Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 12-12-12, 01:51 AM   #1
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
康泰時G 復活 三代G to E環高速對焦発見

窮人只好去執尐中古野

同KAGA 兄支35/2冇得比

冇人有興趣

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 05-29-14 05:04 PM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-12, 01:53 AM   #2
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
不務正業篇

kodak 停產全線slide

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 12-21-12, 11:23 PM   #3
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

http://v.youku.com/v_show/id_XNDkwNDQ1Mzg0.html
有初成品了
大概要到明年2月左右正式的成品才有可能出街

舊 12-21-12, 11:33 PM   #4
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: B|WINS 查看文章
不務正業篇

kodak 停產全線slide
家中的珍藏

舊 12-25-12, 03:03 AM   #5
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

G-NEX autofocus mount

引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
家中的珍藏

儲左堆,搬家時被失蹤了

此篇文章於 12-25-12 03:05 AM 被 ZlWS 編輯。
舊 01-15-13, 10:00 AM   #6
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

CONTAX G AF 用來影小朋友
http://www.youtube.com/watch?v=wY8uMUV5Y6M
http://www.youtube.com/watch?v=v4Tl1pLt-q0

舊 01-15-13, 11:34 AM   #7
沙律菜絲

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagGAForum shop
21,45先系精华所在~16用泥储都ok

舊 01-15-13, 12:36 PM   #8
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 沙律菜絲 查看文章
21,45先系精华所在~16用泥储都ok
G16已經X3倍價
G21都冇人放同埋貴

28,35焦段好用D

舊 01-17-13, 12:38 AM   #9
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

http://forum.xitek.com/thread-1101355-1-1-1.html

舊 01-17-13, 11:34 AM   #10
沙律菜絲

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagGAForum shop
甘有趣?

我从前有16,21,28,45,90 卖曰丽lor

btw 支45,天下第一,值得回味

http://www.julur.com/forum/thread-155347-1-1.html

舊 01-21-13, 03:32 PM   #11
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 沙律菜絲 查看文章
甘有趣?

我从前有16,21,28,45,90 卖曰丽lor

btw 支45,天下第一,值得回味

http://www.julur.com/forum/thread-155347-1-1.html
支45 邊位都全sharp, 又立體, G1/2上會幾正!
但因為主要NEX 用x1.5焦段少用,故放售,
宜家仲好易買到同價格穩定

http://lenses.zeiss.com/camera-lense.../contax_g.html

此篇文章於 01-21-13 03:55 PM 被 ZlWS 編輯。
舊 01-22-13, 11:57 PM   #12
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
Ching,想問下邊隻轉接環比較好同出面易搵到架thx
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-13, 12:58 AM   #13
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
contax G應該去邊手搵???
有埋個AF真係無敵

舊 01-23-13, 10:17 AM   #14
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 忍者 查看文章
contax G應該去邊手搵???
有埋個AF真係無敵
dchxxx & dcfxxxx間中有人放
引用:
作者: jason 仔 查看文章
Ching,想問下邊隻轉接環比較好同出面易搵到架thx
轉接環質素好少少主要有三隻
1.易搵 metabones ,貴,順滑,無限準,少少拉近最近對焦;但肥大,打握位會頂手,拆鏡不方便
2.易搵 kipon ,貴,不太順滑;但拆鏡方便,不頂手
3.難搵 kiwi 平上兩隻一半, 順滑,拆鏡方便,不頂手,靚仔;但坑紋冇咁凹凸,要上醫悲/淘x買

舊 01-23-13, 02:21 PM   #15
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
dchxxx & dcfxxxx間中有人放

轉接環質素好少少主要有三隻
1.易搵 metabones ,貴,順滑,無限準,少少拉近最近對焦;但肥大,打握位會頂手,拆鏡不方便
2.易搵 kipon ,貴,不太順滑;但拆鏡方便,不頂手
3.難搵 kiwi 平上兩隻一半, 順滑,拆鏡方便,不頂手,靚仔;但坑紋冇咁凹凸,要上醫悲/淘x買

kipon的話係唔係呢隻?
http://www.wretch.cc/blog/daftbear/9698342
舊 01-23-13, 02:30 PM   #16
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
kipon的話係唔係呢隻?
http://www.wretch.cc/blog/daftbear/9698342
係,不過要小心,呢個款好多山寨! 個ring會好易kick死...

kiwi: http://www.bccamera.com/images.opt/3...ns-Adapter.jpg
metabone/將軍: http://www.digifan.cn/photo/2012812143748.JPG

AF 環二月中発售,二千都幾理想, 都冇e24.8咁貴

舊 01-23-13, 02:41 PM   #17
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
係,不過要小心,呢個款好多山寨! 個ring會好易kick死...

kiwi: http://www.bccamera.com/images.opt/3...ns-Adapter.jpg
metabone/將軍: http://www.digifan.cn/photo/2012812143748.JPG

AF 環二月中発售,二千都幾理想, 都冇e24.8咁貴
係山寨品先易kick死定本身已經係咁,and大概幾$,如果貴就等AF 環算
舊 01-23-13, 02:54 PM   #18
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
係山寨品先易kick死定本身已經係咁,and大概幾$,如果貴就等AF 環算
本身已經係kick,山寨就更kick

舊 01-23-13, 03:02 PM   #19
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
本身已經係kick,山寨就更kick
咁我都係搵下有冇kiwi or 等AF 環算啦..thx ching
舊 01-23-13, 03:30 PM   #20
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
咁我都係搵下有冇kiwi or 等AF 環算啦..thx ching

仲有metabone/將軍環幾出名,順同手感ok,係睇你怕唔怕頂手指,同拆鏡唔方便

舊 01-31-13, 05:44 PM   #21
jason 仔
Crazy Gamer

Ching,心急買錯咗Kipon..想問下除了易kick死的話問題大不大
Or加錢換將軍好d
舊 01-31-13, 07:07 PM   #22
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
Ching,心急買錯咗Kipon..想問下除了易kick死的話問題大不大
Or加錢換將軍好d
KICK唔KICK先?唔KICK就冇問題
將軍會頂手指,我賣左入KIWI

------------------------------------------------
http://forum.xitek.com/thread-1101355-1-1-1.html
AUTOFOCUS 環就出

此篇文章於 01-31-13 07:12 PM 被 ZlWS 編輯。
舊 01-31-13, 07:14 PM   #23
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
KICK唔KICK先?唔KICK就冇問題
將軍會頂手指,我賣左入KIWI

------------------------------------------------
AUTOFOCUS 環就出
佢試俾我睇就唔kick lor..我都唔知點分真假,同埋$980算唔算貴?
本來我係想問kiwi..真係迷得劑...
舊 01-31-13, 07:21 PM   #24
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
佢試俾我睇就唔kick lor..我都唔知點分真假,同埋$980算唔算貴?
本來我係想問kiwi..真係迷得劑...
唔kick就得

可以平多少少的,將軍都係9XX

舊 01-31-13, 07:25 PM   #25
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
唔kick就得

可以平多少少的,將軍都係9XX
ok,咁唔係買得太貴既就算啦..我果間將軍要11xx...
唔該ching

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[醫生與我] 今年不敢再買了 [務實低清版] ZERO NEKO 照相館 4 01-09-13 05:55 PM
[醫生與我] 今年不敢再買了 Sony Ver. 加賀KAGA 照相館 28 12-24-12 10:59 PM
[醫生與我] 今年不敢再買了 影音館Ver. 加賀KAGA 影音館 2 12-12-12 11:04 PM
[醫生與我] 今年不敢再買了 加賀KAGA 照相館 6 09-09-12 09:22 PM

現在的時間是 07:34 PM

手機版 | APP版