Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-16-17, 07:58 PM   #3301
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
カボチャの狂宴 前編
初級/15AP/EXP30 /曲奇4
中級/15AP/EXP60 /曲奇18 ※ 隨機3倍!?
上級/20AP/EXP100/曲奇20
超級/20AP/EXP110/曲奇22
H級/25AP/EXP120/曲奇36
挑1/25AP/EXP140/曲奇40
挑2/30AP/EXP220/曲奇54
挑3/35AP/EXP340/曲奇70

南瓜個勝利動作好搞笑
挑3帶buff劍打耐久冇難度
隻boss要等N turn等佢個buff完左聖先變紅字
跟住下一turn會再弱化,但會buff返
冇buff又用副隊既話捱唔到咁多turn
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-17, 10:43 AM   #3302
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
而家先打老婆,其實淨係要粒6星凸石既話係咪連阿婆都唔好換番黎仲好?
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-17, 07:06 PM   #3303
minazuki

引用:
作者: ShinDou 查看文章
而家先打老婆,其實淨係要粒6星凸石既話係咪連阿婆都唔好換番黎仲好?
佢而加有故事既ev唔計塔最尾果層都係15000戰力左右
而塔最尾果層都係up廢話
所以打完15000戰力果場其實已經收得工架啦

認真答
阿婆只係防衛戰AF
你而加既情況換返個神位AF會好過阿婆
不過odin medal果粒6星石我已經唔會換返黎
舊 10-17-17, 07:34 PM   #3304
ShinDou

係喎佢要奧丁金,個任淨係派左6百奧丁金﹖咁執晒D石就算了,野都唔換 @@

此篇文章於 10-17-17 07:40 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-18-17, 10:57 AM   #3305
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
レナス工作太忙?近來次次拉人既理由有位入既
婆 > 你力保孫兒,所以係英靈
咁好多做GM既都係英靈…
盾 > 你堅持唔透露軍情,所以係英靈
其實佢只係唔想再講大話…

舊 10-19-17, 09:14 PM   #3306
minazuki

下星期一好似會復刻井上Valkyrie
如果AF+單武pool
咁應該射得過
舊 10-23-17, 06:59 PM   #3307
minazuki

カボチャの狂宴 後編
裏初/20AP/EXP100/Boss 布甸20
裏中/25AP/EXP120/Boss 布甸36
裏上/25AP/EXP140/Boss 布甸40
裏超/30AP/EXP220/Boss 布甸54
裏H/35AP/EXP340/Boss 布甸70

※ 只需要打死2隻紅怪就完,但布甸得Boss先有
※ 劍士南瓜布甸+10,盾妹+25
※ 紅怪位置推算:第一隻弱聖,出發點順時針弱闇、弱雷、弱氷 (第一隻弱聖100%確定,其他80%確定)
※ Mission Board要用岩屬性打死裏超以上紅怪2次
※ 裏H Boss俾劍士南瓜打完會弱氷雷,但聖一直係暗字,要打死佢兩條靚先會變紅字

裏超以上紅怪同裏H Boss會派糖幫你回血
舊 10-23-17, 07:57 PM   #3308
minazuki

STEP1
垃圾
STEP2
超特雷霆剣
STEP3
魔術師呪杖
廢霊弓
STEP4
華杖
戒剣
護廷剣
STEP5
冚包散
絕大單體2下神弓
STEP6
冚包散
垃圾榮劍,第1把技5呀
STEP7
冚包散,技5
崩弓
STEP8
戒剣
癒弓
STEP9
無形剣
防盾雷霆剣
大帝之剣

抽住咁多先
個AF有冇咁難中
仲要中兩個
舊 10-23-17, 07:58 PM   #3309
ShinDou

而家神位最勁係最古戰乙女﹖勁過白麗﹖諗緊射唔射,不過得1萬石 @@

但睇技好似廢過落印劍佬好多,都係唔射了,等佢再出勁人先

不過你含包散技5左,都冇蝕既

此篇文章於 10-23-17 08:02 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-23-17, 08:50 PM   #3310
minazuki

引用:
而家神位最勁係最古戰乙女﹖勁過白麗﹖諗緊射唔射,不過得1萬石 @@

但睇技好似廢過落印劍佬好多,都係唔射了,等佢再出勁人先

不過你含包散技5左,都冇蝕既
作為一隻成功既手機game
抽人應該唔係睇勁唔勁
而係明知隻角唔係勁都有人去抽
最古Valkyrie同白麗不相佰仲
如果淨係睇勁唔勁,有白麗根本就唔使佢
同埋我塔都打完,如果淨計戰力,根本連抽既動機都冇

點會冇蝕
冚包散技5預左架啦
但一個AF都唔中真係蝕晒 (我幻想過ALL IN完我會有AF凸可以加攻擊回數架)

ALL IN完

STEP10
妖艷
氷buff神剣
癒弓
甲剣
STEP11
妖艷
超特雷霆剣
STEP12
氷buff神剣
癒杖
垃圾榮劍

呢隻game玩咁耐都係地獄級黑仔 (係銀卷抽日替比較好運)
如果唔係之前已中1把冚包散,真係抽足12STEP都技5唔倒,仲要冇AF
其實佢俾我中1個AF,我或者都會考慮下課juciy抽到可以用卷會多過AF返黎
而加咁樣即係唔使諗
又可以繼續儲石
下次再抽應該係1月1日

PS
除左pickup果把冚包散
係連1把3下超絕大都冇中到
搞到的武都唔知凸唔凸好

此篇文章於 10-23-17 08:53 PM 被 minazuki 編輯。
舊 10-23-17, 08:57 PM   #3311
神人ではない!新人だ

引用:
作者: minazuki 查看文章
作為一隻成功既手機game
抽人應該唔係睇勁唔勁
而係明知隻角唔係勁都有人去抽
最古Valkyrie同白麗不相佰仲
如果淨係睇勁唔勁,有白麗根本就唔使佢
同埋我塔都打完,如果淨計戰力,根本連抽既動機都冇

點會冇蝕
冚包散技5預左架啦
但一個AF都唔中真係蝕晒 (我幻想過ALL IN完我會有AF凸可以加攻擊回數架)

ALL IN完

STEP10
妖艷
氷buff神剣
癒弓
甲剣
STEP11
妖艷
超特雷霆剣
STEP12
氷buff神剣
癒杖
垃圾榮劍

呢隻game玩咁耐都係地獄級黑仔 (係銀卷抽日替比較好運)
如果唔係之前已中1把冚包散,真係抽足12STEP都技5唔倒,仲要冇AF
其實佢俾我中1個AF,我或者都會考慮下課juciy抽到可以用卷會多過AF返黎
而加咁樣即係唔使諗
又可以繼續儲石
下次再抽應該係1月1日

PS
除左pickup果把冚包散
係連1把3下超絕大都冇中到
搞到的武都唔知凸唔凸好
ようこそ、アフリカクラブ

舊 10-23-17, 09:14 PM   #3312
minazuki

裏H唔係殺靚變紅字
而係同時中聖闇先會變紅字
用劍士南瓜放決技先有闇
舊 10-23-17, 09:40 PM   #3313
ShinDou

咁呢隻肯定唔係成功既手機GAME啦 XD

又,我仲打緊果4隻手機GAME全部都係睇勁唔勁先抽 @@ 除非真係太易打本身已經乜都打到晒,先會睇樣抽

不過太易打果D反而好快悶,CC都係因為易得濟冇挑戰性,有歌舞團搭個特效FD就打得晒D魔神,所以棄左
舊 10-24-17, 04:26 AM   #3314
minazuki

白麗打弱冰上級
第3turn冰神劍爆技
冚包散技5暗字
總共4hit
頭3hit每hit3x至4x萬,最尾hit8x萬,total打200萬up
隻野未弱化過,咁可能其他上級都可以間硬秒
舊 10-24-17, 07:20 AM   #3315
ShinDou

正常架,我隻落印劍佬黑字都照秒晒塔頭60幾層D野,狂亂斬擊最尾果HIT都過百萬,不過都係去到75卡左,多血得濟得1隻勁人唔夠秒,我火杖技5又未升勁杖SUB,ALICE又冇ORB

此篇文章於 10-24-17 07:24 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-24-17, 07:51 AM   #3316
minazuki

烙印把龍殺得最尾果hit勁
頭3hit加埋都冇最尾果下一半
舊 10-24-17, 08:10 AM   #3317
ShinDou

而家d超絕技5把把1樣倍率既,但落印劍佬本身d技應該全game最高攻,我d sub又唔勁,人lv 80都冇,得8千幾攻咋,你隻白麗過萬攻扣多d好正常喎
舊 10-24-17, 09:51 AM   #3318
minazuki

你淨係放最尾hit,我驚你以為你隻烙印打得仲高的呀

BTW
烙印劍佬潛在有冇闇屬+30%傷,解左未?
我之前都估你塔80啦 (仲要保守)
不過暗字其實係有分別 (紅字一樣有)
唔係隻隻怪一樣
降臨上級非弱屬性,原來係-0.90
即係都幾難玩倒暗字秒
可能塔有的耐性都特別高 (2ch的料冇講塔耐性係幾多)

岩岩果次塔78之前我全部都係2-3turn內爆技秒
果時白麗潛在仲係解左左上分枝同一次攻擊回數
而加淨係用佢派既金銀手鐲同樹枝已經夠料解晒全部
不過都係唔解住,等唔夠打先再解

杖我都係繼續let it go
lezard用過下其實好很廢
之前用人地原來係把佰杖勁
不過佢有擊破加P槽同神位,平時都可以派佢去sip下位 (唯一用途)
舊 10-24-17, 10:31 AM   #3319
神人ではない!新人だ

其實跟蹤狂OK啦,有ORB既話。
不過目前真係冇物理無效既敵人,魔系真係堅成唔到主流。
同王女、蒸乾比,跟蹤狂應該算幾好用

此篇文章於 10-24-17 11:46 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-17, 12:04 PM   #3320
ShinDou

解左啦闇加30%, cri率都解埋, 我爭2個金手環
舊 10-24-17, 03:00 PM   #3321
神人ではない!新人だ

引用:
解左啦闇加30%, cri率都解埋, 我爭2個金手環
在下反而會考慮解GUARD率先過CRI,反正專ORB升集敵。
不過事實上在下係佢任何一個鎖都未解

目前總戰力都係唔到9萬,明明已經ALL IN咗,在下真不愧係非洲會會長

此篇文章於 10-24-17 03:02 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-17, 03:08 PM   #3322
ShinDou

我戰力都係7萬度
舊 10-24-17, 04:29 PM   #3323
神人ではない!新人だ

話時話,隻GAME真係好奇怪
課金GAME最易引到人上釣既係人有我有心態,塔就算啦,畢竟係挑戰性質。
次次EVENT最高難度都禁幫手真係好神秘,有幾日在下打完成日AP都冇派過印

另外,冰神劍真係超錯,第一次打上級唔駛SL大法,明明得一把垃圾超特技4。

此篇文章於 10-24-17 04:49 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 10-24-17, 07:06 PM   #3324
minazuki

防抗lv5先加15%
正常orb都係加攻,即係得lv4 12%
主力加攻算啦
玩盾用aluze啦
用佢拎帝劍就最正
兩張AF券已經有orb,防抗+50%兼吸敵
物攻暫時阿婆ev同halloween冇招打倒佢4位數
除非係中左hallowen debuff
塔就未用過佢打

ps
我張AF券仲未換,仲有16日派第2張
我等緊佢宣布加人
雖然機會好微

印好多時都冇派啦
係解某的每日任先會派下

加戰力一定要靠ASSIST
舊 10-24-17, 07:13 PM   #3325
minazuki

劍佬仲有加全能力
防抗拉返都勁
不過俾我都係谷攻先
因為佢先係輸出主力
特別係闇屬+30%
一定係加佢先

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 04:29 PM

手機版 | APP版