Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 39  ... 最後
電視遊戲討論版>Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月
HM 08:28 PM 05-23-18
作者: charcsc2000:
有支線,有新神劍,有大量素材現金晶片等你不用咁辛苦~

其實隻game不差,只係教學太複雜,好多時要上網睇教學惡補~
係我抽到KOS-MOS之前真係講唔出隻game唔差
由手機版發出
fortel 10:45 PM 05-23-18
作者: AKIRA桑:
剛剛入左Xenoblade 2。. 感覺唔差 ,可能因為好多系統問題野已改善。但我想問季票dlc除左一些優惠下載外,仲有冇乜野內容?
外國有玩家已經破左入面D野,傳聞XB1 男女主角會化身劍[比玩家用,原創故事係500年前

都係果句,如果你已經慣左手機GAME果D即食文化,你會玩得超辛苦
sugoteam 11:15 PM 05-23-18
剛剛爆咗一次,想問Adv. New Game是否所有同伴神劍由頭開環?即S1冇哂?另外所有敵人Level 是否同一週目一樣?

Sent from my iPhone using Gaforum
fortel 08:15 AM 05-24-18
作者: sugoteam:
剛剛爆咗一次,想問Adv. New Game是否所有同伴神劍由頭開環?即S1冇哂?另外所有敵人Level 是否同一週目一樣?

Sent from my iPhone using Gaforum
LV 留,ITEM留,劍留,環留

基本上乜都留,係D任要做過都打過主任咁解
zero0417hk 08:54 AM 05-24-18
其實佢個system我覺得都幾多野放到入去,我打左40個鐘都未係完全明哂佢個system
歌絲˙暮斯 10:37 AM 05-24-18
唔需要明,求奇裝求奇砌,乜怪都好快死
由手機版發出
charcsc2000 11:32 AM 05-24-18
作者: HM:
係我抽到KOS-MOS之前真係講唔出隻game唔差
由手機版發出
呢d野真係隨心啦...
非洲起上黎好難講...
charcsc2000 11:33 AM 05-24-18
作者: zero0417hk:
其實佢個system我覺得都幾多野放到入去,我打左40個鐘都未係完全明哂佢個system
係....講真起碼要過左第三章先係正式開始...
所以好多人未玩到就話隻game唔掂...根本未了解隻game...
charcsc2000 11:36 AM 05-24-18
作者: 歌絲˙暮斯:
唔需要明,求奇裝求奇砌,乜怪都好快死
由手機版發出
下...你試下唔睇新手教學, 可能玩到第三章仲未知道自己做緊乜...
我自己都要上網惡補先明...
講真佢沒training mode或教學片比你...加上個戰鬥系統咁複雜, 係好難明...
其次係個map引導真心好弱智...其實佢加多條引導線帶住行已經好好多...
成日死係自己亂行入左區比勁怪圍死...就係跟左佢個低能map走...
RPG之鬼 04:41 PM 05-24-18
下...你試下唔睇新手教學, 可能玩到第三章仲未知道自己做緊乜...
我自己都要上網惡補先明...
講真佢沒training mode或教學片比你...加上個戰鬥系統咁複雜, 係好難明...
其次係個map引導真心好弱智...其實佢加多條引導線帶住行已經好好多...
成日死係自己亂行入左區比勁怪圍死...就係跟左佢個低能map走...
同樣問題係最初出GAME時已討論過N次
看來有新玩家時都會講相同的問題
這是本作的最大特色吧
charcsc2000 04:44 PM 05-24-18
作者: RPG之鬼:
同樣問題係最初出GAME時已討論過N次
看來有新玩家時都會講相同的問題
這是本作的最大特色吧
其實兩睇...識得玩佢個戰鬥system..你會覺得好正..因為好多變數, 手指好忙...
相反都好易令人覺得好煩...又呢樣果樣...好快放棄...
HM 04:58 PM 05-24-18
呢d野真係隨心啦...
非洲起上黎好難講...
最憎抽蛋
charcsc2000 05:12 PM 05-24-18
作者: HM:
最憎抽蛋
最慘係...當你打爆隻game, 差唔多做完所有野....但仲係要抽神劍KOS-MOS....
都唔明單機game都要搞呢d為乜....
希望佢dlc可以有支線比人拎返....沒理由咁難...
AKIRA桑 05:31 PM 05-24-18
XB2佢個SYSTEM,我要睇埋攻略先明得七八成,但都好過FF15,我到而家都未明,買裝備、回復藥同食材都用晒D錢,結果王子變乞兒仔,流落民間,復國無望,就咁樣封左塵。

近年我覺得最好既TRAINING SYSTEM係ZELDA,同D任務fit 晒,完全無壓力。
sugihara 06:29 PM 05-24-18
一日仲有瑪利奧死法一日我都係評做垃圾系統…
GUSTAV 06:44 PM 05-24-18
難明反而問題唔大 正正常常玩去到爆機為止成個戰鬥越玩越冇咩變化

做乜又推返上黎

2周目又冇提升難度...
MultiPASS 07:15 PM 05-24-18
作者: GUSTAV:
難明反而問題唔大 正正常常玩去到爆機為止成個戰鬥越玩越冇咩變化

做乜又推返上黎

2周目又冇提升難度...
咁就要等下次大型version up有難度選項。
fantasy俊仔 10:40 PM 05-24-18
OST限定版隻USB,製作真係好有心思

由音樂會令人勾起前作回憶,到呢d細微位等等,睇到係幾重視系列粉絲,唔似隔離......

歌絲˙暮斯 07:44 PM 05-28-18
用好少少既 hifi 聽,呢個 OST 唔會輸俾神級既 nier automata
由手機版發出
RPG之鬼 10:14 PM 05-28-18
作者: 歌絲˙暮斯:
用好少少既 hifi 聽,呢個 OST 唔會輸俾神級既 nier automata
由手機版發出
前題是"有好少少HIFI"
FURIMUKI 10:27 PM 05-28-18
我冇玩過呢個系列
但除左個MAP難睇到喊出黎同埋抽蛋之外
我都覺得好好玩
sugoteam 12:06 AM 05-29-18

今天才收到,外盒包裝非常平實

隻USB 好重手,六隻碟加埋成6G, d 音樂好正啊!
MultiPASS 09:06 AM 05-29-18
作者: sugoteam:

今天才收到,外盒包裝非常平實

隻USB 好重手,六隻碟加埋成6G, d 音樂好正啊!
全部都係WAV file,即插play音質好得。
charcsc2000 11:43 AM 05-29-18
作者: FURIMUKI:
我冇玩過呢個系列
但除左個MAP難睇到喊出黎同埋抽蛋之外
我都覺得好好玩
呢隻game最痴線就係呢幾樣...如果頂得到.其實隻game係ok..
呢隻game對一d想100%完成遊戲的人係惡夢...
1. map..非常低能..成日要入menu睇自己係邊...個L3開大MAP但又不可移動...又沒引導線...
最痴線係成日要玩RUNNING MAN...例: 明明自己得2X~3XLV...但要係7X~8x級怪中間穿插...
成日死係呢度...
2.戰鬥教學不親民...好多新手都未去到第三章已經放二手...其實識得玩係好正...
3.抽蛋痴線...單機都玩到好似課金機率咁...我情願佢比任務我去做..
講真我唸隻GAME可以有3/5時間係打料抽蛋...
FURIMUKI 12:11 PM 05-29-18
呀,講漏左
仲有偶像活動太嘔血
戰鬥我覺得唔算太難明 只係佢冇得睇多次教學,要自己實際邊用邊記
第一 ... 19 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 39  ... 最後

返回主題版面