Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-01-10, 09:16 PM   #1
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
一個男人,玩多線發展,係咪好衰?

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=204348
先講返自己的情況先吧(貼返條LINK比大家睇之前搞乜鬼)
呢幾個星期次次都做唔到佢,今日又咁啱,又係公司的公眾地區撞佢排隊做野,我嘗試揮手打招呼,佢見到我,又是給我一個充滿笑容的面打招呼,但唔知係咪錯覺,好似今次的笑容特別甜美,令我覺得佢對我看似都有點意思,但可能只是我的胡思亂想吧.......

另外,話說我昨日放假時,另一個DEPARTMENT黎左個新的女同事,無可否認真係幾靚女,但點都會結識下當識多過新朋友,至於係咪溝人就等詳細接觸過係咪啱先再算,但可惜的是公司到再少有兩隻同DEPARTMENT的餓狼看準對方(人家都係黎左頂多兩日就對人起啖.....),其中一隻放工仲問我有無溝緊的對像,我話而家情況係無法埋手,而且我無講對剛來的新人有興趣,我反問返佢係咪對人有興趣,佢仲即刻答係......

但回到家回想,其實我咁做係埋一個好差的表現呢?
因為點講,對像最終只得一個,但為左可以結識更多的女性增加機會,就不斷接觸,好似調返轉頭好似收兵(或被收兵?)咁,好似好差的行為咁

自己未正式拍過拖,都唔知咁算唔算亂來了
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-10, 09:24 PM   #2
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
對你笑得甜d 就對你有好感, 死囉, 成日有女仔對我笑, 我接唔住了

不過我覺得你攪錯晒, 2個都未有正式接觸交往, 何來有多線發展, 一切都是你棍得太多了...
你講到你公司咁多色中餓鬼, 我諗你未必夠抽,
試左笑得甜d果個先啦

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-10, 09:25 PM   #3
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
小心最後一支公

舊 09-01-10, 09:28 PM   #4
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
見人有少許姿色就話上...
咁咪巧唔得閒'''

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-10, 09:30 PM   #5
才子
量地總監

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
咁咪巧唔得閒'''
呃蝦條

(`・ω・´)
舊 09-01-10, 09:32 PM   #6
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
作者: Beanhoho 查看文章
呃蝦條
咩叫呃蝦條?

舊 09-01-10, 09:38 PM   #7
才子
量地總監

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
咩叫呃蝦條?
最憎d人扮天真扮冇知

(`・ω・´)
舊 09-01-10, 09:41 PM   #8
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
最憎d人扮天真扮冇知
你PM我啦,我知個意思係咩,但唔知點解叫呃蝦條?你可以講我知嗎?THX

舊 09-01-10, 09:45 PM   #9
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
咁咪巧唔得閒'''
公司班狼係咁架啦
鬼叫靚的,後生的,性格好的都比人溝晒
剩下的就一班年過45以上的或者係唔靚的,老的,性格差的.......
所以一見靚女成班會變左狼,亦因為咁亦搞出唔少笑話

引用:
對你笑得甜d 就對你有好感, 死囉, 成日有女仔對我笑, 我接唔住了

不過我覺得你攪錯晒, 2個都未有正式接觸交往, 何來有多線發展, 一切都是你棍得太多了...
你講到你公司咁多色中餓鬼, 我諗你未必夠抽,
試左笑得甜d果個先啦
我都知可能只係諗多左,但感覺上係有野發生左我唔知(點講因為尋日睇影山演唱會走去放一日假)
但而家都係平常心看待左先
但同班狼比,我的優點點都比班狼好一點(論樣論身型論生活技能等)

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
小心最後一支公
我都好驚
舊 09-01-10, 09:47 PM   #10
才子
量地總監

引用:
作者: sunhikari 查看文章
:
但同班狼比,我的優點點都比班狼好一點(論樣論身型論生活技能等)
溝女不是講求這些東西的......

(`・ω・´)
舊 09-01-10, 09:49 PM   #11
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
溝女不是講求這些東西的......
我都知
但當然呢D係後話了
否則之前的撞版撞得無價值了
舊 09-01-10, 09:55 PM   #12
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
最睇唔係呢d男人
少少野都把持唔住點做大事
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-10, 10:15 PM   #13
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
如果真係漁翁撒網,
都要睇返「撒網」o既真正內容係咩,
例如你只係同好多女仔吹水講下笑閒話家常,
咁同平時識朋友差唔多ja ;
但如果你係好明顯咁對所有靚女獻殷勤甚至好喉擒,
唔駛你自己覺得好衰、你o既朋友都會用另類眼光睇你。 ~ ~
(除非你o既朋友都係呢一類人喇)

不過多線發展算唔算衰,你過得自己又無傷害人o既,
就無需諗太多。
以前有朋友都見一個追一個,
後來終於真係追到一個,就定性同果個人發展。

但講返轉頭,
如果見到一個新o既靚女你就會心動想去發展下,
你都可以諗下,自己其實有幾鍾意之前果個靚女呢;
鍾意靚o既人無可厚非,
不過同一個人拍拖,唔係單單對方靚就得o既。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-10, 10:19 PM   #14
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: Middle 查看文章

呢個真 我自己實唔會同呢d人做朋友
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-10, 10:53 PM   #15
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
回題目
有能力,有覺悟負擔後果既話
GOGOGO
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-10, 10:56 PM   #16
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
咩多線發展呀
你是旦溝到一個先講啦
多線發展
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-10, 10:59 PM   #17
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
你上都未上點多線呀..
你兩個都溝(試左先),之後想清楚再放棄其中一個都未遲啦~

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-10, 11:03 PM   #18
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
話人餓狼
你媾埋一份既話,你都係餓狼姐
仲要想多線發展...爆餓狼
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-10, 11:12 PM   #19
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

見人靚就色心起,呢個係好唔要得的行為
你要的唔係情,你要的係要靚

舊 09-01-10, 11:14 PM   #20
才子
量地總監

未拍過拖的多數都係靚字行頭, 打死罷就...

好一個戰豬topic

(`・ω・´)
舊 09-01-10, 11:31 PM   #21
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
未拍過拖的多數都係靚字行頭, 打死罷就...

好一個戰豬topic
預左
唔比人插下點知衰呢
起碼個人醒返d
多謝咁多位

此篇文章於 09-01-10 11:34 PM 被 sunhikari 編輯。
舊 09-01-10, 11:34 PM   #22
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: Middle 查看文章
如果真係漁翁撒網,
都要睇返「撒網」o既真正內容係咩,
例如你只係同好多女仔吹水講下笑閒話家常,
咁同平時識朋友差唔多ja ;
但如果你係好明顯咁對所有靚女獻殷勤甚至好喉擒,
(除非你o既朋友都係呢一類人喇)

不過多線發展算唔算衰,你過得自己又無傷害人o既,
就無需諗太多。
以前有朋友都見一個追一個,
後來終於真係追到一個,就定性同果個人發展。

但講返轉頭,
如果見到一個新o既靚女你就會心動想去發展下,
你都可以諗下,自己其實有幾鍾意之前果個靚女呢;
鍾意靚o既人無可厚非,
不過同一個人拍拖,唔係單單對方靚就得o既。
呢個當然啦
一起埋一齊,就做的承擔就會大好多
仲要接受對方的各種優(缺)點
所以而家的情況都係當識多個朋友先
無壞
舊 09-01-10, 11:52 PM   #23
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
個人認為,心態好重要....真係好視乎你有咩原因去追求人...
因為果個人靚?因為果個人多人追...自己唔追唔著數?
我覺得係你諗多唔多線發展之前...諗清楚依個問題...
如果唔係,去到最後...得手都對你無好處...(因為你得左手,都唔知點解會得手...好難會欣賞對方)

再者,識多個朋友唔係問題,但係好在乎某d男性同女性一識對方就諗住追人...
這個想法太易生出事端了...

未拍過拖or未試過做兵,真係要好小心留意...
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-10, 01:55 AM   #24
shiro_b
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
如果一個女人玩多線發展呢?會唔會俾社會上的人認為,比男人多線更衰?

舊 09-02-10, 09:37 AM   #25
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: sunhikari 查看文章
我嘗試揮手打招呼,佢見到我,又是給我一個充滿笑容的面打招呼,但唔知係咪錯覺,好似今次的笑容特別甜美,令我覺得佢對我看似都有點意思,但可能只是我的胡思亂想吧.......
似電視劇d發夢情節
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:27 PM

手機版 | APP版