮人只能ck7

舊 03-23-06, 08:44 PM   #64
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
個價唔錯

不過本窮人只能ck7

呢隻?幾錢架?

"唔該要串光陰走辣"

masaki 目前離線  
舊 03-23-06, 08:46 PM   #65
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

引用:

呢隻?幾錢架?
我買時%%)

舊 03-23-06, 09:35 PM   #66
Kenji少
暴走中

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKenji1445
TEAC, SPARKPLUG 2, 耳機

TEAC公司即將推出「TASCAM」在AppleStore上限量發售的美國KOSS的耳機「SPARKPLUG 2」。該機型的規格與2005年6月發售的「SPARKPLUG」基本上是共通的,在耳機線的中間增加了靜音開關。頻率回應範圍是10Hz~20kHz。靈敏度為112dB。阻抗為16Ω。採用身歷聲迷你輸入插頭,耳機線長度為1.2m。重量為8g。隨機附送更換用耳塞。3月21日開始發售。該產品還會在銷售店中銷售。店面預想價格約2,700日元左右。在AppleStore上,該產品已於2005年12月1日開始發售,價格約2,600日元。
Kenji少 目前離線  
舊 03-23-06, 09:38 PM   #67
Kenji少
暴走中

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagKenji1445
PANASONIC, RP-HZ22B / RP-HZ22 / RP-HJE55 / RP-HTX7 / RP-SB250, 耳機

松下電器產業公司即將推出4款新耳機和1款真皮套,分別是帶手腕帶的挂耳式耳機「RP-HZ22B」、挂耳式耳機「RP-HZ22」、帶D-snap用遙控器的耳機「RP-HJE55」、密封型耳機「RP-HTX7」、和真皮套「RP-SB250」。

■ RP-HZ22B/HZ22
RP-HZ22是採用了在運動時也可使用的防滴規格的挂耳式耳機,有白色(-W)、藍色(-A)、綠色(-G)和粉紅色(-P)共4種顏色可供選擇。另外,「RP-HZ22B」則是可把D-snap Audio等放在裏面的,可固定在手腕的帶手腕帶的挂耳式耳機。耳機部採用了防水板,而耳塞部則採用了可水洗的矽橡膠,並且還附送1個更換用耳塞。另外,耳機本身還採用了彈性材料,提高了耳機的佩戴性和輕巧性。採用了直徑為23mm的驅動單元,頻率回應範圍是14Hz~24kHz,音壓靈敏度為102dB/mW,阻抗為24Ω。耳機線長度為0.7m,含耳機線的重量約25g。並且還附送耳機線夾。RP-HZ22B的手腕帶採用了聚氨酯橡膠和防水加工板,利用橡膠皮帶和魔術帶把耳機固定在手腕上。可放置外形尺寸在86×46×10mm以下的播放機在「RP-HZ22B」中。2款產品都是4月21日開始發售。店面預想價格分別是: RP-HZ22B約5,000日元左右,「RP-HZ22」約2,000日元左右。

■ RP-HJE55
這是採用了直徑為11.5mm的驅動單元的耳機。顏色有白色(-W)和黑色(-K)可供選擇。最大的特徵是,隨機附送可控制D-snap Audio的基本操作的遙控器,可操作同樣於4月21日開始發售的SV-SD370V/310/570V/510/770V/710的操作。頻率回應範圍是6~25kHz,音壓靈敏度為104dB/mW。阻抗為16Ω。耳機線長度約1.2m,含耳機線的重量約15g。隨機附送S/M/L共3個尺寸的耳塞。4月21日開始發售,店面預想價格約4,000日元左右。

■ RP-HTX7
這是密封型耳機。有藍色(-A)、淺茶色(-C)、綠色(-G)、黑色(-K)和白色(-W)共5種顏色可供選擇。配備有採用了鎂磁體的直徑為40mm的驅動單元,頻率回應範圍是7Hz~22kHz。音壓靈敏度為99dB/mW。採用迷你身歷聲插頭,隨機附送直徑為6.3mm的插頭用轉接器。耳機線長度約1.2m。含耳機線的重量約165g。4月21日開始發售,店面預想價格約6,000日元左右。

■ RP-SB250
這是可放置D-snap Audio等的真皮套。顏色有白色(-W)、棕色(-T)和黑色(-K)共3種顏色可供選擇。隨機附送長度不同的2種吊帶。外形尺寸為55×15×75mm(闊×深×高),重量約8.7g 。4月21日開始發售,店面預想價格約4,000日元左右。
Kenji少 目前離線  
舊 03-24-06, 07:47 PM   #68
rockmanzero
赤色劍神-ZERO

咁off下topic先~~

實際上耳綿係有咩用??而cl-30可以用咩耳綿??

舊 03-25-06, 10:09 PM   #69

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
我講緊既係e2c..
用e2c啦....
今日試左--
係機鋪道帶住佢,係可以完全聽唔到周圍d機既聲,我仲要開勁細聲
不過一除耳筒d聲會好激..

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
 目前離線  
舊 03-25-06, 11:04 PM   #70
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
作者: 
我講緊既係e2c..
用e2c啦....
今日試左--
係機鋪道帶住佢,係可以完全聽唔到周圍d機既聲,我仲要開勁細聲
不過一除耳筒d聲會好激..
我而家用緊e3c bor...

"唔該要串光陰走辣"

masaki 目前離線  
舊 03-26-06, 12:36 AM   #71
snake084
Senior Gamer
Eater

註冊日期: Nov 2004
想買earphone~

我想買個earphone, 唔知邊款好呢?
筆直$200~300
snake084 目前離線  
舊 03-27-06, 10:47 PM   #72
メソウサ
The One

3DS Friend Code5069 4259 0235
inear/掛耳/笠耳?
日/歐/美/中系?

舊 03-29-06, 04:29 PM   #73
snake084
Eater

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 勃勃
inear/掛耳/笠耳?
日/歐/美/中系?
inear or 掛耳
日 or 歐美系
THX^^
snake084 目前離線  
舊 04-01-06, 09:14 PM   #74
middledragon

註冊日期: Oct 2005
in ear Victor JVC HP-FX55係不二之選~
http://www.jvc.co.jp/accessory/headp...ex.html#hpfx55
見過日版全新只不過$140
bass勁,人聲都算清~呢過好過好多同級in ear~
但如果可以出多d錢,ShureE2c又係另一個世界....

此篇文章於 04-01-06 09:17 PM 被 middledragon 編輯。
middledragon 目前離線  
舊 04-01-06, 09:21 PM   #75
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
我都想買~ 想問依家仲興唔興大大隻掛耳?

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本大搜查線 FILE02 Janus ~清談館~ 1006 12-03-15 09:22 AM
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.33 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1059 03-30-08 03:17 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.32 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1052 02-17-08 07:20 AM

現在的時間是 02:58 AM

手機版 | APP版