Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-10-07, 08:11 PM   #376
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: masaki 查看文章
我以前用過cl30,幾舒服同尚算清澈
始終個價差不多double嘛~
個bass雖然差dd, 但唔算0 bass既
咁人聲得唔得 (女聲) ?

一小英口 目前離線  
舊 02-10-07, 08:17 PM   #377
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: 一小英口 查看文章
主力女聲的話都是ath吧..
最少不會死錯人

舊 02-10-07, 08:43 PM   #378
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
引用:
高中音佢都唔算好大問題
係煲開左d人聲好自然架

樓上話ath...我聽過有隻headphone完全不足...
不過唔記得果隻係咩喇....$400到啦

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線  
舊 02-10-07, 09:09 PM   #379
一小英口

引用:
高中音佢都唔算好大問題
係煲開左d人聲好自然架

樓上話ath...我聽過有隻headphone完全不足...
咁隻cl30做緊幾錢 ?

一小英口 目前離線  
舊 02-10-07, 09:35 PM   #380
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
咁隻cl30做緊幾錢 ?
190~210到啦~

"唔該要串光陰走辣"

masaki 目前離線  
舊 02-10-07, 10:20 PM   #381
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
引用:
高中音佢都唔算好大問題
係煲開左d人聲好自然架

ath都有不少廢野
要試下先好買

舊 02-11-07, 01:32 AM   #382
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
聽開E4C,E+要轉耳筒
只聽開E4C女聲/人聲
我想搵有冇邊隻女聲/人聲好過或同E4G差唔多,空間感比E4C闊 ge 耳筒??
3 choice:
1.E500水 ($2K尾平左咁多)
2.tri 10 pro(幾貴....)
3.super fi.5 pro(BASS and 音場空間 幾好但聽聞人聲麻麻地)
thx!!

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線  
舊 02-11-07, 07:56 AM   #383
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 怪人 查看文章
ath都有不少廢野
要試下先好買
CK-5就是好例子..................
HAKAIDER 目前離線  
舊 02-11-07, 09:37 AM   #384
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
CK-5就是好例子..................
我ck7都唔好幾多

舊 02-11-07, 09:38 AM   #385
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

引用:
作者: DARK ANGEL 查看文章
只聽開E4C女聲/人聲
我想搵有冇邊隻女聲/人聲好過或同E4G差唔多,空間感比E4C闊 ge 耳筒??
3 choice:
3.super fi.5 pro(BASS and 音場空間 幾好但聽聞人聲麻麻地)
thx!!
聽說tri 10 pro人聲好毒
去亦軒問問

舊 02-11-07, 10:04 AM   #386
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
聽說tri 10 pro人聲好毒
去亦軒問問
價錢仲毒

"唔該要串光陰走辣"

masaki 目前離線  
舊 02-11-07, 10:10 AM   #387
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
ath都有不少廢野
要試下先好買
哈哈不過我自已都有隻es7
都唔錯既~哈哈

"唔該要串光陰走辣"

masaki 目前離線  
舊 02-11-07, 10:26 AM   #388
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

引用:
價錢仲毒
看你想唔想中毒了
引用:
哈哈不過我自已都有隻es7
都唔錯既~哈哈
係不錯...只不過bass多左d

舊 02-11-07, 10:29 AM   #389
一小英口

引用:
190~210到啦~
咦.... 咁有換既可能喎

而家用緊JVC HA-FX55, 都係差唔多價錢
聽左半年到

一小英口 目前離線  
舊 02-11-07, 06:31 PM   #390
蘭格哈撒
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
想買隻headphone 俾部mp3機和電腦用,請問jvc hp-al302 音質如何?

另外,有冇人知睇靚既headphone,impedence和出力這兩項數字是關於甚麼呢?數值越高是越好聲,還是相反?

thx~
蘭格哈撒 目前離線  
舊 02-12-07, 05:22 AM   #391
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
E次大獲!!!ARM ARM 拎返條ATH EC7出黎聽返,我個表情-> ......
人/女聲:ging虛浮....D聲好散,好似好遠吾知邊到傳黎咁,甜美度:3分
BASS:散+薄!!Vincy 首"我是你的樂與怒" D 鼓聲吾似鼓聲,BANG一下 D 聲四散
音場空間感+定位:聽吾清楚咩打咩,撈埋曬一齊一舊舊咁亂曬....

聽左陣放低左...
以前吾覺有 E D 缺點 GA MA....
E4C果然好重味精!!
我已經不能回頭了....阿彌陀佛...

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線  
舊 02-12-07, 09:20 AM   #392
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

引用:
E次大獲!!!ARM ARM 拎返條ATH EC7出黎聽返,我個表情-> ......
人/女聲:ging虛浮....D聲好散,好似好遠吾知邊到傳黎咁,甜美度:3分
BASS:散+薄!!Vincy 首"我是你的樂與怒" D 鼓聲吾似鼓聲,BANG一下 D 聲四散
音場空間感+定位:聽吾清楚咩打咩,撈埋曬一齊一舊舊咁亂曬....

聽左陣放低左...
以前吾覺有 E D 缺點 GA MA....
E4C果然好重味精!!
我已經不能回頭了....阿彌陀佛...
你中毒已深
快d升級

舊 02-14-07, 10:52 PM   #393
JonJon
Junior Member

註冊日期: Nov 2004
我好想買個靚d 既headphone.. 之前用開ec7 都幾好...
但係見各位都好buy e2c 個d inear ... 我好想知會唔會話好唔舒服... 又或者好易甩..
我大概用一千鬆d 啦... 請俾d 意見
JonJon 目前離線  
舊 02-14-07, 10:53 PM   #394
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
作者: JonJon 查看文章
我好想買個靚d 既headphone.. 之前用開ec7 都幾好...
但係見各位都好buy e2c 個d inear ... 我好想知會唔會話好唔舒服... 又或者好易甩..
我大概用一千鬆d 啦... 請俾d 意見
ec7定es7?

"唔該要串光陰走辣"

masaki 目前離線  
舊 02-15-07, 12:58 AM   #395
JonJon

Audio technica Ec7
JonJon 目前離線  
舊 02-15-07, 01:16 AM   #396
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
Audio technica Ec7
ec7唔係掛耳既earphone黎架咩?

e2c就一定唔易甩架喇
問題係戴得慣唔慣
因為會聽到自已腳步聲同埋會好靜聽唔到四周既聲

"唔該要串光陰走辣"

masaki 目前離線  
舊 02-16-07, 12:35 AM   #397
某F
我的歌聲裡

引用:
只聽開E4C女聲/人聲
3 choice:
thx!!
e500

舊 02-16-07, 01:49 AM   #398
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
<------玩o左E500個幾月想轉返ATH的冇品味爛人
ビスケット 目前離線  
舊 02-16-07, 02:55 AM   #399
JonJon

引用:
ec7唔係掛耳既earphone黎架咩?

e2c就一定唔易甩架喇
問題係戴得慣唔慣
因為會聽到自已腳步聲同埋會好靜聽唔到四周既聲
thxthx... 係呀我個係掛耳架...
但係會唔會話"銀" 住晒個耳窿呀? 好唔舒服咁架?
JonJon 目前離線  
舊 02-16-07, 08:29 AM   #400
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
thxthx... 係呀我個係掛耳架...
但係會唔會話"銀" 住晒個耳窿呀? 好唔舒服咁架?
耳道式耳機載得舒服與否係因人而異..................

如果好似我噤左右耳道的大小不同就會好有問題

另耳道式那種在頭内發出聲音的感覺也和傳統耳機完全不同

最好先試載/聽一下才買.................
HAKAIDER 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本大搜查線 FILE02 Janus ~清談館~ 1006 12-03-15 09:22 AM
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.33 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1059 03-30-08 03:17 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.32 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1052 02-17-08 07:20 AM

現在的時間是 04:26 AM

手機版 | APP版