Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 04-04-11, 02:37 PM   #1
shiro_b
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
宅男其實很好

http://kenshin_jd.mysinablog.com/ind...icleId=2751348

應該推廣, 令女性明白, 喜歡動漫, 軍事, 足球, 不是罪.

舊 04-04-11, 04:36 PM   #2
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
其實很多時不是宅不宅的問題,
而是一些人本身個性、想法或特質存在問題;
例如努力改善與女性的溝通技巧,
但怎知本身就是極度自我中心,
又或是積極認識異性,但始終都太過保自己、
在相處的時候顯得神經兮兮……

我覺得,
與其勉強不做宅男,不如更努力認識自己優缺點更好

My BlogFacebook微博

此篇文章於 04-04-11 04:40 PM 被 Middle 編輯。
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-11, 04:50 PM   #3
zerosdf
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code1332 7667 7497
咁毒男呢 我自認我冇宅男既優點
zerosdf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-11, 04:56 PM   #4
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
港女,你俾到錢同佢結婚買樓生仔佢根本唔理你宅唔宅.....

舊 04-04-11, 05:04 PM   #5
shiro_b

註冊日期: Mar 2010
香港女人不一定都有港女特質, 找尋好女仔比勉強自己迎合港女更佳.

MIDDLE, 佢個BLOG有推介你, 稱你為名人BLOG XD

舊 04-04-11, 05:10 PM   #6
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: shiro_b 查看文章
香港女人不一定都有港女特質, 找尋好女仔比勉強自己迎合港女更佳.

MIDDLE, 佢個BLOG有推介你, 稱你為名人BLOG XD
我其實識得佢......
但我唔係咩名人喇,佢仲「名人」過我  : p

記得最初見佢時,其實唔覺得佢太宅男,
但呢幾年佢好努力改變自己,然後就變成而家咁。

舊 04-04-11, 05:15 PM   #7
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Middle 查看文章
我其實識得佢......
但我唔係咩名人喇,佢仲「名人」過我  : p

記得最初見佢時,其實唔覺得佢太宅男,
但呢幾年佢好努力改變自己,然後就變成而家咁。
佢一向都唔宅,老劍呢幾年寫blog好多女fans,不過佢要求好似好高.....

舊 04-04-11, 05:21 PM   #8
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: Norm 查看文章
佢一向都唔宅,老劍呢幾年寫blog好多女fans,不過佢要求好似好高.....
不快樂往往是源於不知足,
或是不知道自己其實想要甚麼 : p

舊 04-04-11, 06:13 PM   #9
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
港女:買咁多2次元o野,無錢買o野比我就是現實
(假若有錢買到o野比女的話)
|
v
女友:我o地有冇將來??你有多餘錢買果D爛鬼公仔不如諗下買樓啦
(假若肯忍一時之苦儲錢買樓)
|
v
老婆:男人老狗咁大個仲side錢o黎買D膠o野??係都炒車炒樓儲奶粉錢啦
|
v
R.I.P.

咁.....宅男要女o黎做乜?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-11, 06:33 PM   #10
Ryokoryoko
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
宅是一种label或stereotype, 如果宅男=專一好男人,那和說Christian=好人,在本質上沒分別。

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-11, 06:51 PM   #11
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
wow 左 ??

網上傳左好耐啦 wor e 篇
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-11, 07:51 PM   #12
安已不

註冊日期: Apr 2009
尼D野米又係睇完就算
咁認真做乜先?
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-11, 08:39 PM   #13
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
咁.....宅男要女o黎做乜?
脫宅變型棍
起碼唔會以為請囡囡食薯條就好感度up先

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-11, 09:10 PM   #14
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: zerosdf 查看文章
咁毒男呢 我自認我冇宅男既優點
毒男我會用回最原本的定義,獨身的男性,因為我唔知道而家毒男的定義係乜,聽過最好笑係吸毒的男人……

舊 04-04-11, 10:29 PM   #15
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
不論是宅男毒男,有車有樓的就是好男

舊 04-04-11, 11:49 PM   #16
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
please come back to earth, don't go to jupitar!!

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 12:25 AM   #17
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
他們頂多是買模型買限定版遊戲,然而Love Plus或者Monster Hunter推出新作都是斷年計,你說他們花得幾多?其他男人買衣服手錶電話可能是幾個月就來一次的說!<<<

花得幾多?唔係好多...一個月平均3~5000 啦~幾個月就來一次就一定唔會, 因為係一個月一次
個個月來多幾下都幾痛...

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist

此篇文章於 04-05-11 12:32 AM 被 PTX-003C 編輯。
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 12:49 AM   #18
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Middle 查看文章
其實很多時不是宅不宅的問題,
而是一些人本身個性、想法或特質存在問題;
例如努力改善與女性的溝通技巧,
但怎知本身就是極度自我中心,
又或是積極認識異性,但始終都太過保自己、
在相處的時候顯得神經兮兮……

我覺得,
與其勉強不做宅男,不如更努力認識自己優缺點更好
好同意
我見過好唔識表達自己, 勁內向既宅男
就算互有好感, 到最後都化為虛無了

舊 04-05-11, 01:32 AM   #19
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
其實宅男唔係問題, 就算係悶男都有市場
最死既係不修篇幅, 或者過份自我中心............
好老實, 呢類型既男仕真係見唔少...

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 07:59 AM   #20
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
1屋動漫tv game, 同 1個1屋衫,袋的•••••有乜唔同.

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 10:55 AM   #21
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
1屋動漫tv game, 同 1個1屋衫,袋的•••••有乜唔同.
價值觀不同
中學時代唔明點解買漫畫就浪費,買幾千元條牛仔褲就無問題。人大左知道本質一樣,但事實上社會環境覺得主流價值觀就無問題,少眾趣味就浪費,當然紅酒、玉石、古董、車之類除外。

舊 04-05-11, 01:35 PM   #22
安已不

註冊日期: Apr 2009
引用:
作者: Seppie 查看文章
好同意
我見過好唔識表達自己, 勁內向既宅男
就算互有好感, 到最後都化為虛無了
咁都鐽得著
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 02:06 PM   #23
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: 安已不 查看文章
咁都鐽得著
我證實過係得架

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 03:57 PM   #24
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 安已不 查看文章
咁都鐽得著
算啦所以, 捉到鹿唔識脫角

舊 04-05-11, 04:17 PM   #25
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
其實每日係屋企打一兩個鐘頭機
同我一星期有四五日去跑步做Gym,每次又係攪一兩個鐘,如果對方唔鍾意做運動ge, 其實都係無分別,都係'顧住自己興趣唔理對方'
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:58 PM

手機版 | APP版