Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 02-15-08, 11:22 PM   #1
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
The lord of the pig [ The return of the ??? ]

當初因一時之快
在沒有好好考慮清楚下,投進大炮廠的懷抱
以為自己可以習慣大炮的特色
把坑中之物,售予友人
但係自己既心, 原來容不下一支大炮
每天都在回想在泥中作戰既日子

貓大的一句: [總之啱口味就可]
令我啟發良多

無疑,大炮機身的確不錯,lv,6.5fps都是我想的東西
奈何找不到一支合心的鏡

泥機的味道,就是我愛的味道

於是,狠下決心
在上星期忍痛做了一個決定
來一次"棄炮回坑"
把一個月不到既機子舉掉
換來一部性能更差的機子

一次過敗回失去了東西
以及....
買了更多的東西

好孩子不要看

一舖過

圖中某支紅鏡是借來的,真是借的
明天買埋18-70就完成了
圖中最愛是90th的帶

此篇文章於 02-15-08 11:24 PM 被 真.朱皮 編輯。
真.朱皮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-08, 02:55 AM   #2
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
同道中人呀~~
不過我o既進度冇你咁快(我用o左minolta 都有兩年)

p.s. 為何不是3字開頭...今年nikon 旺"3"字呀 ,又有你需要的名牌~(LV)

p.s.2 雙刀流不是更好嗎?

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8

此篇文章於 02-16-08 02:57 AM 被 萬能俠 編輯。
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-08, 07:17 PM   #3
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
good job

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-08, 10:42 PM   #4
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

可狠...
入唔到支18-70

唔通買住支18-55用住先??

舊 02-16-08, 11:56 PM   #5
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 真.朱皮 查看文章
可狠...
入唔到支18-70

唔通買住支18-55用住先??
朱皮兄,你是否常用18-24這個焦段?
會否考慮24-85 f2.8/4?

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-08, 01:23 AM   #6
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

引用:
作者: 真 三一萬能俠 查看文章
朱皮兄,你是否常用18-24這個焦段?
會否考慮24-85 f2.8/4?
有諗過
不過如果買24-85我要下月先夠錢
因為差唔多一舖清袋

舊 02-17-08, 02:29 AM   #7
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
恭喜回坑~
其實手頭緊,可以試下買二手鏡
我見格離DC凶都有人放18-70

前排我自己都買左支Tokina12-24,平幾舊之餘
仲要有保,真係留反d錢黎買cpl都抵~

舊 02-17-08, 02:43 AM   #8
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

引用:
作者: seetold 查看文章
恭喜回坑~
其實手頭緊,可以試下買二手鏡
我見格離DC凶都有人放18-70

前排我自己都買左支Tokina12-24,平幾舊之餘
仲要有保,真係留反d錢黎買cpl都抵~
本來係約左今日同DC凶既人交收支18-70
不過佢果支頹既情況遠超我想像
所以先入手失敗

其實找緊AF Zoom-Nikkor 28-105mm f/3.5-4.5D IF
之前見過有間熟既2手舖賣千一
可惜諗住去買時已經比人食左

此篇文章於 02-17-08 02:45 AM 被 真.朱皮 編輯。
真.朱皮 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Wii] House of the Dead 2 & 3 Return (cheap price, cheap quality ?) [已售] neo2046 電視遊戲討論版 264 04-06-08 08:47 AM
SQUARE ENIX新作 CARD GAME 「Lord of Vermillion」08年稼働予定丨野村哲也參戰決定 money 街機遊戲討論版 28 01-28-08 08:04 PM

現在的時間是 07:09 PM

手機版 | APP版