Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 最後
攻略及心得交流區>NieR︰Automata.小褲褲齊齊看攻略區
Sito 02:56 PM 02-27-17
剛開始玩,想問有時回避後可以將敵人打上天再斬,有時又唔得,其實個發動條件係乜?
赤兵尉SETH 03:02 PM 02-27-17
雖然故事同上集無太大關連,但某d位有玩過上集個feel會正好多

話說前幾日既post消失左,有劇透刪左?
忍者 03:03 PM 02-27-17
作者: Sito:
剛開始玩,想問有時回避後可以將敵人打上天再斬,有時又唔得,其實個發動條件係乜?
佑計...
應該係睇敵人同自己lv差
嘿哈兒 03:22 PM 02-27-17
作者: Sito:

斬唔中或唔食浮空掛..

Sent from my iPhone using Gaforum
stcdavidhk 03:54 PM 02-27-17
其實有冇衫換?我剩係拎到個惡趣味外星人頭套...
Rance 04:14 PM 02-27-17
應該無,如果有應該出左一堆衫黎賣
重有兩隻蝴蝶結可以裝O既...
DigIKo 05:10 PM 02-27-17
作者: 天野:
咁個系統有問題
打唔起就唔好飛起啦
飛起左打空氣好煩
你話我打唔準掉左敵人落地打空氣都話者
counter後唔一定要用"口"的, wep2大劍用"△"就唔會飛起, 甚至用射撃都得

對唔同敵人用唔同攻撃是ACT常識吧 (不過依隻叫ARPG似乎match d?)
天野 05:30 PM 02-27-17
作者: DigIKo:
counter後唔一定要用"口"的, wep2大劍用"△"就唔會飛起, 甚至用射撃都得

對唔同敵人用唔同攻撃是ACT常識吧 (不過依隻叫ARPG似乎match d?)
原來如此
隻game又冇教
加上有時又撞彩得
今晚返去試下
Thx
will1223 05:45 PM 02-27-17
作者: 嘿哈兒:
玩完三周目.... 故事好悲壯... 如果唔係想玩vh 的話.. 能力有清下支線已經夠力...
四周目都係補完之前d sub quest.. 同hack 箱.. 仲有幾個仲未知點入既門..
少有支線故事都會有興趣睇... 舊屎d 支線好多係搬運工... 估唔到今次除左搬運工仲會穿返d 人物...
3周先叫得上故事中段
琴晚完左B END即開就停唔到

隻支援機好難升
野良猫 06:04 PM 02-27-17
機人導師進度可以繼承去二週目

但點解對著草男女要由頭嚟過
還番50000萬俾我呀你對狗男女
will1223 06:29 PM 02-27-17
作者: 野良猫:

重有個坑你十幾萬既博士
赤兵尉SETH 08:10 PM 02-27-17
作者: Rance:
應該無,如果有應該出左一堆衫黎賣
重有兩隻蝴蝶結可以裝O既...
完成C路線有d特典裝備
去兩兄弟張長枱度可以搵到大佬副眼鏡
做エミール故事有月之淚花飾同面具,仲有低機率買到裝備cast off...

作者: 野良猫:

有d未完成晒既支線唔繼承
9S有個要收集所有個体資料先麻煩...
Gambit 01:00 AM 02-28-17
作者: will1223:
重有個坑你十幾萬既博士
無所謂啦,
賣晶片好好賺
歌絲˙暮斯 08:46 AM 02-28-17
Hard mode lv15 岩岩 resistance camp 受襲,再打開頭隻大 boss 出奇地易。

一自由行動又俾街上 d 卒追殺 ,全部 20-30,兩野死,想點?
由手機版發出
SHCEHUK 04:59 PM 02-28-17
紅白導師和谷之主好像可以正面卡死佢,我試過2,3次都是在敵人面前移動制推向前之後起勁的斬,
當然看到敵人想攻擊時就躲開,因有時卡着卡着都看敵方有一點攻擊
我在LV30時打完兩者,射擊時都只是一下扣2,3滴血,大劍斬下才有30-40左右,一隻預打20-30分鐘左右,
但最後隻LV60紅導師打不過,因為一下才扣得1滴血,都不知打到何時,最後放棄了
野良猫 05:08 PM 02-28-17
作者: SHCEHUK:
紅白導師和谷之主好像可以正面卡死佢,我試過2,3次都是在敵人面前移動制推向前之後起勁的斬,
當然看到敵人想攻擊時就躲開,因有時卡着卡着都看敵方有一點攻擊
我在LV30時打完兩者,射擊時都只是一下扣2,3滴血,大劍斬下才有30-40左右,一隻預打20-30分鐘左右,
但最後隻LV60紅導師打不過,因為一下才扣得1滴血,都不知打到何時,最後放棄了
Lv3x嘅9s表示hack到佢傻,無傷輕取
SHCEHUK 06:00 PM 02-28-17
請問有沒有甚麽地方刷金錢,兩個支線任務很需要金錢,一個是發明家,一個的流浪XXX (50000元)
kcf1201 06:08 PM 02-28-17
作者: 真十人€:
倉啲chips 存量有無上限?
有上限,爆左就執唔到

作者: will1223:
重有個坑你十幾萬既博士
但呢個會繼承 XD

請問有沒有甚麽地方刷金錢,兩個支線任務很需要金錢,一個是發明家,一個的流浪XXX (50000元)
三周目爆機後有得穿梭周目炒賣致富
因為商店購入價同賣出價會跟周目上升
minekaoru 06:25 PM 02-28-17
修理勁大機械人個頭果度要點先跳到去禁制-_-"
試過係上面想跳上佢個頭果度,都係冇位企....
kcf1201 06:33 PM 02-28-17
作者: minekaoru:
修理勁大機械人個頭果度要點先跳到去禁制-_-"
試過係上面想跳上佢個頭果度,都係冇位企....
抬頭望上去
SHCEHUK 04:59 AM 03-01-17
作者: kcf1201:
有上限,爆左就執唔到

但呢個會繼承 XD

三周目爆機後有得穿梭周目炒賣致富
因為商店購入價同賣出價會跟周目上升
那麽請問支線任務2周目會繼承嗎?還是這兩個支線會重新開始?
如果不計繼承的話,只好慢慢儲錢完成這兩個支線任務才通1周目
Gambit 10:00 AM 03-01-17
那麽請問支線任務2周目會繼承嗎?還是這兩個支線會重新開始?
如果不計繼承的話,只好慢慢儲錢完成這兩個支線任務才通1周目
博士俾左既錢會承繼.
不過其實錢唔難賺, 我一週目見乜打乜, 收收埋埋好多晶片,
到二週目一開始就賣左 d 無用既,
越高 lvl 就賣得越多 (無記錯 +4 已經賣到 $5000)
加埋其他換金道具已經賣到有 17萬

仲有多 d 用 scan, 有好多地方都收埋 1萬銀
空調 10:43 AM 03-01-17
係唔係有個END會DEL SAVE? 點樣會觸發 好驚唔小心入左去乜都冇哂
代官 11:29 AM 03-01-17
放心,會問你勁多次剷唔剷
唔會唔小心禁錯
除非反賤唔信真係剷你save
stcdavidhk 12:15 PM 03-01-17
或者眼訓冇理佢講乜狂按はい
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 最後

返回主題版面