Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-16-13, 08:00 PM   #726
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: backtomac 查看文章
我D game keep得麻麻,GC D紙盒霉哂..
.
引用:
作者: Dreamcast肥仔 查看文章
Thanks 你先, 如果我真係有需要就找你啦: )
其實係hk 收藏game 得好真係有d 難度, 太濕
Dc d game 白色會變黃, 邊位淺色左在所難免
如果用個透明袋袋住會好d

我近排就是有一隻GT5 的未開封行版拎出黎睇
唔知點解呢隻先係甘
個封面已經裡面濕左有少少接了, 心痛死
同埋我好多DC邊紙都唔見左...應該搬屋時唔見....
SFC/GB/SMS/MD果d仲衰,我細個都唔keep盒,全部掉晒.....
係早幾年先慢慢入返d箱說あり既黎儲炸....
GC我就長期放係密封膠箱,大部份都新既一樣~

引用:
XRGB3 出得好差,好蝦人用。Mini未用過,HDMI兩入一出,據聞比3好,接近0 delay,build-in scan line generator ,不過input太小,機多要有selector。
2/2plus 夾Lcd Tv/mon set clock time 好煩,畫質比3既B1mode差少少.
我等4出左先再考慮upgrade了~
咁我都等等4先lu~

舊 03-16-13, 08:40 PM   #727
backtomac
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
同埋我好多DC邊紙都唔見左...應該搬屋時唔見....
SFC/GB/SMS/MD果d仲衰,我細個都唔keep盒,全部掉晒.....
係早幾年先慢慢入返d箱說あり既黎儲炸....
GC我就長期放係密封膠箱,大部份都新既一樣~

咁我都等等4先lu~
可以考慮哩個:
http://www.arcadeforge.de/product_in...flug29alorcgo3
Scaler 連Slg,我覺得比XRGB好,食21pin RGB 同色差。我用緊佢隻SLG3000,入LCD玩Retro 真係超正~
backtomac 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-13, 09:56 PM   #728

註冊日期: Feb 2012
引用:
SATURN 版 惡魔城X 月下之夜想曲,畫面比PS版差少少,半透明效果要用網點取代,但勝在多D野玩。
新增版圖、新ITEMS、新音樂、可用MARIA,都叫係好野黎~:)

我都好想買翻呢隻SS版既月下~

268 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 12:03 AM   #729
backtomac

引用:
作者: 268 查看文章
我都好想買翻呢隻SS版既月下~

哩隻依家個價都真係幾惡下...
舊 03-17-13, 07:41 AM   #730
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
引用:
係呀, 我都係為了好多SNK, CAPCOM的GAME 而買
DC, SS的格GAME 移植程度真係好高
95 有rom 卡直頭唔洗load 甘濟
96 用了ram 卡都要load 一陣, 保留了bug 技
97 修正了少少但都移植都好好, 終於有training mode
98 進入了次世代, 利用dc 的機能可以完全不用load 機, 比起ps 版好9條街
99 加入ex striker , 興ngp連動拎striker, 修正bug 技, 畫面立體背景, 好靚
出2000,01 時dc 已經停產, 真係唔多鋪入
02 真係用黎招呼朋友一流, 而家間唔時都會開黎打幾鋪, 正
個時96同97玩最多
真係痴迷到可以同人對打成日無停過
係人度玩過ps1版……簡直垃圾,又成日load碟又狂偷格(其實ss版都有偷格但好少)
當年ss同dc仲有隻sakara大戰又係好迷
Dc版個時訂左音樂盒版……仲有幾張海報送
另外仲有無人記得dc的illbleed中文版?當年訂左無貨(好似講到出唔成)退左訂
但竟然隔左排係先達用百幾蚊入手

此篇文章於 03-17-13 07:52 AM 被 半熟蕃茄 編輯。
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 09:34 AM   #731
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
Illbreed真係好野黎, 可惜制作人出完illbreed就去世了,產量實在太少

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 11:45 AM   #732
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

唔記得以前有冇分享過,小弟部份收藏...不過得好少SS

sakara大戰dc版

ss game

capcom rpg 全七集

其他 dc game (月華之劍士又係正野)

一堆日文雜誌贈品 (其中EA空賊RPG幾特別,隻game係体驗版,但係其實隻碟係有晒完整版,比錢買code先可以玩晒但唔知要點樣上網買)

此篇文章於 03-17-13 11:51 AM 被 半熟蕃茄 編輯。
舊 03-17-13, 12:04 PM   #733
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

我既櫻大戰收藏,但仲有好多未入落blog,GB版呀NDS限定版呀都未入~
我當年真係好鍾意櫻大戰!
第一集全員攻略完畢
http://ashleyyan.no-ip.com/?tag=櫻大戰

Illbleed我有隻全新未開中文版,真係唔錯

此篇文章於 03-17-13 12:06 PM 被 AshleyYan 編輯。
AshleyYan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 12:14 PM   #734
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
我既櫻大戰收藏,但仲有好多未入落blog,GB版呀NDS限定版呀都未入~
我當年真係好鍾意櫻大戰!
第一集全員攻略完畢
http://ashleyyan.no-ip.com/?tag=櫻大戰

Illbleed我有隻全新未開中文版,真係唔錯
我都好鐘意
ps2第五集都有買不過無爆機
illbleed我好似都係無開過
舊 03-17-13, 12:20 PM   #735
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

引用:
作者: frankieccc 查看文章
我都好鐘意
ps2第五集都有買不過無爆機
illbleed我好似都係無開過
illbleed你都係中文版~?
我櫻戰5限定版普通版都有買~
限定係全新未開~

舊 03-17-13, 12:33 PM   #736
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
樓大戰真係好好玩, 不過我都只係玩到4 , 5 完全沒有玩過
特別是3 轉了移動系統, 好好玩開始

舊 03-17-13, 12:42 PM   #737
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988

用dc 玩bio cv vga 輸出係靚過ps360 hdmi 1080p 的 remaster 版多多聲
絕對沒有誇大

舊 03-17-13, 01:23 PM   #738
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
有無人知,當年ss既加ram卡,snk係1mb卡,之後capcom就出左4mb卡,其實,即是加左幾多ss既ram呢?我記得當年我知加左幾多(但而家唔太記得),ss原本ram係36m(ps1係32m),咁snk既1mb,當然唔會加到37m喇,好係無記錯係加到41m的,即加左6m,又即是capcom的4mb卡,係將ss加到60m ram……

有錯指正…

舊 03-17-13, 01:41 PM   #739
backtomac

引用:

用dc 玩bio cv vga 輸出係靚過ps360 hdmi 1080p 的 remaster 版多多聲
絕對沒有誇大
Dreamcast個VGA output真係清得好緊要,GC用D 改VGA都係麻麻地,Wii色差480p就矇到標眼水
舊 03-17-13, 01:44 PM   #740
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
樓上櫻戰特別版唔齊喎...
等我搵日執返晒D野出來影張大合照先....

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 02:08 PM   #741
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: antony chan 查看文章
樓上櫻戰特別版唔齊喎...
等我搵日執返晒D野出來影張大合照先....
唔駛急,最鬃要快

三姑奶我都係由SS的一、二集開始,俾佢D OVA式過場次回預告吸引左

之後玩到DC的一二三四,再之後的我當佢完左了(無視五)

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 02:27 PM   #742
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
illbleed你都係中文版~?
我櫻戰5限定版普通版都有買~
限定係全新未開~
Yes…中文版
不過而家唔記得收左係邊
記得後期百幾入手
舊 03-17-13, 02:34 PM   #743
siuj
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
我反而想要返部 dc...
我部 dc 無啦啦 restart...

舊 03-17-13, 02:35 PM   #744
中考介

註冊日期: Oct 2005
引用:

絕對沒有誇大
請問係用crt mon定lcd mon出?
中考介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 02:37 PM   #745
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
Dreamcast個VGA output真係清得好緊要,GC用D 改VGA都係麻麻地,Wii色差480p就矇到標眼水
係呀, 清得黎d 多邊形重顏色重好實淨, 質素極高
Wii 用色差玩gc game 我覺得還可以, 得wii 果堆真係超矇
一開bio 4 時我成日覺得自己沒有較progressive

舊 03-17-13, 02:41 PM   #746
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
作者: 中考介 查看文章
請問係用crt mon定lcd mon出?
這張只是普通lcd 電視出, 如果crt 應該會更神

舊 03-17-13, 03:17 PM   #747
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
小弟當年都好迷櫻戰,仲特登入部dc機玩,可惜無lu
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 04:58 PM   #748
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

雖然貼過, 但見大家講開櫻大戰就再毒下大家XD
甘耐都係用黎供奉多, 全新未開過機

舊 03-17-13, 05:36 PM   #749
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:

正!

我買得個淨手掣,D字顏色同你唔同,我的是紅色的,剛好配番隻GAME限定版的三姑奶字樣SAVE CARD…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-13, 06:17 PM   #750
backtomac

引用:

恨死隔離~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Maker綜合] circus『D.C.III ~ダ・カーポIII~』11月18日制作発表会生中継 HM H-GAMEの部屋 64 10-21-23 11:33 AM
[多機種] Diablo III (暗黑破壞神 III) 玩家收集區 八仙果 攻略及心得交流區 11 10-08-14 03:59 PM
BlackSite: Area 51 神祕人1號 電視遊戲討論版 35 10-20-07 07:44 PM
The Apprentice III (飛黃騰達 III) Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 223 09-23-05 08:11 AM
[PS2]Ys III イースIII 圖片, 3月24日發售 neo2046 電視遊戲討論版 13 03-18-05 10:38 PM

現在的時間是 09:17 PM

手機版 | APP版