Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-19-14, 06:02 PM   #26
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: pet3 查看文章
我有問題0.0/
她不肯上班 ok
咁佢有無 做家務?
如果她是因為無野玩 悶到爆 所以心理病
你又真係中意佢 ,又真的有錢養佢
生隻B 比佢玩嘛

--------------------------
如果家族本身都唔肯做 她根本等死中0.0?
唔係無野玩,日日打機睇戲睇下書再加訓覺咁,曾經自己發奮考過能力試,但成績都唔太理想。

家務只做自己房同自己財物,算乾淨既,但唔太會煮幾味咁。

等死?係架,佢有時都講過類似既野,咁辛苦做乜,倒不如 hea 過算,etc

以前有生仔既想法,但都無諗好耐。

曾經想過俾隻貓佢,不過鼻敏感,唔可行。

看官見得我一直講佢,其實我都有好多唔岩
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-14, 11:22 AM   #27
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

事情發展到咁, 都唔知點算.

重新覆述一次事件…..

返工頭幾日就大病, 病到入醫兩日. 之後我考牌兼調職, 經濟同精神都有壓力, 但錢都盡力俾佢.
出院後返工, 中間有見過面, 探過佢放 lunch 幾次, 但始終錢有限, 唔係我陪佢食 lunch 的話, 佢就只有生果同小食補充體力, 可以想像到咁狀況下做一份六日既餐廳工係好辛苦, 仲要至少一個鐘車程.

月尾一日未出糧問我買化妝品, 無錢, 開始嬲.
其實當時仲未大爆發, 係佢開始唔聽電話同唔多回 watsapp. 我開始懷疑佢, 亂諗, 唔知想點, so 我問佢係咪想分手 ? 有第二個 ? 想斷絕關係 ? etc

佢亦開始諗我地唔夾既野, 分手就係咁樣而起.

原本想心平氣和咁攤牌, 但唔得, 見面時亦控制唔到情緒, 只係做左電話改名既手續, 一路搞一路鬧, 我地根本講唔到野. 當時亦無任何期望, 我無喊, 佢反而好嬲, 只係俾左原本買俾佢作為努力返工既禮物佢, 同埋一封信.

最近, 佢 fb 寫一句, 好驚好恐懼, 神經過敏之類既話.

諗起, 有次我地鬧分手, 鬧到佢要來我家樓下交換各自既野, 我想佢冷靜一下, 無聯絡佢兩三個星期. 呢段時間, 佢係 fb 寫左句, 受驚過度, 出疹中之類既話. 我當時唔知係乜野事, 無理. 事後佢話我知, 當時係好驚真係無左我, 自己係度亂諗, 控制唔到情緒就身體出事.

SO 我見到佢呢句, 就等左一陣, 問有無事, 有邊度唔舒服. 佢即刻答無事, 只係過敏, 唔好擔心.

我唔知好無再嘗試聯絡佢, 已經約緊其他人, 唉, 好那煩
舊 06-25-14, 04:07 PM   #28
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
你之前講個女仔去日本讀書,但讀完之後返香港做餐廳!?咁佢讀咩科讀完好似無用咁?弱極都可以做吓OL掛.跟住佢依家倚靠哂你,又連自己食咩可以健康啲又唔知.但你對佢又唔係太有感情,如有就一早結咗婚,但係因佢有病你又唔放心放棄佢. 唯一方法係叫佢屋企人照顧返佢,一係叫佢嫁個愛佢同會照顧佢嘅人,咁你先可以全身而退,如果都唔得你咪硬食囉,都無計

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-14, 05:06 PM   #29
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
你之前講個女仔去日本讀書,但讀完之後返香港做餐廳!?咁佢讀咩科讀完好似無用咁?弱極都可以做吓OL掛.跟住佢依家倚靠哂你,又連自己食咩可以健康啲又唔知.但你對佢又唔係太有感情,如有就一早結咗婚,但係因佢有病你又唔放心放棄佢. 唯一方法係叫佢屋企人照顧返佢,一係叫佢嫁個愛佢同會照顧佢嘅人,咁你先可以全身而退,如果都唔得你咪硬食囉,都無計
其實我都唔敢肯定佢既辦公室生存力有幾低, 不過肯定無經驗 lor (8x 年生), 同埋英文好差, 而且睥氣差, 真係唔知做唔做到.

quote 返佢本人講: 我寧願洗廁所都唔想坐定定用腦. 佢肯溫書考能力試已經係神蹟, 雖然所謂溫書都係臨考前一兩個星期, 半溫半玩咁.

我諗, 我唔係同情佢有病 lor, 除左相識接近十年既情, 佢都仲有可取既地方. 不過都係外在因素多, 外形興趣話題之類.

深層 d 既野, 真係好多都唔夾, 好似去旅行咁, 佢要既係吃喝玩買, 我要既係體驗風土人情. 有時仲話旅行都唔洗去, online shopping 咁方便.

E+ 諗返, 佢家唔係窮但對兩個女都咁差, 應該因為傳統村民思想, 重男輕女, 佢需要既可能係可以奏佢既阿爸 + 男友. 佢有時亦咁講, 如果炒飯都唔得, 你連我阿爸都不如丫

唉, 無論下一步係點, 我都知仲有得煩 GA LA

此篇文章於 06-25-14 06:00 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 06-26-14, 07:34 PM   #30
惡搞的
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2007
我意見係..

(呢到講野我自然企起你呢邊..以你前途/事業為主要考慮..感情方面我唔理你啦..你自己取捨)

樓主你係唔係中國級土豪..
可以將條女當係自己裝備中既飾品處理..

如果唔得...建議你搵返件"正常既"女性..(有工作能力/自理能力,同你翻面你都可以認為佢有能力自己生存)
基本上樓主你算好理性應對所有發生過既事..

香港地...除非你搵錢多..幾可有人可以"輕鬆,無壓力" 養一個 好食懶做 既人..
你估老豆老母捱餐死養仔養女咩..

如果老婆都可以令你甘樣,生埋點_算? (ok,你可以同我講唔生)
你何必繼續落去..犧牲自己前途
你都要同自己老豆老母交代la..
搵個甘既女人返來?

根本上你全程都表現到 "放得低"
..問題係你衰在心軟
經濟上你主導灑,佢只可以拿身體健康來威脅你
你兩個關係都來到呢步lo
重有乜好搞..

..當你真心病啦
愛你都要我養得起你架
老婆你愛我你又可唔可以令我易喲養得起你啊?

你係搵個真心另一伴女人...
唔係學人地包二奶擺件女人起屋企做裝飾..

有得揀就揀個正常既...狠心喲甩左個唔正常架啦..

此篇文章於 06-27-14 08:05 AM 被 惡搞的 編輯。
惡搞的 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-14, 05:47 PM   #31
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 惡搞的 查看文章
我意見係..

(呢到講野我自然企起你呢邊..以你前途/事業為主要考慮..感情方面我唔理你啦..你自己取捨)

樓主你係唔係中國級土豪..
可以將條女當係自己裝備中既飾品處理..

如果唔得...建議你搵返件"正常既"女性..(有工作能力/自理能力,同你翻面你都可以認為佢有能力自己生存)
基本上樓主你算好理性應對所有發生過既事..

香港地...除非你搵錢多..幾可有人可以"輕鬆,無壓力" 養一個 好食懶做 既人..
你估老豆老母捱餐死養仔養女咩..

如果老婆都可以令你甘樣,生埋點_算? (ok,你可以同我講唔生)
你何必繼續落去..犧牲自己前途
你都要同自己老豆老母交代la..
搵個甘既女人返來?

根本上你全程都表現到 "放得低"
..問題係你衰在心軟
經濟上你主導灑,佢只可以拿身體健康來威脅你
你兩個關係都來到呢步lo
重有乜好搞..

..當你真心病啦
愛你都要我養得起你架
老婆你愛我你又可唔可以令我易喲養得起你啊?

你係搵個真心另一伴女人...
唔係學人地包二奶擺件女人起屋企做裝飾..

有得揀就揀個正常既...狠心喲甩左個唔正常架啦..
係我打得太仔細, 定呢個女人太易理解 ?

佢又真係講過自己係個花瓶 wor.

最差最差情況時, 佢會講好想可以做植物人, 攞正牌唔洗做仲有人養住唔洗死, 乜都唔洗煩.
咁我俾錢你做乜 ? 你想我俾多 D 錢你做乜 ?

你俾我既錢一半用起化妝同護膚, 唔係你我連都街唔洗出丫. 你買俾我既衫, 我打扮得靚都係為左你自己好咋. 我咪打緊你份工囉, 仲洗乜返工 !

個個親戚睇d相都讚佢好靚女, 不過如果知道佢咁樣過日子, 又唔太想生 b, 我都真係唔知點交代 ...

大家男人, 總係理性 d.

其實我想聽下有無意見係覺得我唔岩

我都真係好多唔岩, 成日無記性, 出街太依賴 google map, 搞到成日行錯路. 佢知我係比較專業既類別, 一直都好期望我係好細心既人, 但係起澳洲咁耐, ya/cool/great 咁講野, 日常生活上我係好`粗枝大葉... 遲到, 買錯野, 做錯野, 去錯地方 etc. 都係經常發生....

佢想我係全部精神時間都係俾晒佢, 偏偏我係多嗜好既人, 成日玩相機/影音, 又自己去左打機或睇 d 佢無興趣既電影.

我地都會打同一隻 game, 我打機當打波, 視為運動既一種, 認真打, 不過唔干涉現實生活, 呢頭打完, 講幾多理論都好, 呢頭就散. 我地打機時成日會爭論, 佢話我屈, 我又話佢屈, 對佢來講好傷感情, 而我就無乜野 (當係運動).

又因為我多興趣, 有時見佢會唔夠精神, 炒飯佢唔飽, 其實我都有內疚, 不過要我放棄咁多野玩又唔多制

當然..... 最唔岩係無同佢好好咁傾點用錢, 如果唔係自己暪住買相機器材果 d , 肯一早坐低傾, 可能都唔會搞到咁 (不過果時諗, 都唔知佢會唔會傾), 佢除非係無腦到極, 唔係都應該估到我有 d 錢去左唔知邊度.

同埋....一直有搵其他女人.... 做 d 對佢唔住既野. 其實係我地剛剛開始呢段關係時, 我就已經試過見其他人, 自首過一次 . 可能之後有時懶無 re 佢, 佢都會懷疑....
舊 06-28-14, 01:50 AM   #32
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
呢D女人,到將來你有難個陣點算...

舊 07-02-14, 05:52 PM   #33
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 某F 查看文章
呢D女人,到將來你有難個陣點算...
佢平時咁同我講
"如果我有返長工既話, 起你有病有困難時, 我都一樣會盡力幫你, 都唔明點解你總係對我咁菇寒 !"
舊 07-07-14, 05:14 PM   #34
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
男人長壽秘訣,不要吃太飽,不要養養不起的女人
跟本樓主是騎士病發作,找了一個問題比自己多的人
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 12:50 AM   #35
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
樓主經常都遇人不淑
又要靚女、又要獨立、又要頂得順你出去偷食。你返去訓啦
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 11:25 AM   #36
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
印象中樓主唔係食家嗎?點解煩呢D初哥問題

我認為只係一件典型「被糟蹋就想起往日的你的好」案例
點睇你都係對佢擔心多過愛情,同埋畀對方感情勒索緊

舊 07-08-14, 01:23 PM   #37
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Rotagen 查看文章
印象中樓主唔係食家嗎?點解煩呢D初哥問題

我認為只係一件典型「被糟蹋就想起往日的你的好」案例
點睇你都係對佢擔心多過愛情,同埋畀對方感情勒索緊
咁我唔否認, 利益上(金錢/肉體/周圍閃光)係, 我仲有猶豫只係犯賤 , 想起以前既好. 畢竟, 以前係碼公仔咁痴住行, 搭扶手電梯/電梯時都會大家抱下搜下身咁

最壞最壞情況時, 我真係差 d 搭上第二個女人然後中出飛左佢, 而果個女人我係五月時都仲有見佢

話題/興趣/外型點夾都好.
我地既價值觀真係差太遠, 我會為將來打算, 佢係今朝有酒今朝醉, 仲要好食懶做果隻. 而且佢仲係唔願意(承認)成長, 開口埋口話自己係小朋友, 陰公..... 27/8 啦....

至於感性上, 只係我地之間相識左十年, 由分開兩地亙相有思念, 到真正再見面延續前情, 呢一份羈絆而已.

此篇文章於 07-08-14 02:14 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-08-14, 02:42 PM   #38
Rotagen
Game Master

你重視呢段感情,咁對方重唔重視先,至少我唔太覺
我明咁耐畀得咁多好難斬纜,但係點都要止蝕

如果對方都有自覺係負累+又食又拎,但都連少少妥協同自重都無,
證明你對佢黎講只係一個方便任拎既對象,唔係想做人世既對象,搾乾搾淨or出現更值得搾既對象,就next架啦

既然唔煩無女,我都唔明有乜好煩,值得咩
抑或覺得自己同佢先係真愛?醒下啦

此篇文章於 07-08-14 02:45 PM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-14, 03:09 PM   #39
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Rotagen 查看文章
你重視呢段感情,咁對方重唔重視先,至少我唔太覺
我明咁耐畀得咁多好難斬纜,但係點都要止蝕

如果對方都有自覺係負累+又食又拎,但都連少少妥協同自重都無,
證明你對佢黎講只係一個方便任拎既對象,唔係想做人世既對象,搾乾搾淨or出現更值得搾既對象,就next架啦

既然唔煩無女,我都唔明有乜好煩,值得咩
抑或覺得自己同佢先係真愛?醒下啦
可能真係太易理解 ?

我地好多時為點洗錢而有爭吵, 佢想我俾多 D 佢, 最後經常都會接到去: 咁你係咪當我負累丫 ?

自重 ? 佢覺得, 今次為左見偶像而做呢份 6日既牛工, 佢就已經係付出好多, 我就應該係呢段時間俾更多更多既支援, 同更多既呵護, 無論物質感情上都係.

其實佢亦唔係無感情, 不過佢期望好似以前咁, 無論佢做唔做野, 做乜野工, 個男人都俾晒大部分錢佢, 多少反而唔係問題.

喂, 我諗, 至少我地同居左先好講呢 D, 係咪 ?

如果佢真係覺得我係提款機, 我亦可能只係當佢係私家 (佢自己都咁講)
只不過大家都用所謂十年相識既感情來呃自己

其實都斬左纜囉, 不過反省下咁.

此篇文章於 07-08-14 03:24 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 07-08-14, 03:37 PM   #40
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

樓主真係太不知所謂,原本都唔想話你
主要係我睇唔過眼,無錢就唔好學人助養港女,你當港女開善堂呀
正常男女朋友關係,用下你d錢都咁大意見,咪玩啦
賤格到你無錢養女但又有錢同其他女吃喝玩樂爆房
人地用你d錢買衫買化妝品買胸圍底褲咪又係為左你
舊 07-08-14, 03:47 PM   #41
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Ringo 查看文章
樓主真係太不知所謂,原本都唔想話你
主要係我睇唔過眼,無錢就唔好學人助養港女,你當港女開善堂呀
正常男女朋友關係,用下你d錢都咁大意見,咪玩啦
賤格到你無錢養女但又有錢同其他女吃喝玩樂爆房
人地用你d錢買衫買化妝品買胸圍底褲咪又係為左你
打針都係我俾架

無真同其他女人發生過咩 WOR, 不過請人餐飯真係.......咁貴同自己女人食過一餐 ONLY
舊 07-08-14, 03:59 PM   #42
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
打針都係我俾架

無真同其他女人發生過咩 WOR, 不過請人餐飯真係.......咁貴同自己女人食過一餐 ONLY
口裡說不,身體卻很老實
你會咁單純毫無目的約條女出來?
舊 07-08-14, 04:22 PM   #43
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
口裡說不,身體卻很老實
你會咁單純毫無目的約條女出來?
剛熱戀開始時, 見其他女人, 其他無乜目的, AA 制.

當佢日日訓到死豬咁, 我見其他女人, 的確有中出飛佢既想法..... 但係諗起佢會無乜依靠, 而且果時感情開始耐左, 咁做佢應該真係會死. 再加上, 十年既感情啦, 而且佢打扮下又真係 OK 啦, 又有幾多共同興趣啦咁, 就打消左個念頭 LOR.....

再之後見, 我地既日子只係不停咁LOOP ....有輕輕地 KISS 加送人返屋企, 的確係想搵定個後備 , 但都係控制住..... 我都唔知點解
舊 07-08-14, 04:39 PM   #44
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

引用:
佢日日訓到死豬咁
前一晚歡樂纏綿完,係人都訓到死豬咁啦
玩厭左想飛人就直接講啦
舊 07-08-14, 04:43 PM   #45
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
前一晚歡樂纏綿完,係人都訓到死豬咁啦
玩厭左想飛人就直接講啦
我頂, 你有無追開 POST GA

佢日日訓係自己懶, 深層 D既因素係之前起日本自力更生左一段時間, 辛苦左好耐.
舊 07-08-14, 04:55 PM   #46
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

引用:
我頂, 你有無追開 POST GA

佢日日訓係自己懶, 深層 D既因素係之前起日本自力更生左一段時間, 辛苦左好耐.
我都自力更生左好多年,都好辛苦,不如你養埋我
快d征服我

此篇文章於 07-08-14 04:59 PM 被 Ringo 編輯。
舊 07-08-14, 05:15 PM   #47
Rotagen
Game Master

兩位真係好鬼friend

舊 07-08-14, 11:52 PM   #48
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
歡喜冤家フッ( -ω-)y─━ =3

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 09:25 PM   #49
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

無聊 update 下

上年八月左右知, (其實一發生時都估到)佢起餐廳做野有人追佢, 而佢又制.

起初我仲諗會唔會係太子爺定老闆經理咁, FB 八卦到係個唔知 WAITER 定 KITCHEN HAND 既 MK 仔.

其實都理解, 呢個人哲學係拖個搵 20K 而俾 5K 佢既男人, 不如拖個搵 10K 而俾佢 8K 既

再睇埋去旅行既相, 有張食物相右上角有包煙

我個時起 office 開口爆左二個字: 簡直痴線 !

佢真係乜都無所謂, 覺得自己隨時死, 放縱享受最緊要.

我一直都以為, 自己既學識修養可以帶佢睇到唔同既事物, 讓佢知呢個世界唔係咁變態.

原來一 d 作用都無.

就咁 bye bye (但係地區問題仲間唔中會撞到, 佢 bear 我, 我直行直過)
舊 02-26-15, 09:34 PM   #50
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

引用:
無聊 update 下

上年八月左右知, (其實一發生時都估到)佢起餐廳做野有人追佢, 而佢又制.

起初我仲諗會唔會係太子爺定老闆經理咁, FB 八卦到係個唔知 WAITER 定 KITCHEN HAND 既 MK 仔.

其實都理解, 呢個人哲學係拖個搵 20K 而俾 5K 佢既男人, 不如拖個搵 10K 而俾佢 8K 既

再睇埋去旅行既相, 有張食物相右上角有包煙

我個時起 office口爆左二個字: 簡直痴線 !

佢真係乜都無所謂, 覺得自己隨時死, 放縱享受最緊要.

我一直都以為, 自己既學識修養可以帶佢睇到唔同既事物, 讓佢知呢個世界唔係咁變態.

原來一 d 作用都無.

就咁 bye bye (但係地區問題仲間唔中會撞到, 佢 bear 我, 我直行直過)
!?
你咪一樣咁放縱

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:50 PM

手機版 | APP版