Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-03-14, 07:30 AM   #1351
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 魔法之子 查看文章
其實不如話個作者冇玩過wow呢類大型副本
加上傳說級既武裝咁易就出比你?
玩過都知呢個級數既武裝唔係打王超難掉就係要解超長又麻煩既任
其實今次個任係話俾你聽個矛叔設計個系统有幾大權限同有幾自我中心,根本唔會理你地人類諗d乜
因為呢d同後嚟uw篇有關
另外一開始就講咗,本來迷宮有超多怪,不過因為系統自動生成任務調晒d怪出去
同埋有樣嘢動畫表達唔清楚,就係佢地打咁快係因為結衣出術開地+解謎

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 11-03-14 08:00 AM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 08:11 AM   #1352
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
唔洗睇依家,剩係當初整隻糞game出黎迫人同佢玩,後面d人廢廢地仲要自己開外掛落場坦就知神聖劍確係勁(?

話係超大型副本,但時限上得一隊打得到,仲要開掛調晒d怪出去,然後隻王仲要乜j大招都無
我唔用wow比,用作者當年最鐘情既ro比,巴風特出黎都高速移動仲要拖住堆細巴一齊出地震術啦

佢到底想讀者睇到乜

明明基友點睇都比較似坦,但叫個後衛dd上去坦三十秒真係第一次見,佢應該睇太多魔戒覺得弓手同巫師就係可以坦(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 11-03-14 08:24 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 08:24 AM   #1353
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
連25人都無點叫超大型副本呀……唔係地圖大就叫超大型吧……我比較想知佢一般副本係咪只可以兩條友去打……

舊 11-03-14, 08:35 AM   #1354
細路翔
The One

引用:
作者: 尼路 查看文章
連25人都無點叫超大型副本呀……唔係地圖大就叫超大型吧……我比較想知佢一般副本係咪只可以兩條友去打……
咁依家wow好多細副本都可以一兩條友自刷既

但刷得出頂裝既你無一堆足男都係返屋企洗洗睡啦

隔離個頂裝二刀流開埋nt力一無左奶媽就兩刀比個npc ko,依邊打王仲可以吹住水同個後宮團抖下等三奶上去個人表演一陣

英國說大家抱團死

此篇文章於 11-03-14 08:47 AM 被 細路翔 編輯。
舊 11-03-14, 08:52 AM   #1355
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
所以話GGO太冗長既關係搞到聖劍好多應講要解釋既野CUT哂睇到觀眾一頭霧水

A1預你全世界都已經睇哂小說所以懶得解釋

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 09:01 AM   #1356
細路翔
The One

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
A1預你全世界都已經睇哂小說所以懶得解釋
好彩佢CUT左D所謂解釋,唔係我依D ANTI噴得仲勁

除非你話我知佢原作隻王係拉住十幾隻巨神兵霸氣登場,然後把聖劍插係隻王上面,仲要你好似玩機戰咁打死隻王之前搵個蛋散冒住全隊會被一擊殺既風險爬上去十幾次拔劍先有裝笠

咁我就真係會覺得係A1做錯啦

英國說大家抱團死
舊 11-03-14, 09:42 AM   #1357
casio

引用:
作者: 尼路 查看文章
係你哋先仲埋佢,某人不嬲都為噴而噴架啦
雖然我黑名單咗佢唔知佢又噴乜

舊 11-03-14, 09:51 AM   #1358
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
唔係隻隻ONLINE GAME乜BOSS都帶堆細既

我覺得起碼點解唔飛同桐人掉劍應該花時間解釋下

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 10:12 AM   #1359
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
除左一堆設定冇解釋 (冇講唔飛得哩下真係好嚴重)
我覺得佢今回又係一如既往演出 fail (已變成常識了)
全部 event 都平鋪直叙, 記錄片 mode

好多位佢個演出明明可以強烈 d / 誇張 d, 咁先有戲劇效果
例如 freya 變 thor 後班角色o既反應 (再驚嚇 d, 誇張 d, 呆得再耐 d)
クライン跳上樹失敗墮地 -> 震鬆舊冰 -> 全世界跌 (可以跌得誇張 d, 嘭一聲)
etc. etc. etc. etc.

如果有望出 UW o既, 真係轉廠啦 ......
定係應該希望好似 fate 咁無限年後被良廠 remake (前提: 搵虛淵寫返 SAO 某層的外傳式 spin off, 再動畫化 -> 大 hit XD, 咁原作就 remake 有望)

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)

此篇文章於 11-03-14 10:17 AM 被 佐佐木莊尼 編輯。
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 10:28 AM   #1360
casio

引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
除左一堆設定冇解釋 (冇講唔飛得哩下真係好嚴重)
我覺得佢今回又係一如既往演出 fail (已變成常識了)
全部 event 都平鋪直叙, 記錄片 mode

好多位佢個演出明明可以強烈 d / 誇張 d, 咁先有戲劇效果
例如 freya 變 thor 後班角色o既反應 (再驚嚇 d, 誇張 d, 呆得再耐 d)
クライン跳上樹失敗墮地 -> 震鬆舊冰 -> 全世界跌 (可以跌得誇張 d, 嘭一聲)
etc. etc. etc. etc.

如果有望出 UW o既, 真係轉廠啦 ......
定係應該希望好似 fate 咁無限年後被良廠 remake (前提: 搵虛淵寫返 SAO 某層的外傳式 spin off, 再動畫化 -> 大 hit XD, 咁原作就 remake 有望)
仲有師奶其實係被王追打,然後桐子叫佢頂三十秒等回好血再幫拖,變成依家好似桐子叫師奶頂三十秒俾時間回血已經差好遠
我唔係睇返小說都以為師奶係自己主動衝上去打王

舊 11-03-14, 10:56 AM   #1361
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: casio 查看文章
仲有師奶其實係被王追打,然後桐子叫佢頂三十秒等回好血再幫拖,變成依家好似桐子叫師奶頂三十秒俾時間回血已經差好遠
我唔係睇返小說都以為師奶係自己主動衝上去打王
我之前唔得閒,一次睇晒三集聖劍篇........
第一集睇完以為我記錯故仔.......
進度咁快既....
成個故事為講而講,小說來講,聖劍篇已經叫好睇少少架麻...
但動畫化後就令人欲步...都唔知個故仔講乜,我有睇小說都睇到一頭雺水.

本來故事改到咁垃圾都無咩關系既,都係睇下女女姐..
但D打鬥流左咁多既,黑畫面,然後一堆閃光就打打左幾行boss血....
哩點比起唔說明更加難忍受......唔明都係屈你買小說睇姐.
但你動畫無畫面睇想點.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 11:09 AM   #1362
casio

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
我之前唔得閒,一次睇晒三集聖劍篇........
第一集睇完以為我記錯故仔.......
進度咁快既....
成個故事為講而講,小說來講,聖劍篇已經叫好睇少少架麻...
但動畫化後就令人欲步...都唔知個故仔講乜,我有睇小說都睇到一頭雺水.

本來故事改到咁垃圾都無咩關系既,都係睇下女女姐..
但D打鬥流左咁多既,黑畫面,然後一堆閃光就打打左幾行boss血....
哩點比起唔說明更加難忍受......唔明都係屈你買小說睇姐.
但你動畫無畫面睇想點.
紅字唯一解釋製作組係玩AVG多

舊 11-03-14, 11:22 AM   #1363
細路翔
The One

正路一隻副本王見你想拉風箏就會設計到你是但一個行太遠隻王就出範圍技先係(?

所以隻王如果參考少少現實既MMO就會變成三奶想放風箏拖30秒,但一行到咁上下距離隻王就放個拉近全畫面攻擊既暴風雪,或者你一行遠就CALL海量雜魚出黎輪姦你(?

如果唔係咁既話,好似PSO2咁全隊10個人都玩法爺拉風箏轟炸咪得,格乜Q野劍

講走佬,近接職視角一定窄過法職同射職,dps、坦奶力都差唔多既話真係傻既先會開隻近接職出去打王

英國說大家抱團死

此篇文章於 11-03-14 11:27 AM 被 細路翔 編輯。
舊 11-03-14, 12:34 PM   #1364
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

「ソードアート・オンラインⅡ」第6巻

2015年3月25日(水) 発売

Blu-ray完全生産限定版 ¥7,800+税 ANZX-11131~11132
DVD完全生産限定版 ¥6,800+税 ANZB-11131~11132

■収録話
第15話「湖の女王」
第16話「巨人の王」
第17話「エクスキャリバー」

■完全生産限定版特典
★キャラクターデザイン:足立慎吾描き下ろしジャケット
★キャラクター原案:abec描き下ろし《キャリバー》《マザーズ・ロザリオ》収納BOX
★特典CD(キャラクターソング収録)
★特製ブックレット(16P)
★特典映像
・川原礫黙認「そーどあーと・おふらいん つー」その6
※SDキャラ達によるキャラクターコメンタリー映像
・ノンクレジットオープニング《キャリバー》ver.
・ノンクレジットエンディング《キャリバー》ver.
★オーディオコメンタリー収録

DVD通常版も同時発売

此篇文章於 11-03-14 05:46 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 12:37 PM   #1365
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: 細路翔 查看文章
正路一隻副本王見你想拉風箏就會設計到你是但一個行太遠隻王就出範圍技先係(?

所以隻王如果參考少少現實既MMO就會變成三奶想放風箏拖30秒,但一行到咁上下距離隻王就放個拉近全畫面攻擊既暴風雪,或者你一行遠就CALL海量雜魚出黎輪姦你(?

如果唔係咁既話,好似PSO2咁全隊10個人都玩法爺拉風箏轟炸咪得,格乜Q野劍

講走佬,近接職視角一定窄過法職同射職,dps、坦奶力都差唔多既話真係傻既先會開隻近接職出去打王
又咁講啦....佢標榜體感麻....所以你反應快,身體能力好就可以回避大部份物理攻擊..
我唔排除集中精神回避係避到招既.....如果避唔到必中就唔係game啦.
但sao 真係唔合羅輯得好交關.....用game去講唔岩,用現實設定又唔岩,就算用返sao 設定都講唔通....
用bugs哩D假雙刀流我仲接受到....我唔明寵物個妹妹打人時點解要跳上boss度再彈開九里遠既壁度再彈返轉頭先出招???
C奶哩D兩星期就夠打世界級副本我覺得好神....唯有當佢ggo體感控作同alo一樣啦,裝就有金手指桐人提供....

舊 11-03-14, 12:47 PM   #1366
casio

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
唔係隻隻ONLINE GAME乜BOSS都帶堆細既

我覺得起碼點解唔飛同桐人掉劍應該花時間解釋下
話說小說真係有帶卒

引用:
又咁講啦....佢標榜體感麻....所以你反應快,身體能力好就可以回避大部份物理攻擊..
我唔排除集中精神回避係避到招既.....如果避唔到必中就唔係game啦.
但sao 真係唔合羅輯得好交關.....用game去講唔岩,用現實設定又唔岩,就算用返sao 設定都講唔通....
用bugs哩D假雙刀流我仲接受到....我唔明寵物個妹妹打人時點解要跳上boss度再彈開九里遠既壁度再彈返轉頭先出招???
C奶哩D兩星期就夠打世界級副本我覺得好神....唯有當佢ggo體感控作同alo一樣啦,裝就有金手指桐人提供....
師奶係GGO避子彈都得,魔法同拳頭碎料啦
而且小說有講ALO係純技術型,能力值影響唔大,最多HP同MP多D

舊 11-03-14, 12:54 PM   #1367
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
我覺得佢能力應該只係影響到裝唔到件武器
Flee 呢d 野應該係平身靠自己反應神經
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 12:55 PM   #1368
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
話說小說真係有帶卒

師奶係GGO避子彈都得,魔法同拳頭碎料啦
而且小說有講ALO係純技術型,能力值影響唔大,最多HP同MP多D
你相信一隻game可以唔睇數值去打最大型副本??
裝差D你連門口都入唔到.

舊 11-03-14, 01:06 PM   #1369
casio

引用:
你相信一隻game可以唔睇數值去打最大型副本??
裝差D你連門口都入唔到.
師奶d裝味講咗係紅毛打造,接近一級裝水平咩
至於信唔信一隻game可以唔睇數值,咁你信唔信打機86贏到GTR
反正我無玩過腦波控制嘅game,所以我唔駁佢係唔係真係可以唔睇能力

舊 11-03-14, 01:29 PM   #1370
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
師奶d裝味講咗係紅毛打造,接近一級裝水平咩
至於信唔信一隻game可以唔睇數值,咁你信唔信打機86贏到GTR
反正我無玩過腦波控制嘅game,所以我唔駁佢係唔係真係可以唔睇能力
都係那句.... 老作唔係問題...
唔好作到連睇既人都唔信先得架....

龍珠夠假啦,邊有人會出氣功波架....唔夠打仲變身超西...雖然超3已經變到悶..
不過人地畫得好睇,整得靚就變左經典.

依家睇聖劍篇我真係唔知自己睇緊咩...
一隻得0同1既世界你主角用bugs我都算啦..
但成team人比隻大boss 掃2野係死唔去喎.....又唔見佢開技檔...
7個都係強攻....係得大婆叫做幫手回下血....
係一隻mmorpg入面已經保証滅團啦...你出老金都唔係咁架麻...
好啦,你話腦波控制,可以回避既....但係有戰鬥畫面既動作睇唔到避到招喎.....好似食招多過避招....
咁都叫技術???
一係你一開波就屈晒機7條友強攻全程100%回避..我咁睇得仲開心....
mh都可以全裸打G級古龍啦...無話做唔到既..
我真係唔想駁故架.....但真係睇到我咁既樣----> (=口=);

舊 11-03-14, 01:40 PM   #1371
Leaf
我有錯嗎

註冊日期: Jun 2003
引用:

龍珠夠假啦,邊有人會出氣功波架....唔夠打仲變身超西...雖然超3已經變到悶..

但成team人比隻大boss 掃2野係死唔去喎.....又唔見佢開技檔...
係一隻mmorpg入面已經保証滅團啦...你出老金都唔係咁架麻...
好啦,你話腦波控制,可以回避既....但係有戰鬥畫面既動作睇唔到避到招喎.....好似食招多過避招....
咁都叫技術???
一係你一開波就屈晒機7條友強攻全程100%回避..我咁睇得仲開心....
我真係唔想駁故架.....但真係睇到我咁既樣----> (=口=);
等等; 你講緊原作定動畫? 如果只係動畫的話可以就此打住;呢集證明要搵到間良廠係幾咁重要;
不過睇怕有第3季第4季都係A1

引用:
劉表様はご自分を愛することにかけては最高の色情魔。この中原を遠く離れた土地からあのお方は戦という札をちらつかせるだけで乱世を動かす天下人の気に浸ってこられました。つまり劉表様は天下と性交せずともただ自慰にふけっているだけで恍惚を充分に味わえるお方。ですが袁と曹が天下を争っていた頃であればともかくこれより先は天下と交わろうとなさらないお方に乱世の生き場所はありません。

http://hksan.net/forum/index.php?showtopic=12437
麻雀って楽しいよね

此篇文章於 11-03-14 01:56 PM 被 Leaf 編輯。
Leaf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 01:42 PM   #1372
細路翔
The One

如果係WOW,詩奶依D就係裝等480左右既平民裝高手,可能走位勁到飛天
但班一般程度已經裝等540以上既見到得4字頭已經會踢你出去

我相信就時第時真係由UFO黎重製,依度D人到時睇完都會話應該搵20th fox黎拍(?

講製作質素差隔離LH既作畫同節奏咪仲廢,又唔好見果邊個劇本咁多人睇到當笑片?

英國說大家抱團死

此篇文章於 11-03-14 01:48 PM 被 細路翔 編輯。
舊 11-03-14, 01:57 PM   #1373
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:

咁都叫技術???
唔駛咁認真ge...每個人都有對某方面事情得别認真 (我自己都係咁)

我睇小說都當故事睇,就算
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-14, 02:01 PM   #1374
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: Leaf 查看文章
等等; 你講緊原作定動畫? 如果只係動畫的話可以就此打住;呢集證明要搵到間良廠係幾咁重要;
動畫姐...
小說有幾爛已經唔洗再講.. 講到臭...
其實A1 d作畫真係無咩問題,最大問題都係寫劇本那位姐..
要講既唔講,要cut既唔cut....
ggo篇雖然悶,但有幾個戰鬥畫面都做得ok有迫力架....
不過都幾難搵良廠.....Fate stay night 本身夠紅先會搵ufo整...
而且之前做劇場版同zero 真係掂過fate 舊TV好多..
A1 印像套套都係劇本出問題,明明套動題材好好,但就無啦啦爛晒..

舊 11-03-14, 02:05 PM   #1375
casio

引用:
作者: Leaf 查看文章
呢家唔望咁遠囉,只望佢唔好連絕劍都變屎就心滿意足

標籤
ソードアート・オンライン, 刀劍神域

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 劇場版「ペルソナ3」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 268 02-01-24 05:12 AM
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 06:11 PM

手機版 | APP版