Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 12-03-11, 09:34 AM   #326
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
唔該老餅....
我成功影出相片了...
我去完旅行...影了些4X5....
首次用大片幅相機影風景....感動...
幻燈片果然係越大張越好看....^^

東亞都返了新一批菲林...
我問過...原來佢地都沒有曬45的負片了...只曬黑白同幻燈片...

都幾貴....20元曬一張幻燈片....17.5是菲林成本...
合計37.5 影一張菲林....一個Lunch的價值了

舊 12-05-11, 09:17 PM   #327
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
好似問錯區..

此篇文章於 12-05-11 09:23 PM 被 dragonwing84 編輯。
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-12, 12:33 AM   #328
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
其實500cm+80 2.8
依家大約要幾多錢?
想親新年買黎玩下

舊 01-02-12, 07:03 AM   #329
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: seetold 查看文章
其實500cm+80 2.8
依家大約要幾多錢?
想親新年買黎玩下
如果是C鏡的話, 5K左右都有, CF鏡的話會貴少少

舊 03-02-12, 11:11 PM   #330
seetold
真貧窮堅冇錢....

http://www.kodak.com/global/en/profe...l?pq-path=1229

— DISCONTINUATION NOTICE —
March 1, 2012

KODAK PROFESSIONAL EKTACHROME E100G Film
KODAK PROFESSIONAL EKTACHROME E100VS Film
KODAK PROFESSIONAL ELITE Chrome Extra Color 100 Film

soul 已 sad

舊 03-14-12, 06:19 PM   #331
NetNetBoy
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDNetNetBoy
XBox Live GamertagNetNetBoy
重有Fuji....

舊 03-14-12, 06:43 PM   #332
seetold
真貧窮堅冇錢....

不過我用開100vs嘛

舊 07-20-12, 10:45 AM   #333
GateHacker
God of Gamer
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
新手一問,
想問下買二手菲林單反個陣最主check邊個樣野,thx
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-12, 12:58 AM   #334
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
報到!

135RF:
Yashica Electro 35 GX

睇左咁多版 呢度原來都幾多朋友玩120?
想問下邊度可以搵到 Zeiss Ikoflex 雙眼佬? 近排睇得多中左正方形鹽毒
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-12, 01:19 AM   #335
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
其實而家120抵玩過135好多
上星期永成見到135啲正片已經加價加到平均$90一筒
120就仲係$50左右
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-12, 01:30 AM   #336
seetold
真貧窮堅冇錢....

引用:
作者: ビスケット 查看文章
120就仲係$50左右
好早排入左20筒135&120 100vs
一年半載都唔使入貨
仲有筒100d 同 RAP未開

再唔係玩負片potra160都唔錯
不過下下都要scan...

舊 07-26-12, 03:08 AM   #337
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: ビスケット 查看文章
120就仲係$50左右
宜家煩緊平玩定俾多少少
一係玩TLR 一二千蚊有部(海鷗都好似要800至1千)
一係玩500CM 但起碼6-7k 先有哂鏡+BODY+BACK+測光VF

不過120正沖/scan 貴d喎...少數怕長計
舊 07-26-12, 12:19 PM   #338
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: minekaoru 查看文章
宜家煩緊平玩定俾多少少
一係玩TLR 一二千蚊有部(海鷗都好似要800至1千)
一係玩500CM 但起碼6-7k 先有哂鏡+BODY+BACK+測光VF

不過120正沖/scan 貴d喎...少數怕長計
scan 6x6 真係唔平

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 08:08 PM   #339
seetold
真貧窮堅冇錢....

試左筒kodak 100d
d色都唔錯,冇100vs時都可以頂住先
不過冇出120

scan完得番3成

舊 08-07-12, 02:05 AM   #340
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

睇slide真係毒到你明知咁貴都仲會係咁入貨...
果日經過見到最貴一筒RXP 400要 $90

SCAN完就真係冇哂個feel

舊 08-14-12, 11:25 PM   #341
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
有冇人燒packfilm?

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 08-15-12, 09:50 AM   #342
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: B|WINS 查看文章
近半年90﹪都係影PACKFILM嘅路過....

舊 08-15-12, 01:30 PM   #343
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
引用:
準備買PACKFILM的路過 0.0

舊 08-15-12, 11:34 PM   #344
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 邪氣小貓 查看文章
近半年90﹪都係影PACKFILM嘅路過....
失手中唔到部250

US $70.00 +60.95

舊 08-16-12, 11:00 AM   #345
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
已訂 100 0.0
1000RMB 係咪太貴 囧??

舊 08-16-12, 11:14 AM   #346
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

引用:
失手中唔到部250

US $70.00 +60.95
好低咁喎。呢期好似昇咗價?

我都有部 250 ,興幸買得早

舊 08-16-12, 12:29 PM   #347
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
好低咁喎。呢期好似昇咗價?

我都有部 250 ,興幸買得早
重點係FULL SET咁際

自己改AAA電唔難

出面銅記 BODY ONLY開2XXX

舊 08-16-12, 12:32 PM   #348
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 真.朱皮 查看文章
已訂 100 0.0
1000RMB 係咪太貴 囧??
邊部?

有冇大大用180,195
或100A/B 改6X7 BACK

舊 08-16-12, 12:42 PM   #349
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

引用:
重點係FULL SET咁際

自己改AAA電唔難

出面銅記 BODY ONLY開2XXX
都冇 self timer.... 果兩個係 close up 同 人像鏡? 但唔見 eyepiece 嘅?

銅記 = cwb 等地?

舊 08-16-12, 03:06 PM   #350
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
都冇 self timer.... 果兩個係 close up 同 人像鏡? 但唔見 eyepiece 嘅?

銅記 = cwb 等地?
都好抵啦><
賣2xxx乜都冇...

係cwb

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:35 PM

手機版 | APP版