Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 04-13-15, 12:45 PM   #51
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: 尼路 查看文章
你覺得老鼠樂園個個捉得對?當然呢度標準係對的。
你知道邊個真做咪報警囉,但以我所知的只吹不做就一街都係。如果咁都唔得,講粗口問候人老母個d係咪都要立法上貞操帶呢?萬一佢地真做咁點?
佢係有理由捉丫嘛,就算0係歐美twitter搵到句想入is都即時上門查啦
都係果句啦,有班痴線佬開口埋口都係流血武裝革命,0係國家安全層面黎講,佢要立法都一定係佢0岩晒,唔好好似小學雞咁呢樣得唔得果樣得唔得,今時今日如果有班人0係蘇格蘭講武裝獨立打英格蘭,你估會唔會有手尾?
又或者0係美國講句歧視黑人,又係唔係言論自由所以無事?

此篇文章於 04-13-15 12:48 PM 被 sugihara 編輯。
sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 01:02 PM   #52
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: sugihara 查看文章
佢係有理由捉丫嘛,就算0係歐美twitter搵到句想入is都即時上門查啦
都係果句啦,有班痴線佬開口埋口都係流血武裝革命,0係國家安全層面黎講,佢要立法都一定係佢0岩晒,唔好好似小學雞咁呢樣得唔得果樣得唔得,今時今日如果有班人0係蘇格蘭講武裝獨立打英格蘭,你估會唔會有手尾?
又或者0係美國講句歧視黑人,又係唔係言論自由所以無事?
問題係,依家有班痴線佬咩?吹水佬就有。
同埋歐美個d同之前講咁有晒恐襲背景當然做啦,但香港人喎?爆玻璃都默哀啦,恐襲?而且無911佢過到個條法案咩?當然我唔排除中共為左會過23條會自演一次啦,反正放過炸彈的都土共底。
更唔好拉埋歧視講,性質都唔同。
而且講到尾,依家最大問題係我地唔信執法個個嘛,如果唔係係國家安全前提下有乜理由反對?
而佢真要過,真係洗理你?上面一般市民都以為香港無中央照住死左啦。

此篇文章於 04-13-15 01:06 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 01:11 PM   #53
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
唔好理有無人做,個個個概念都係武裝革命痴線,訓街唱歌就係正常,已經睇得出香港人都係繼續返工好過
O個D可以不流血獨立O既都只係因為佢地面對O既都唔係一個蠻不講理O既獨裁政府,你有得好似直布羅陀同愛爾蘭咁公投獨立公投回歸咩?

舊 04-13-15, 03:13 PM   #54
david
The One

註冊日期: Mar 2002
O的和理非係只會睇表明,而唔會去了解O下他國事實背景係點。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 04:59 PM   #55
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
在下覺得佢似係想講「問題要點唔係香港如何抗共,而係土共嘗試緊以武力香獨黎代表晒比較做野既反抗勢力。」
而武力抗爭嘛…咪玩啦,香港家陣比上不足比下有餘,歷史有幾多次喺既時勢推得翻政府。
何況香港人手槍都冇枝,拳頭對坦克?真係要搞都唔係上網傾咁白痴下嘛…

舊 04-13-15, 05:11 PM   #56
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
在下覺得佢似係想講「問題要點唔係香港如何抗共,而係土共嘗試緊以武力香獨黎代表晒比較做野既反抗勢力。」
而武力抗爭嘛…咪玩啦,香港家陣比上不足比下有餘,歷史有幾多次喺既時勢推得翻政府。
何況香港人手槍都冇枝,拳頭對坦克?真係要搞都唔係上網傾咁白痴下嘛…
928顯示習大大都唔敢起香港開槍,驚乜?
香港本身就係籌碼
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 05:17 PM   #57
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
928顯示習大大都唔敢起香港開槍,驚乜?
香港本身就係籌碼
由手機版發出
如果有小學五年班喺街挑你隻抽,你會唔會喺眾目睽睽下出全力打爆佢個頭?係咪唔敢呢?
不過如果佢挑你打擂台,你仲會唔會考慮留手?

你唔係諗住自己見一個殺一個,對面都仲會係唔開槍等你殺下嘛…

此篇文章於 04-13-15 05:29 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 05:33 PM   #58
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
咁你地相信一週一行
係踢筴踢出黎
定689早響半年前已經傾好?

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 05:59 PM   #59
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
如果有小學五年班喺街挑你隻抽,你會唔會喺眾目睽睽下出全力打爆佢個頭?係咪唔敢呢?
不過如果佢挑你打擂台,你仲會唔會考慮留手?

你唔係諗住自己見一個殺一個,對面都仲會係唔開槍等你殺下嘛…
乜唔係就係知佢唔敢眾目睽睽之下打爆你個頭,你先仲有機會出聲。
如果唔係當街當巷,晨早比人溶左啦。

舊 04-13-15, 06:32 PM   #60
尼路
The One

引用:
作者: mkmonkey 查看文章
乜唔係就係知佢唔敢眾目睽睽之下打爆你個頭,你先仲有機會出聲。
光明_ _ 暗角_ _

舊 04-13-15, 07:01 PM   #61
神人ではない!新人だ

引用:
作者: mkmonkey 查看文章
第一佢唔一定要俾你講,打唔打爆你只係面子同錢既問題。
基本上在下除非佢殺錯幾個又或者一堆歐美國民,否則就算佢殺晒所有示威者,各國只係會表示遺憾/聲稱譴責。

舊 04-13-15, 09:16 PM   #62
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

DELETED

此篇文章於 07-16-21 09:11 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 04-13-15, 09:55 PM   #63
神人ではない!新人だ

大家根本唔同CHANNEL…
原來真係有人以為踢下喼,土共就會好似猛鬼見靈符咁不斷後退

舊 04-13-15, 10:16 PM   #64
尼路
The One

引用:
起碼有人用來解釋突然而來的一周一行
而廣州上個星期先有單燒車倒警局立撤唔起焚燒廠。所以唔係叫人做,但某程度事實證明有效個坐係度同佢好聲好氣講。

此篇文章於 04-13-15 10:44 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 10:30 PM   #65
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
中共退,有D係因為未打到自己JE,你睇下李洪志圍一圍中南海後中共有縮左?

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 10:48 PM   #66
尼路
The One

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
中共退,有D係因為未打到自己JE,你睇下李洪志圍一圍中南海後中共有縮左?
中共其實唔難理解,係任何唔影響到佢政權的前提下,都係人民內部矛盾,你硬佢就退。(eg.化工廠、粵語)
但影響到嘛,大家有睇見寫08個位點,更唔好講李洪志圍一圍啦。
咁問題來啦,普選、水貨客係人民內部矛盾定影響到佢政權呢?起碼後者一定係人民內部矛盾,前者就睇你點拆。
當然對所謂國情了解把握,我相信大多數香港人都唔會比大陸人強,知道條線係邊啦,你睇佢地玩得一手軟硬自如就知。

舊 04-13-15, 10:59 PM   #67
神人ではない!新人だ

引用:
起碼有人用來解釋突然而來的一周一行
而廣州上個星期先有單燒車倒警局立撤唔起焚燒廠。所以唔係叫人做,但某程度事實證明有效個坐係度同佢好聲好氣講。
呢個在下同意架,始終老屎忽係要面既,間唔鐘落下佢面的確係迫到佢做返正常野…
不過唔好真係以為自己有本事打贏佢,亦唔以為有事其他國家會黎幫拖。

SO FAR一週一行係一腳踢喼,定係持續既光復運動既成效,又或土共想俾D政續689,甚至係另有圖謀在下真係唔敢肯定…
不過踢喼果個一定伯認為係自己一腳踢走一簽多行啦

此篇文章於 04-13-15 11:09 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 12:14 AM   #68
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
熱狗 300 踢喼, 中共開唔開心, 驚到瀨屎定係爽到彈起. 我無從得知, 你幫我諗埋佢. 6789 D 靚上晒膛準備開槍, 習大大好驚我就知.

總之踢喼上報佢讓左少少步咁囉.

不過咁, 大局上, 一日未有港方官員企出來重申香港政府根據基本法對出入人士享有審批權, 一日都唔算成功.

小心 D 隨時又借機開放多幾個城市自由行難民

此篇文章於 04-14-15 12:37 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 04-14-15, 12:15 AM   #69
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
第一佢唔一定要俾你講,打唔打爆你只係面子同錢既問題。
基本上在下除非佢殺錯幾個又或者一堆歐美國民,否則就算佢殺晒所有示威者,各國只係會表示遺憾/聲稱譴責。
之前某版友說不可以有這種思維吧
連想啊講啊都不可以啊
你還公開期望這事發生

舊 04-14-15, 12:52 AM   #70
david
The One

註冊日期: Mar 2002
遲O下應該會由邊個衝就係鬼,演變成邊個講就係鬼。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 09:22 AM   #71
神人ではない!新人だ

引用:
作者: knight-philip 查看文章
之前某版友說不可以有這種思維吧
連想啊講啊都不可以啊
你還公開期望這事發生
在下講既只係假設,由始至終都冇期望過。

舊 04-14-15, 09:49 AM   #72
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
問題係,依家有班痴線佬咩?吹水佬就有。
同埋歐美個d同之前講咁有晒恐襲背景當然做啦,但香港人喎?爆玻璃都默哀啦,恐襲?而且無911佢過到個條法案咩?當然我唔排除中共為左會過23條會自演一次啦,反正放過炸彈的都土共底。
更唔好拉埋歧視講,性質都唔同。
而且講到尾,依家最大問題係我地唔信執法個個嘛,如果唔係係國家安全前提下有乜理由反對?
而佢真要過,真係洗理你?上面一般市民都以為香港無中央照住死左啦。
國家會幫你分埋吹水定痴線....呢d野一向係有殺錯

有邊個國家執法要你信佢, 美國咪一樣射完黑人當冇事, 除非好似上單被人影到o者~

舊 04-14-15, 10:05 AM   #73
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

召喚魯迅臭蟲!!
由手機版發出
舊 04-14-15, 10:24 AM   #74
尼路
The One

引用:
作者: Eking 查看文章
國家會幫你分埋吹水定痴線....呢d野一向係有殺錯

有邊個國家執法要你信佢, 美國咪一樣射完黑人當冇事, 除非好似上單被人影到o者~
我突然想起拜山同大陸親戚爆大鑤時佢地講,黑心奶粉係個別人仕問題,同政府無關。美國咪一樣有搶殺強姦又關政府事啦喎!?

舊 04-14-15, 10:27 AM   #75
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
唔知關唔關事+出面冇topic 所以貼係呢度OK?

中国主導で設立する国際金融機関アジアインフラ投資銀行(AIIB)への台湾の参加申請について、中国当局者は台湾を創設メンバーから除外すると述べた。中国は統一を目指す台湾を国と認めておらず、既に創設メンバーとなることが決まった他国との扱いに差をつけた。

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[稀有例子]BNO 轉 BC 問題 luna_178 ~清談館~ 6 10-16-14 10:23 AM
BNO + 唔識英文 = 受辱!?[UPDATE] phil077 ~清談館~ 21 04-14-04 01:51 PM

現在的時間是 11:06 PM

手機版 | APP版