Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-22-12, 09:50 PM   #226
nds新手
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: jasmin 查看文章
驚現[國產]創刊號,同樣賣HK$18
國內正版????
nds新手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-12, 11:41 PM   #227
RX-93-2
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: jasmin 查看文章
驚現[國產]創刊號,同樣賣HK$18
有冇相片睇睇呀?
RX-93-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 01:06 AM   #228
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: cm2010 查看文章
你去日本邊個城市? 可以比d 意見你!
東京大阪都會去
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 01:52 AM   #229
wyvern
Game Master

想問下大家
你地的加強圈中間個孔, 會唔會細過本書的孔??

我去商務買左隻黃色盒的加強圈(Zweckform牌)
發覺中間的孔(5.x mm)係細過本書的孔(標準6mm), 掀多幾次就會搞到個folder那三條夾痴住一堆膠係度...

反而係中南買個隻貴價貨, 孔size就完全match (標準6mm), 唔會整到成堆膠積係那三條夾度

你地有冇呢個問題??
and你地用開邊隻牌子的加強圈 & 邊度買?? 有冇好介紹??

此篇文章於 02-23-12 01:54 AM 被 wyvern 編輯。
wyvern 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 03:29 AM   #230
xxxxxx
Game Master

引用:
作者: wyvern 查看文章
想問下大家

發覺中間的孔(5.x mm)係細過本書的孔(標準6mm), 掀多幾次就會搞到個folder那三條夾痴住一堆膠係度...

反而係中南買個隻貴價貨, 孔size就完全match (標準6mm), 唔會整到成堆膠積係那三條夾度

你地有冇呢個問題??
and你地用開邊隻牌子的加強圈 & 邊度買?? 有冇好介紹??
中南買$16
不過未整
第一期都未睇完
舊 02-23-12, 03:40 AM   #231
wyvern
Game Master

引用:
作者: xxxxxx 查看文章
中南買$16
不過未整
第一期都未睇完
下??
我去中X只見到呢隻咋喎, 有200粒, 賣$4x

另外仲有補充裝賣$4x (共400粒)

(中X個隻係黃色底, 寫英文的, 但入面D野係一模一樣)

同埋呢一隻薄身D的補充裝 (200粒, 賣$2x)

以上的孔size都係標準6mm, 同本書的孔size完全perfect match!!

我去商X印書館只搵到呢隻, 500粒, 賣$9

係就係好平, 但係孔size細左, 搞到成堆膠積係folder那三個夾度...

你話$16係邊隻?? 有無圖睇??

此篇文章於 02-23-12 03:46 AM 被 wyvern 編輯。
舊 02-23-12, 08:42 AM   #232
cm2010

註冊日期: Jun 2008
引用:
東京大阪都會去
印象中最齊分冊百科的書店:

東京 : 新宿JR 站附近紀伊國屋書店
(差唔多去到 JR 代代木站)

大阪 : 睇下面#235 的reply

此篇文章於 02-23-12 10:39 AM 被 cm2010 編輯。
cm2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 10:03 AM   #233
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: cm2010 查看文章
印象中最齊分冊百科的書店:

東京 : 新宿JR 站附近紀伊國屋書店
(差唔多去到 JR 代代木站)

新宿駅東口同南口都有紀伊國屋書店,南口間新d同大d。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 10:15 AM   #234
jasmin
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: nds新手 查看文章
國內正版????
引用:
作者: RX-93-2 查看文章
有冇相片睇睇呀?
RMB10有本正版?唔似囉

http://item.taobao.com/item.htm?id=1...4z7_1739684091

同埋個封面係[鋼彈],可能抄台版

此篇文章於 02-23-12 10:20 AM 被 jasmin 編輯。
jasmin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 10:18 AM   #235
cm2010

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
新宿駅東口同南口都有紀伊國屋書店,南口間新d同大d。
係, 南口近代代木雖然遠但書極齊,
我兩年前去重見到全套日版古代文明,包括送folder 的第一期

比埋大阪呢間你, ジュンク堂書店 , 睇地圖:

http://maps.google.com/maps?q=osaka&...96.35,,0,-2.69

難波 namba 總站附近, 你一定會經過 ,
兩架汽水機右面 有個紅色箭咀指住就係入口

佢d 分冊百科齊到你可以睇3粒鐘

此篇文章於 02-23-12 02:17 PM 被 cm2010 編輯。
cm2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 10:35 AM   #236
nds新手

引用:
想問下大家

你地有冇呢個問題??
Herma
$16.5 @ Popular
perfect match!
舊 02-23-12, 10:51 AM   #237
xxxxxx
Game Master

引用:
作者: nds新手 查看文章
Herma
$16.5 @ Popular
perfect match!

試過
fit 到漏

http://www.kokuyo-st.co.jp/stationery/patch/

你講呢隻好似好好用wo
舊 02-23-12, 12:08 PM   #238
RX-93-2

註冊日期: Aug 2005
引用:

試過
fit 到漏

http://www.kokuyo-st.co.jp/stationery/patch/

你講呢隻好似好好用wo
咦!好似好正喎!請問邊度有得買呀?
RX-93-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 04:10 PM   #239
wyvern
Game Master

大眾有得賣herma加強圈!?
(上次去左黃埔個間大眾, 完全唔見有加強圈賣...)
可唔可以講埋你地係邊間買??

呢隻係中南有得賣, 不過我上面#231都講左, 呢隻好貴......

此篇文章於 02-23-12 04:16 PM 被 wyvern 編輯。
舊 02-23-12, 04:11 PM   #240
nds新手

引用:
大眾有得賣herma!?

呢隻係中南有得賣, 不過我上面#231都講左, 呢隻好貴......
大眾、三聯都有
舊 02-23-12, 04:16 PM   #241
wyvern
Game Master

同埋, 我search返舊post, 見到有版友sampanone儲飛機百科係用penmark牌子的圈
http://www.totco.com.my/products.php...forcement-Ring
見佢講呢隻係仲薄過herma
有冇其他版友又係用呢隻呀?? 想知係咪又係perfect match, & 邊度買??

舊 02-23-12, 06:51 PM   #242
kevinltb
Ultimate Gamer
巨蟹宫守護者?!

註冊日期: Dec 2006
XBox Live GamertagKevinLTB HK
引用:

我反而想知你呢隻 kokuyo 除左中南仲有邊度會有得賣, 個工具好似好過癮

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED - 2009-08-27 達成
AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II - 2010-12-15 達成
kevinltb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 09:08 PM   #243
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
想問大家, 個封面點搞?
原本唔打算入file, 但第2期已經散左, 唯有入file, 但封面無洞洞, 自己開到好難睇
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-12, 09:11 PM   #244
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
撕左出黎掉埋一邊

舊 02-23-12, 09:26 PM   #245
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:

點解我搵過唔見有?係中南第幾層?
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-12, 05:41 AM   #246
wyvern
Game Master

引用:
作者: flpchoho 查看文章
點解我搵過唔見有?係中南第幾層?
上2層, 放係釘書機個邊的
不過個包裝係黃色, 而唔係圖中的藍色, 但入面個工具係一模一樣, 賣$4x

而家反而到我搵唔到你地有既野, 就係herma加強圈
今日去左旺角新世紀個間三聯, 無herma, 但有另一隻唔記得咩牌子的加強圈, 10蚊一盒
我即埸搵把間尺度下個孔, 頂, 得5.x mm, 即係唔岩用

(用herma的版友, 真係sure佢個孔的直徑係剛剛好6mm, 而唔係5.x mm?? )

大家可唔可以直接講埋係邊間三聯/大眾買到呀??
已經成日撲空, 唔想再咁樣o徒時間喇
thanks * 99999

此篇文章於 02-24-12 05:45 AM 被 wyvern 編輯。
舊 02-24-12, 11:36 AM   #247
xxxxxx
Game Master

都話herma 中南有囉

響1 樓好多file 買個層
近cashier 個有邊
到時問staff 雞眼貼響邊...

引用:
作者: qwe 查看文章
想問大家, 個封面點搞?
原本唔打算入file, 但第2期已經散左, 唯有入file, 但封面無洞洞, 自己開到好難睇
日版原裝好似有出folder 裝cover
舊 02-24-12, 03:19 PM   #248
wyvern
Game Master

引用:
都話herma 中南有囉

響1 樓好多file 買個層
近cashier 個有邊
到時問staff 雞眼貼響邊...

日版原裝好似有出folder 裝cover

竟然係中南會有herma!?
我就係去中南搵唔到herma, 先迫住買左另一隻貴價貨
一陣出去再睇睇先

裝cover專用的folder好似只係perfect file先有出
fact file好似無的
btw, 可以自己去文具鋪買個clear book folder裝都得

舊 02-24-12, 04:42 PM   #249
wyvern
Game Master

終於係中南買到herma, 原來收得咁隱蔽XD
由手機版發出
舊 02-24-12, 09:10 PM   #250
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
終於係中南買到herma, 原來收得咁隱蔽XD
由手機版發出
其實邊隻最好? herma? 定係有部機果個?
下星期去中南買先得@@

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:08 PM

手機版 | APP版