Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-20-13, 12:58 PM   #351
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
G ZONE 我應該由VOL.2 開始買的, 到08/09 年就cut 左
因為本野愈來愈垃圾

Chrono ? game 就神作 , 人就....

舊 12-20-13, 01:16 PM   #352
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:
作者: JO JO 查看文章
哦 原來個反骨仔係佢

車 洗鬼理佢咩 熱浪年代睇佢寫ff11專欄就知佢係傻架啦

玩緊果陣又話一生人只玩一隻game的話 已經搵到了
到轉玩魔獸果陣又數臭隻ff11 都唔知咩人黎

如果做佢女人就大鑊鳥
咁做人既野, 眼界大左, 睇返自己以前幾咁幼稚, 有咩咁出奇

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-13, 01:34 PM   #353
tenkafubu
Insane Gamer
天下布武

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDterrycch
XBox Live GamertagBlack Lotus SR
宜家GZ太多手機GAME介紹/攻略, 攪到我都唔想再買, 係時候CUT了..........
tenkafubu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-13, 02:01 PM   #354
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
我以為c君去咗gz集團旗下果本手機雜誌度做啫,乜原來搞到咁
由手機版發出
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-13, 02:31 PM   #355
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: keijoey 查看文章
咁做人既野, 眼界大左, 睇返自己以前幾咁幼稚, 有咩咁出奇
眼界擴闊故然係好事 但係數臭舊愛就係人品問題
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-13, 02:43 PM   #356
卡柏
God of Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: tenkafubu 查看文章
宜家GZ太多手機GAME介紹/攻略, 攪到我都唔想再買, 係時候CUT了..........
原來我不孤單, 朋友~~~~
我完全唔明, 點解佢地會當左電話GAME做主流~~~
正正經經出本電話GAME書啦, 但佢又冇人買, 於是令到我呢D想睇淨CONSOLE既人想要CUT書~~
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-13, 02:49 PM   #357
keijoey
桐乃 x MIX

引用:
作者: JO JO 查看文章
眼界擴闊故然係好事 但係數臭舊愛就係人品問題
GAME咋喎, 又唔係公司或者舊情人

我以前鍾意食公仔麵, 覺得成世人淨係食公仔麵都冇問題,
不過人大左, 周圍同人講公仔麵會生癌, 咁又會唔會有人品問題

唔係同c君講好說話,
不過, 輕鬆d啦~

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

舊 12-20-13, 04:43 PM   #358
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
同意樓上說法,如果咁理由入人,世界都無幾多個人有品。
我以前細個覺得土共好,依家?咁又我人品有問題?

舊 12-20-13, 05:08 PM   #359
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
以果陣山口山的確係OLG界龍頭(佢仲係玩美版)
如果以當時玩山口山再睇返FFXI會有比較好理所當然

舊 12-20-13, 05:22 PM   #360
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: Sar8 查看文章
以果陣山口山的確係OLG界龍頭(佢仲係玩美版)
如果以當時玩山口山再睇返FFXI會有比較好理所當然
ff11 前無玩 MMO 的話覺得 ff11 最好真係無問題
因為個陣仲係 PS2 年代,同真人互動既console game 接近 "0"
我個陣開始玩,就算之前玩過少少 MMO ,一接觸 FF11 ,真係驚為天人

到 WOW , 我亦都覺得 FF11 好多不足,原來 mmo 係唔洗晚晚組隊升level 既

所以真係唔怪得佢,因為我相信10 個人起碼一半會有呢個感覺
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-13, 05:25 PM   #361
JoJo

引用:

不過人大左, 周圍同人講公仔麵會生癌, 咁又會唔會有人品問題

唔係同c君講好說話,
不過, 輕鬆d啦~
唔係要拗乜 只係覺得一隻game幾好玩都 隨住時間過去 一定有過時嘅一日
你唔記住佢當時俾你嘅快樂 而係玩完之後數臭佢已跟唔上時代嘅缺點

等於我今日買左部p4 我唔會數番ps1嘅缺點
畫面爛 手掣要拖線 睇唔到藍光 上唔到網雙打

情人只係一個比喻
舊 12-20-13, 05:30 PM   #362
JoJo

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
ff11 前無玩 MMO 的話覺得 ff11 最好真係無問題
因為個陣仲係 PS2 年代,同真人互動既console game 接近 "0"
我個陣開始玩,就算之前玩過少少 MMO ,一接觸 FF11 ,真係驚為天人

到 WOW , 我亦都覺得 FF11 好多不足,原來 mmo 係唔洗晚晚組隊升level 既

所以真係唔怪得佢,因為我相信10 個人起碼一半會有呢個感覺
當然搵到隻更完美嘅game 係無可口非
冇人會一世玩死一隻game

FF11 我都廢左幾年俾佢 但係佢俾返我嘅係美好嘅回憶
而唔係記住佢落伍畫面同廢人向嘅系統

此篇文章於 12-20-13 05:34 PM 被 JoJo 編輯。
舊 12-20-13, 06:02 PM   #363
keijoey
桐乃 x MIX

咁好多野你鍾意果時就enjoy, 冇興趣果時就一面倒架啦,
fanboy會拎黎比較, 或者踩舊愛幫新歡上位有咩出奇

你做既野叫懷舊, 佢做果d叫比較, 性質都唔同
如果要講咩美好回憶, 我相信佢都有,
不過呢個唔係佢寫文章既目的, 所以佢d precious memory冇必要同人分享

純粹以game論game既話, 真係冇咩需要話人地冇品
不過除此之外, 有關c君既言行, 我no comment

舊 12-21-13, 12:31 AM   #364
Rage
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlovecc
引用:

唔係同c君講好說話,
不過, 輕鬆d啦~
係熱浪年代我都覺得佢有問題啦
以之前FF11為例,佢唔想再玩就唔應該數臭隻FF11
其實他可以說,"想不到我可以找到比FF11更好的遊戲"

Rage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-13, 09:56 AM   #365
keijoey
桐乃 x MIX

引用:
作者: Rage 查看文章
係熱浪年代我都覺得佢有問題啦
以之前FF11為例,佢唔想再玩就唔應該數臭隻FF11
其實他可以說,"想不到我可以找到比FF11更好的遊戲"
咁計法,是旦搵條講無雙既thread click入去,應該所有anti都人品有問題

舊 12-21-13, 11:06 PM   #366
Rage

引用:
咁計法,是旦搵條講無雙既thread click入去,應該所有anti都人品有問題
佢最大問題係自己反番自己的觀點(如果借錢俾佢都真係幾危險)
而無雙多數都係玩厭,沒有大變化
而絕對不會說第3集好玩,第4集更好玩而去數臭第3集......

舊 12-21-13, 11:19 PM   #367
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
我就冇睇佢果段野,要睇過先知佢點數

舊 12-22-13, 11:31 AM   #368
尼路
The One

引用:
而絕對不會說第3集好玩,第4集更好玩而去數臭第3集......
都係個句隨著時間人係會變的,今天的我打倒昨日的我有乜問題?正如我前面講以前我覺得土共無問題,依家?唔通我一世都要支持土共無得變?唔可以數佢?
就算唔用政治做比喻,未玩魔獸之前對d泡菜ol不知覺得幾好玩,完全唔覺有乜問題,玩完魔獸之後都會同人講句,玩魔獸吧啦,唔好浪費時間了。依家人大無時間玩,咪魔獸太浪費時間又要晚晚報到打副本,得閒打兩場wot算。
隨時間環境一路向前,以前覺得好依家覺得差有乜問題?你唔會依家話ff7畫面好靚重會用這賣點去推介吧?
同埋我真係唔知關借錢乜事……咁執著呢點感覺唔係你好鐘意ff,就係gz某人……

此篇文章於 12-22-13 03:27 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-13, 02:14 PM   #369
JoJo

引用:
握手~拍肩
舊 12-22-13, 07:16 PM   #370
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: Reishin 查看文章
我以為c君去咗gz集團旗下果本手機雜誌度做啫,乜原來搞到咁
由手機版發出
其實本蘋果書摺左好耐,
至於銷路聽講就…好右肩咁囉

舊 12-22-13, 07:52 PM   #371
Rage

引用:
作者: 尼路 查看文章
都係個句隨著時間人係會變的,今天的我打倒昨日的我有乜問題?正如我前面講以前我覺得土共無問題,依家?唔通我一世都要支持土共無得變?唔可以數佢?
就算唔用政治做比喻,未玩魔獸之前對d泡菜ol不知覺得幾好玩,完全唔覺有乜問題,玩完魔獸之後都會同人講句,玩魔獸吧啦,唔好浪費時間了。依家人大無時間玩,咪魔獸太浪費時間又要晚晚報到打副本,得閒打兩場wot算。
隨時間環境一路向前,以前覺得好依家覺得差有乜問題?你唔會依家話ff7畫面好靚重會用這賣點去推介吧?
同埋我真係唔知關借錢乜事……咁執著呢點感覺唔係你好鐘意ff,就係gz某人……
係呀,人會變,共土係人成立佢係會變,你可以由支持變反對,但係FF,無雙係唔會變
十年前的無雙3,FF11同一年前的無雙3,FF11唔會唔同,
所以我之前說,"想不到我可以找到比FF11更好的遊戲",來回應自己的改變,而唔係數臭
一個反口覆"舌"(唔知係咁寫)那有人格,誠信可言
真係借錢俾佢,佢話冇借過都得啦.......

舊 12-22-13, 09:15 PM   #372
wir

註冊日期: Apr 2011
引用:
係呀,人會變,共土係人成立佢係會變,你可以由支持變反對,但係FF,無雙係唔會變
十年前的無雙3,FF11同一年前的無雙3,FF11唔會唔同,
所以我之前說,"想不到我可以找到比FF11更好的遊戲",來回應自己的改變,而唔係數臭
我細個好鐘意玩四驅車, 而家睇番以前咁着迷既自己都會覺得好可笑啦

同人講番以前幾咁蠢, 追住架唔識停唔識轉彎既車都玩得咁開心

連覺得不堪回首都唔得?

咁樣都要俾人話無人格無誠信?

唔通我仲要幾十歲人攞住四驅車玩先可以證明我有人格有誠信?
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-13, 09:29 PM   #373
Rage

引用:
作者: wir 查看文章
我細個好鐘意玩四驅車, 而家睇番以前咁着迷既自己都會覺得好可笑啦

同人講番以前幾咁蠢, 追住架唔識停唔識轉彎既車都玩得咁開心

連覺得不堪回首都唔得?

咁樣都要俾人話無人格無誠信?

唔通我仲要幾十歲人攞住四驅車玩先可以證明我有人格有誠信?
自己同自己講幾咁蠢冇問題,但係而家佢係數臭人

難道你同你女朋友結婚,然後結識了更好的
跟住離婚,同新的結婚,然後去數臭前女朋友,原因係唔夠現在好
你難道覺得沒有問題?

舊 12-22-13, 09:39 PM   #374
尼路
The One

引用:
你覺唔覺自己自相矛盾……你都識講人會變啦,game唔變人變左嘛,重點一路都在這裡。我小學覺得sfc年代d game畫面好靚,依家覺得起晒格一舊野咁,但game係無變喎,用你的講法唔通我依舊要話好鬼靚先人格無問題?
又就算用女友來比喻,你唔係無聽過人抱怨ex幾極品吧?人之常情而已吧。講一次半次無成日講咪得囉,成日講就問題,一次半次抱怨下都唔得?
不過對死物同對人會同一態度的嗎?我反而真係咪見過可以咁推論人格,太上網上線了吧。

舊 12-22-13, 09:42 PM   #375
wir

註冊日期: Apr 2011
引用:
自己同自己講幾咁蠢冇問題,但係而家佢係數臭人

難道你同你女朋友結婚,然後結識了更好的
跟住離婚,同新的結婚,然後去數臭前女朋友,原因係唔夠以前好
你難道覺得沒有問題?
點解前女朋友一定係好, 唔通前女友有人格缺憾, 欺騙左你感情你都唔可以數臭佢?

熱戀既時候乜野都好架啦

就算佢曾經帶俾你一段好甜蜜既回憶, 之後睇番佢其實係感情騙子

咁數臭佢有咩問題?

同理打機都係一樣, 個個人都有唔同睇法

你同佢都玩過ff11

十年後你仲覺得係神game, 佢覺得係廢game, 仲覺得以前咁熱衷既自己係好蠢

表達對game 既睇法有咩問題(allright, 或者你覺得咁樣係數臭緊你心目中既神game)
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 09:50 AM

手機版 | APP版