Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 
攻略及心得交流區>TEKKEN 7 ----- FFXV Noctis 參戰
wing 07:17 PM 06-10-17
作者: 天空:
超難禁

未成功過

新手用邊隻女角好?

第一次玩鐵拳~
Lili或katarina
歌絲˙暮斯 09:03 PM 06-10-17
有冇人用LUCKYCHLOE?
佢招絕招可以按 X 增加攻擊力

但係超難按~~最多按到 CHL ~~
有冇心得 ? 冇理由難到咁架~
唔係無理由, tk 整體難過 SC 同 DOA, 有 D 地方同 VF 一樣咁難

歌絲˙暮斯 09:18 PM 06-10-17
超難禁

未成功過

新手用邊隻女角好?

第一次玩鐵拳~
Asuka 同 lili 操作最易, 但你當嘗試連一 d damage 高少少既 combo 時就會發現唔易用, 易學難精型.

Alisa 都易, 不過浮技好弱, 而且要 chok 招.

Ling 多野要背, 背熟後好易做大 damage.

Kazumi 算平均, combo 都要 chok 但唔難

leo 係全角色裡面最平均最中肯既一個, 好實際反映到你既實力 (如果你當佢係女人).

josie 出招易, 但 combo 都好煩下, 要好快咁兩個構.

其實無一個真係易用又易嬴, no pain no gain
wing 09:19 PM 06-10-17
作者: 歌絲˙暮斯:
Asuka 同 lili 操作最易, 但你當嘗試連一 d damage 高少少既 combo 時就會發現唔易用, 易學難精型.

Alisa 都易, 不過浮技好弱, 而且要 chok 招.

Ling 多野要背, 背熟後好易做大 damage.

Kazumi 算平均, combo 都要 chok 但唔難

leo 係全角色裡面最平均最中肯既一個 (如果你當佢係女人), 好實際反映到你既實力.

joycee 出招易, 但 combo 都好煩下, 要好快咁兩個構.

joycee 已經唔存在了`

新女角katarina出招易到抽筋. 最易用女角非佢莫屬.

另一個新女角josie其實係以前bruce的泰拳, 都幾難用. 我以前都有用asuka/lili/bruce, 明顯bruce最多野記. 同埋今集josie冇左以前bruce好多好用招, 如b2, 唔推薦.
歌絲˙暮斯 09:45 PM 06-10-17
作者: wing:
joycee 已經唔存在了`

新女角katarina出招易到抽筋. 最易用女角非佢莫屬.

另一個新女角josie其實係以前bruce的泰拳, 都幾難用. 我以前都有用asuka/lili/bruce, 明顯bruce最多野記. 同埋今集josie冇左以前bruce好多好用招, 如b2, 唔推薦.
katarina 都唔錯既, 但佢最大問題係硬直好大, 同 lars 有得揮.

反正 online 又無乜所謂
赤兵尉SETH 11:14 PM 06-10-17
動漫樣唔係應該 lili alisa 咩? a
由手機版發出
以前玩鐵拳都係為左睇Asuka同lili,不過今集個樣整得怪怪地...

話說GIGAS 4RP同6RK儲最大力打人,人地擋左我接>6RP係咪一定中?
仲有招Rage drive都好似無得擋?

上面題更多女都無人講Master Rave
wing 07:53 AM 06-11-17
Raven梗係等時間大大講la
歌絲˙暮斯 08:43 AM 06-11-17
作者: 赤兵尉SETH:
以前玩鐵拳都係為左睇Asuka同lili,不過今集個樣整得怪怪地...

話說GIGAS 4RP同6RK儲最大力打人,人地擋左我接>6RP係咪一定中?
仲有招Rage drive都好似無得擋?

上面題更多女都無人講Master Rave
Gigas 6 RP hold on block +7, 最快 10f 追唔到
6RK hold on block +24f, 但呢 24f 係 blockable, 只要拉實擋就得.

Alisa 同 ling 就有爆擋硬食 combo.

Raven 嬸.... 我諗東亞 ACG 文化既人,審美眼光唔會以女性美既角度黎睇佢

tk 既忍者(吉光 raven)好搞笑, 偏慢, 多變化, 突進技勁, 今集呢 d tricky type 都加強左好多. 開頭多野背少少, 以後就好勁.
由手機版發出
歌絲˙暮斯 08:55 AM 06-11-17
想問下 d 衫係咪會一路打 treasure hunt 一路開多 d?

定係見到就得咁多?

我發覺女角好多原本一 set 既裙都唔見晒
由手機版發出
Time 12:28 PM 06-11-17
超難禁

未成功過

新手用邊隻女角好?

第一次玩鐵拳~
比較易上手既都係LILI,ALISA,KATARINA,LEO同KAZUMI呢幾隻...

高階向就NINA,M.RAVEN,CHOLE,XIAOYU同PANDA(?)呢批
Time 12:30 PM 06-11-17
Raven梗係等時間大大講la
哇...你又唔好咁講,今代佢勁左都比較多左人用了,只可惜係家用版一PATCH佢又被削弱左少少...
Time 12:33 PM 06-11-17
另外頭post道想更正返,而家無左起身4+WP同埋起身4既後轉已改變左做新既起身"後線"了,THZ
歌絲˙暮斯 01:48 PM 06-11-17
作者: Time:
另外頭post道想更正返,而家無左起身4+WP同埋起身4既後轉已改變左做新既起身"後線"了,THZ
唔係 wor 好似?

原本有 4 WP 果 D 仲有呢招 ??

ON BLOCK 仲係強制擇 ?
Time 09:26 AM 06-12-17
唔係 wor 好似?

原本有 4 WP 果 D 仲有呢招 ??

ON BLOCK 仲係強制擇 ?
我試過PAUL同吉光都冇左...因為係連個後轉都冇埋
赤兵尉SETH 10:14 PM 06-12-17
想問下 d 衫係咪會一路打 treasure hunt 一路開多 d?

定係見到就得咁多?

我發覺女角好多原本一 set 既裙都唔見晒
由手機版發出
眼見更多,一set 既裙每個女角基本有四款,有d角色專用多兩三款
Lili比堅尼個d唔打到上青龍以上都唔會出
Gigas我打左二百場先齊晒d野

RD撞贏RA

歌絲˙暮斯 10:35 PM 06-12-17
寫寫下飛吹打 down 受身都係唔寫

遲 d 補返基本 10-16f 既概念算.

同埋幾個角色既性能分析咁

眼見更多,一set 既裙每個女角基本有四款,有d角色專用多兩三款
Lili比堅尼個d唔打到上青龍以上都唔會出
Gigas我打左二百場先齊晒d野

RD撞贏RA
哦, 咁都好 d, 仲以為收起左等人 keep 住 arcade 入錢咁賤
赤兵尉SETH 11:19 PM 06-12-17
女角有d一set衫夠吸引到可以出dlc,但全部可以打寶箱同賺G買,而且好易賺真係佛心
好想要Asuka大暮維淫個設計造形
sorido 12:35 AM 06-13-17
玩左幾日都係無從入手,幾灰
佢又無教學教基本系統
歌絲˙暮斯 12:44 AM 06-13-17
作者: Time:
我試過PAUL同吉光都冇左...因為係連個後轉都冇埋
用吉光試, 仍然有後碌再向前撞>強制擇, command 係 WK, 但佢地無一般既向前彈.

其實係咪得佢兩個有 ?
歌絲˙暮斯 12:50 AM 06-13-17
作者: sorido:
佢又無教學教基本系統
頭 po 有基本教學
有乜唔明都可以討論下
赤兵尉SETH 12:59 AM 06-13-17
佢又無教學教基本系統
story mode已經包埋基本系統教學,之後背幾套combo應該online mode夠打到1段
我依家都學咁立回同down status對策
歌絲˙暮斯 01:07 AM 06-13-17
Btw, 頭 po 改左
由手機版發出
wing 09:33 AM 06-13-17
女角有d一set衫夠吸引到可以出dlc,但全部可以打寶箱同賺G買,而且好易賺真係佛心
好想要Asuka大暮維淫個設計造形
T5 果套? 今集有咩?
nina在story mode果套黑色緊身衫都有?
Time 12:01 PM 06-13-17
佢又無教學教基本系統
上星期開始有我地係GAME WXXKLY既連載攻略,有興趣既可以支持下~
赤兵尉SETH 12:54 PM 06-13-17
T5 果套? 今集有咩?
nina在story mode果套黑色緊身衫都有?
無,只我係我想要返
Asuka今集無靚衫裝備
黑衫nina同披風仁 treasure hunt都預得到,唔知開放條件係乜...

話說見過人地有太鼓達人飾物,唔知點先有
1 2 3 4 5 

返回主題版面