Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-17-13, 11:59 PM   #301
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
想想下689 係狐狸似D
明眼人都知佢都搞到民建聯唔係個個都妥佢
唔係背後有隻西環虎威迫住民建聯班友
根本689無可能咁安心

而家仲要自HIGH,話人地
次次都玩火,次次都要西環出黎執手尾,唔通呢D都係西環ORDER? 突顯689無能,西環友先有用?
定係689 真心無腦

舊 11-18-13, 12:28 AM   #302
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
曾鈺成指市民會用選票表示不滿更新:2013/11/17 17:29
行政長官梁振英昨日說,一些立法會議員民望低,他亦沒有要求議員辭職。立法會主席曾鈺成回應指,市民如果對議員表現不滿,自然會在選票中表示出來。

曾鈺成指市民會用選票表示不滿

行政長官梁振英昨日說,一些立法會議員民望低,他亦沒有要求議員辭職。立法會主席曾鈺成回應指,市民如果對議員表現不滿,自然會在選票中表示出來。

http://cablenews.i-cable.com/webapps...news_id=420380

======================
人地曾鈺成條氣擺明唔順
689搞壇咁野出黎要民建聯幫手埋單
下次選票係2016呢

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-13, 12:31 PM   #303
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
比我係丫爺
我係唔會比689落台
根本係丫爺落ORDER 佢去做.
佢做到ORDER有民心係BONUS, 做到ORDER冇民心都係叫做咗,
冇689, 唔通唔會有第二個986嗎?
而且有個做箭靶既689响度,轉移視線, 我先唔會咁蠢叫佢走,
除非佢自己話唔做

至於民建聯, 係唔係689都冇所謂,佢左右做人難, 係選民同丫爺啫
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-13, 03:03 PM   #304
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
http://www.youtube.com/watch?v=mhx2gAeKfg4

大學教師鄭松泰:「你(梁振英)要開區議員諮詢小組,可以返區議會,唔使班年輕人同香­港人聽你喺度廢噏!」鄭最後高喊「梁振英下台」後,離場抗議。

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 11-28-13, 11:11 PM   #305
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
你自己鍾意玩人形蜈蚣被人插菊花,唔好拉全香港一齊賣菊花

CY再以「萬能插蘇」喻香港
http://thehousenews.com/politics/cy%...6%99%E6%B8%AF/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 09:13 AM   #306
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
你自己鍾意玩人形蜈蚣被人插菊花,唔好拉全香港一齊賣菊花

CY再以「萬能插蘇」喻香港
http://thehousenews.com/politics/cy%...6%99%E6%B8%AF/
佢雙親已成為香港人萬能插so

舊 11-29-13, 05:53 PM   #307
dasw123
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
全香港最性感既男人

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-13, 11:12 PM   #308
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

回帶
其幾多人宜家先知?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=554153911338103

此篇文章於 11-30-13 11:14 PM 被 ZlWS 編輯。
舊 12-01-13, 01:55 AM   #309
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
唔講以為1係滿分

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-13, 02:15 AM   #310
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: ZlWS 查看文章
[OT]原來現在city真的有獸醫學院?!
當年讀city說起"獸醫"基本上都是指"在校醫生"啊....想不到現在真的有獸醫了
難怪我問"要去找獸醫看嗎?w" 竟然被以為我在笑他
[/OT]

是說既然以10分為滿分
好心一點就不要留小數點後2位啦
留1位或者留整數就算嘛 (變成全1

舊 12-01-13, 02:16 AM   #311
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
唔講以為1係滿分
你呢句好絕
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-13, 02:25 AM   #312
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
劉皇叔做特首, 有得諗

林鄭被寸「搵發叔做特首」 以僭建解決住屋問題
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...31130/51951217

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-13, 02:40 AM   #313
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 小嘉 查看文章
你呢句好絕
咁真架嘛,即係要數學角度講,100%即係1丫嘛,咁1係滿分、0.8=8成分成日見架嘛咁1係滿分好合理姐
點知下面寫著10係滿分姐,無人諗過會有人囉到接近全部係1以下既0.幾分架嘛

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-13, 03:18 AM   #314
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
426真係貪No Seven 無能先比個特首佢做,做一隻好聽話嘅奴才

舊 12-01-13, 03:22 AM   #315
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
唔講以為1係滿分
其實我第一眼都以為係
可能成日1係true0係false掛

舊 12-01-13, 05:15 AM   #316
BKS
Junior Member

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: YHW 查看文章
劉皇叔做特首, 有得諗

林鄭被寸「搵發叔做特首」 以僭建解決住屋問題
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...31130/51951217
有學位申請公屋會扣分咁19, 真係68狗先諗到。
僭建解決住屋問題雖然荒謬, 但已經比68狗實際

聽到咁講,身為香港人真係唔知笑好定喊好

舊 12-01-13, 10:17 AM   #317
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

有學位扣分, 拎綜授就加分,拎綜授生仔再加分,遲D無3粒星再加多D分,完成任務
根本盲搶地連商家都咁得罪你估真係為香港人,根本係上面落ORDER,要你接收廢物,仲要用晒你香港資源
香港得死路一條

舊 12-01-13, 11:36 AM   #318
23條
Junior Member

註冊日期: Jan 2013

香港真係咁大? 唔會迫爆嗎? 
定係政府聽晒阿爺講? 又唔見放劉霞落黎?
23條 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 12:53 AM   #319
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
好啦, 連 Formula E 都無, 我唔可以唔出聲
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-13, 01:44 AM   #320
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
好啦, 連 Formula E 都無, 我唔可以唔出聲
連北京都有
你睇下我個IG

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-13, 05:03 PM   #321
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
曾俊華中雞蛋

等片

http://rthk.hk/rthk/news/expressnews..._55_968976.htm

引用:
行 政 長 官 梁 振 英 與 多 名 官 員 出 席 施 政 報 告 及 預 算 案 地 區 論 壇 , 在 梁 振 英 作 開 場 發 言 期 間 , 有 人 突 然 衝 上 前 投 擲 雞 蛋 , 財 政 司 司 長 曾 俊 華 被 擲 中 頭 部 , 要 到 後 台 清 理 , 在 旁 的 發 展 局 局 長 陳 茂 波 手 部 也 被 濺 中 。

涉 及 的 兩 名 示 威 者 就 被 保 安 員 帶 離 會 場 , 其 後 被 帶 上 警 車 。

事 件 發 生 後 , 梁 振 英 說 , 表 達 意 見 要 守 法 , 他 強 烈 譴 責 有 人 用 暴 力 手 段 , 襲 擊 主 講 台 上 人 士 , 又 表 示 會 切 實 依 法 追 究 。

不過曾俊華中蛋加埋之後689回應台入d雷聲鼓掌我覺得會唔會係自演乙.....................

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 12-07-13 05:09 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-13, 05:06 PM   #322
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
梁振英之後說,他強烈譴責有關人士用暴力手段破壞會場秩序,襲擊主講台上人士,會依法追究。

嬲呀人地b

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-13, 06:17 PM   #323
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
在 諮 詢 會 開 始 時 , 被 人 用 雞 蛋 擲 中 的 財 政 司 司 長 曾 俊 華 , 到 後 台 清 理 後 返 回 主 講 台 。 他 打 趣 說 , 醫 生 說 他 不 要 吃 太 多 蛋 , 又 慶 幸 今 天 沒 有 穿 上 西 裝 。

曾 俊 華 又 說 , 對 於 中 產 表 示 現 時 負 擔 很 重 , 他 會 就 免 稅 額 等 情 況 , 作 出 考 慮 。
唱反調...
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-13, 06:22 PM   #324
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
太監唔急皇帝急

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-13, 06:33 PM   #325
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: Penny仔 查看文章
唱反調...
太監同皇帝唔係一直唔妥咩,
唱反調係合理

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
曾俊華中雞蛋

不過曾俊華中蛋加埋之後689回應台入d雷聲鼓掌我覺得會唔會係自演乙.....................
分分鐘係689 叫人扔
咁就好合理

呢D小事就話一定好上心跟進, 正一小人一件

標籤

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
梁振英:雙非子女不應有香港人身份 明年私院雙非孕婦名額應為零 cnw1126 ~清談館~ 88 06-21-13 04:18 PM
[飲食新聞] "出前一丁"每包售$4.40...痴線! Busconcamp 飲食版 48 07-27-08 07:31 PM
痴線~ Sgodkyo ~清談館~ 11 02-23-05 01:15 PM
嘩~~~痴線架,賣成咁都得 kenpeter 電視遊戲討論版 115 11-16-04 11:23 AM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 01:58 AM

手機版 | APP版