Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-03-13, 08:57 PM   #1351
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
謝謝你一直以來的幫忙

以後真是要多出街看有什麼書了
http://www.q-fun.com.hk/latest_published_comic.php

不夠全面,但還可以

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-13, 09:01 PM   #1352
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: aoi-加賀 查看文章
因為雲起6月1日開始,批發部張不再營運.
所以今天是我最後既新書表
辛苦了m(__)m
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-13, 09:20 PM   #1353
小獅子
Junior Member

註冊日期: Oct 2012
引用:
作者: vov430 查看文章
看了連結才知屯門有得買漫畫 ^^

台版出書表 不過沒圖
http://wawabook.com.tw/comic/0101.php
小獅子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-13, 09:20 PM   #1354
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: vov430 查看文章
引用:
作者: 小獅子 查看文章
看了連結才知屯門有得買漫畫 ^^

台版出書表 不過沒圖
http://wawabook.com.tw/comic/0101.php
thanks
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-13, 10:15 PM   #1355
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
非常可惜,以後可能真的留意各大漫畫公司官網了……

舊 06-04-13, 01:03 AM   #1356
Commander
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2008
請問一下即是仲有台版可以買?
Thank you
Commander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-13, 02:27 PM   #1357
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-13, 05:45 PM   #1358
gingq7

註冊日期: May 2008
而家大眾開始有角川d輕小說和漫畫賣, 小說新出的好像全都有, 漫畫就要睇下大鋪定細鋪
用會員卡有9折平過係漫畫鋪買

此篇文章於 06-05-13 05:47 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-13, 12:45 AM   #1359
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
呢幾日雲起如常有新書返, 摺左批發部o既影響係咪唔再做代理?

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-13, 08:31 AM   #1360
fourleaves112
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2005
尋日去信和都見有港/台新返漫畫
fourleaves112 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-13, 06:40 PM   #1361
MAN
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
雲起出書表改左係 facebook 發表
另外官網有新消息說明慢畫部的去向
MAN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-13, 06:54 PM   #1362
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
好彩唔係摺,唔係似後買台版書都幾麻煩。

真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 12:58 AM   #1363
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: Asurada 查看文章
旺角雲起訂書真係超受氣,(訂個時話一星期,結果等佐兩個月)
我現在係樓下漫畫店訂好過
我都唔中意去信和雲起, 十問九唔識, 又唔知D書擺係邊
對面一代貴少少都好, 最少大姊們知道D書放係邊唔洗我一個個書架搵

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 01:37 AM   #1364
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

註冊日期: Jul 2009
雲起算吧啦. 誠然除左台版書同埋個D 唔知乜單位先會打0既即食GAME 之外唔知有咩用處

講真即食GAME 做唔起, 台版書話斷尾就斷尾個時, 自己都諗下轉型啦下哇, 下下怪免費DOWNLOAD, SERVICE又差

舊 06-10-13, 01:46 AM   #1365
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 古手神主 查看文章
雲起算吧啦. 誠然除左台版書同埋個D 唔知乜單位先會打0既即食GAME 之外唔知有咩用處

講真即食GAME 做唔起, 台版書話斷尾就斷尾個時, 自己都諗下轉型啦下哇, 下下怪免費DOWNLOAD, SERVICE又差
講真download 漫的確係大鑊野來
而家D 有幾多學生哥真係有聞過油墨味? 而且當係我個個月買書時都會比同事笑傻仔做乜唔上網睇要比錢時就知道書店好快玩完.

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 07:57 AM   #1366
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 古手神主 查看文章

斷尾係出版社問題吧
獨市冇佢都唔知點買唔太熱門ge台版書

近年漫畫店少左好多
唔止係雲起問題
188由以前4,5間到而家得番一間我覺得的確係dl影響
引用:
作者: PTX-003C 查看文章
講真download 漫的確係大鑊野來
而家D 有幾多學生哥真係有聞過油墨味? 而且當係我個個月買書時都會比同事笑傻仔做乜唔上網睇要比錢時就知道書店好快玩完.
好似以前買game咁
由手機版發出

此篇文章於 06-10-13 07:59 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 09:30 AM   #1367
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
。。睇黎只有電子書可以解決所有問題
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 11:13 AM   #1368
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: f2light 查看文章
。。睇黎只有電子書可以解決所有問題
要$同唔洗$ge分別
一係你做到中文版同步發放
由手機版發出
舊 06-10-13, 11:14 AM   #1369
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
斷尾係出版社問題吧
獨市冇佢都唔知點買唔太熱門ge台版書

近年漫畫店少左好多
唔止係雲起問題
188由以前4,5間到而家得番一間我覺得的確係dl影響

好似以前買game咁
由手機版發出
188門口一間,2樓一間(好細間)
仲有2間
空調 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 11:15 AM   #1370
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
我個人唔like 電子書
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 11:36 AM   #1371
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 空調 查看文章
188門口一間,2樓一間(好細間)
仲有2間
你指二手書果間?
二手店都又三間變到得可間(仲好似就摺)
由手機版發出
舊 06-10-13, 12:42 PM   #1372
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
如果本書買到既情況下,我都係中意買實書睇
電子書真係睇得無咁爽

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 12:54 PM   #1373
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
電子書用手機或者電腦睇,真係咁多年都唔習慣
用iPad 睇仲好啲,實體書對我來講最大問題係買到屋企無位

舊 06-10-13, 01:10 PM   #1374
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: Asurada 查看文章
實體書對我來講最大問題係買到屋企無位
+1
平均一個星期買兩本書倒
新唔可以唔買
舊又唔想賣/掉
由手機版發出
舊 06-10-13, 08:25 PM   #1375
別古勒台
Junior Member

註冊日期: Mar 2003
一般人大過左就唔睇漫畫,90後是網上看漫畫大的,好難叫到佢地買書或game
別古勒台 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:39 AM

手機版 | APP版