Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-02-11, 03:50 PM   #26
unreal
Junior Member

註冊日期: May 2011
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
P.S.7年的女友...很多人也恨不到...得不到...
正正因為7年...你才有機會復合...但...這不是現在需要做的事啊
是的,我會努力嘗試做自己應該做的事。
unreal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 03:54 PM   #27
unreal
Junior Member

註冊日期: May 2011
多謝各位師兄俾o既意見。

其實自己一路以黎,都唔係唔定性。
一路以黎,自己都好想結婚,好想安定,集中精神工作。
如果唔係唔會向A求婚。

但突然之間出國一年,環境改變,眼界大左,
睇到A o既不足之處,感覺A 唔識俾幸福戀愛o既感覺我。
受到衝擊,自己都不知所措。

或者,真係要用時間令自己冷卻落黎先算.....
unreal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 04:14 PM   #28
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
B當你係炮友
有心理準備搵C啦
A都唔係冇可能o既,試下囉
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 04:32 PM   #29
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: unreal 查看文章

如果唔係唔會向A求婚。

1. 你好想結婚 =/= 你好想同A結婚。

2. 冷卻 = 諗下點樣追返A? 定抑或諗清楚自己想要乜,然後再決定同唔同A一齊? 要搞清楚喔。

3. 眼界大左→發現A俾唔到你要既野你
眼界會不斷擴闊(除非你固步自封),如果心態不變,今日滿足唔到你既係A
但就算黎緊有BCDEFGH,結果都可以因為相同理由而欲求不滿。

希望唔會令你覺得太礙耳。

舊 06-02-11, 04:41 PM   #30
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
只可以講世上無完美的另一半
你問下自己係咪好完美??
人人都會有不足之處
A可以同你一齊7年
唔代表BCDEFGHIJK都會
失去左就係失去左
另外結左婚唔係代表住定性ED。

舊 06-02-11, 06:21 PM   #31
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:

如果唔係唔會向A求婚。

所以說,大大你要先定性才可以。
不定性,就算再多女友都不能滿足你。

你現在才30歲,其實也不用急結婚吧

再者,幸福戀愛是你自己感受到才可以分享給別人的。
如果在別人追求,怎也追不到呢...
別因為空虛而找伴侶,因為你會愈找愈迷失...

用這陣子冷靜一下,才去想氹回A還是找C吧
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-11, 08:07 PM   #32
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
如內容過火,望請見諒

其實講到尾係你未定性吧!說什麼想定想結婚,其實都只係你一廂情願咁去"為結而結"
你對A只不過係因為習慣和對方適合為"老婆"擺了。當B的出現,即時令你的"需要"一一浮現出來,令你同A那脆弱的關係即時破滅
現階段...其實只有你自己先知要點做,身為旁人,只能為你內心的答案加點"味道"擺了。對不?
由手機版發出
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 12:24 AM   #33
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: antony chan 查看文章
如內容過火,望請見諒

其實講到尾係你未定性吧!說什麼想定想結婚,其實都只係你一廂情願咁去"為結而結"
你對A只不過係因為習慣和對方適合為"老婆"擺了。當B的出現,即時令你的"需要"一一浮現出來,令你同A那脆弱的關係即時破滅
現階段...其實只有你自己先知要點做,身為旁人,只能為你內心的答案加點"味道"擺了。對不?
由手機版發出
我只有4個字:不知所謂

舊 06-03-11, 12:38 AM   #34
才子
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
引用:
作者: >>>>>劉伯<<<<< 查看文章
我只有4個字:不知所謂
我送4個字比你: 你冇青春

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 01:47 AM   #35
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:

如果唔係唔會向A求婚。

哂氣啦
咪用「好想結婚」美化自己,你呢d心態結左咪又會出去搞第二個之後離婚害人
而家有7年感情基礎你都偷緊食,畀多張紙你又如何?
無論點我建議你快D離開A,都浪費人地7年青春就收手吧,唔好繼續落去摧毀人地未來既一生,積下陰德吧兄台

此篇文章於 06-03-11 01:50 AM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 07:18 AM   #36
The One
業餘歌手

引用:
作者: 才子 查看文章
青春係咁用架咩?

舊 06-03-11, 08:46 AM   #37
二伍

引用:
年輕真好
舊 06-03-11, 08:52 AM   #38
The One
業餘歌手

引用:
作者: 二伍 查看文章
年輕真好
好快就冇

舊 06-03-11, 08:57 AM   #39
二伍

引用:
好快就冇
向四哥學習
舊 06-03-11, 09:32 AM   #40
John5
Game Master
地獄浪人

註冊日期: Jul 2002
糟糠之妻不可棄
7年你可以用咩去補償人?
樓主你未免太自私
出國進修一年就話眼界大開, 呢樣野關感情咩事?

不知所謂
John5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 09:50 AM   #41
The One
業餘歌手

引用:
作者: 二伍 查看文章
向四哥學習
要食好多藥架喎

舊 06-03-11, 09:58 AM   #42
二伍

引用:
要食好多藥架喎
心態才是最重要
舊 06-03-11, 10:52 AM   #43
才子
量地總監

瘋狂鬧人果班有冇諗過發生係自己身上, 把唔把持得住...

(`・ω・´)
舊 06-03-11, 10:57 AM   #44
綾小路雷太

其實唔發生都發生左
就算而家鬧樓主都無補於事。
同埋豆爺講得岩:如果件事發生係你地身上,我相信大家都唔可以100%保證自己唔會出軋吧... (認真的)

講到尾,樓主,其他人點鬧點睇係一件事,最重要既係:你由而家呢一刻開始,所做既決定,都要向A同B (甚至係C~ 萬一不幸A同B都唔願意再同你一齊的話) 負責,所以緊記三思而後行。

舊 06-03-11, 11:39 AM   #45
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
由此至終都無人為佢把唔把持得住而話佢~
大家話佢O既野係:咪玩啦,想結婚就叫做定性~

舊 06-03-11, 11:53 AM   #46
綾小路雷太

引用:
作者: -N3DS- 查看文章
都係個句啦,唔發生都發生左咯。
再鬧得兇狠D
只怕會俾人覺得我地係三姑六婆搵野黎批判

舊 06-03-11, 11:54 AM   #47
才子
量地總監

引用:
作者: -N3DS- 查看文章

呢個post 有呢個意思吧

引用:
作者: John5 查看文章
糟糠之妻不可棄
7年你可以用咩去補償人?
樓主你未免太自私
出國進修一年就話眼界大開, 呢樣野關感情咩事?

不知所謂
呢個post 好似好清高

(`・ω・´)
舊 06-03-11, 01:07 PM   #48
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
感覺A 唔識俾幸福戀愛o既感覺我。
我like呢句分手句。

幸福戀愛o既感覺係要人俾,而唔係一起營造,well, whatever。

你令我諗起我個friend講“我係話我好想結婚,我無話係要成世同同一個人結婚。”

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 01:12 PM   #49
才子
量地總監

引用:
作者: Ryokoryoko 查看文章
我like呢句分手句。

幸福戀愛o既感覺係要人俾,而唔係一起營造,well, whatever。

你令我諗起我個friend講“我係話我好想結婚,我無話係要成世同同一個人結婚。”
+1

男人要到口要女人比幸福, 真係......

(`・ω・´)
舊 06-03-11, 01:47 PM   #50
二伍

引用:
呢個post 好似好清高
美食當前的確好難忍口
不過樓主玩出左感情又可能唔一樣
下次玩之前諗清楚自己識唔識處理先啦