Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 28 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 48 88 138  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
赤兵尉SETH 01:52 AM 02-10-18
作者: HONDA:
滅盡龍要再打??
個任應該同劇情無關, 純粹比堆野你打
故事隻滅盡好似仲係失蹤
天子 02:51 AM 02-10-18
輕同重弩邊支好用?
Tannhauser Gate 03:04 AM 02-10-18
好用係指易上手? 慘爪輕弩 通2速射 控場
大覺屋師真 10:08 AM 02-10-18
作者: 天子:
輕同重弩邊支好用?
重弩可參考下依個.依家應該都係通常貫通流嘅時代
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?b...&top=10&ltype=

參考埋彈種特性,配裝思維更好
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?b...&top=10&ltype=
血之淚 11:09 AM 02-10-18
第一場上位飛雷龍:無擊珠
第二場上位飛雷龍:龍玉

雷火武 02:07 PM 02-10-18
新手玩斬斧
請問除左三下 三角+圓形再R2轉紅盾
仲可以點轉?紅劍又點轉?
紅盾後斧形態 三角+圓形係咪一定一下用哂所有bottle?
stcdavidhk 02:38 PM 02-10-18
作者: 雷火武:
新手玩斬斧
三角,三角+圓圈(盾刺),三角+圓圈就會變解斬(都係變緊時按r2=紅盾)
紅劍係紅盾時劍mode裝彈時(r2+圓)按實三角會變存斬,斬完中唔中都變紅劍

超解會用晒瓶
Eternal Wind 03:13 PM 02-10-18
岩岩開始玩,今集高低差好多,近武難用左...
tao08 05:12 PM 02-10-18
有冇用弓巴打分享吓配裝
Kain 05:44 PM 02-10-18
作者: stcdavidhk:
三角,三角+圓圈(盾刺),三角+圓圈就會變解斬(都係變緊時按r2=紅盾)
紅劍係紅盾時劍mode裝彈時(r2+圓)按實三角會變存斬,斬完中唔中都變紅劍

超解會用晒瓶
斬斧應該係另一把野
由手機版發出
赤兵尉SETH 06:11 PM 02-10-18
推出前己經覺得MH4見過, 打鋼龍段劇情可以100%肯定係佢

鈴蘭 06:16 PM 02-10-18
個髮型一睇就知係筆頭ルーキー
今集真係好多位都同以往劇情有關 勁有心機
STRIFE 07:14 PM 02-10-18
完成左套通2速射裝
滅燼set skill,攻7弱特3渾身3超會2通強1無傷1
慘爪弩,強化part-近射強化,遠射強化,反動
通2速射一發全中弱點接近100一發
赤兵尉SETH 07:25 PM 02-10-18
作者: 鈴蘭:
個髮型一睇就知係筆頭ルーキー
今集真係好多位都同以往劇情有關 勁有心機
好多人估劍術大師係2Gop獵人
不過除左雌火裝之外冇咩可以檢証
由手機版發出
qwe 07:46 PM 02-10-18
新手玩斬斧
你果把叫充能斧/盾斧

作者: Eternal Wind:
岩岩開始玩,今集高低差好多,近武難用左...
開頭唔慣,玩落用地型幾好玩
斬斧滑坡R2好用到一有得滑坡就忍唔住瘋狂地騎
hap3afrien 05:53 AM 02-11-18
新手玩斬斧
超解開始一刻想唔用晒phials有個指令:
插劍入盾動畫時輸入 (後+三角) 就會出高解(消秏1瓶但有瓶爆x3)代替
不過大部份時間唔會有人咁用,因為唔會好似MHX(Gen)/XX咁出超解時消耗盾強化狀態
如果想省住用可以loop上挑(三角)+屬解2(圓)

另外超解/高解插劍入盾動畫時輸入R都可以上紅盾

盾斧(充能斧)指令複習,建議認真上網揾教學學一次
hap3afrien 06:20 AM 02-11-18

鈴蘭 11:51 AM 02-11-18

歷戰呢段好睇D
我都比笛神感化左 我應該第日會整套笛裝黎玩
年輕所犯下的錯誤 01:43 PM 02-11-18
作者: STRIFE:
完成左套通2速射裝
滅燼set skill,攻7弱特3渾身3超會2通強1無傷1
慘爪弩,強化part-近射強化,遠射強化,反動
通2速射一發全中弱點接近100一發
裝備詳細希望
FREDDY@o@ 01:52 PM 02-11-18
準備加入重弩大軍
由手機版發出
Kain 02:48 PM 02-11-18
爆鎚係本身HP少定會炸親自己?
定係因為有2隻HP低D?
一直唔貪刀一刀一刀斬
都無咩點打中佢
但係佢都好快累
小昭Teddy 03:44 PM 02-11-18
要打兩隻怪既任血會少d
hlcw99 04:37 PM 02-11-18
尋晚終於儲夠50張卡片
Tannhauser Gate 08:23 PM 02-11-18
件強打衣同化合衣輪流着
STRIFE 09:18 PM 02-11-18
作者: 年輕所犯下的錯誤:
裝備詳細希望
滅燼a頭
杜賓b
炎王b
滅燼b腰
滅燼b腳
痛擊護石

其實主要都係要打裝飾品
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 28 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 48 88 138  ... 最後

返回主題版面