Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-23-15, 02:23 AM   #901
Einhander
God of Gamer
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
成艦都係後宮,我頂你#194

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 09:13 AM   #902
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
夜夜笙歌
D女仲隻隻都唔同款

你幾時去死

舊 11-23-15, 11:35 AM   #903
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
和諧後宮艦,男人嘅浪漫

部機拆哂甲,終於出第四形態了嗎?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 08:21 PM   #904
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
全艦女有乜咁奇,佢不過將我地平時係GGEN中做的事做左之嘛,我唔提子

舊 11-23-15, 08:28 PM   #905
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
唔同wor
我地係全檻女姐

但佢全檻得佢一粒仔仲要全部女都係老婆

重點差好很遠

舊 11-23-15, 09:44 PM   #906
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
08話 之 名瀨的移動後宮 (爆死)

1. 果然補完入侵片斷
2. 電子戰果然現代動畫必備;易燃氣體四處亂噴,傑服粒子?!(抄唔太緊要,最緊要抄得好好睇睇)
3. 當澳加支鎗隊住馬爾巴嗰陣,心裡面大叫:開鎗,拍咗個人渣,開鎗,拍咗個⋯⋯
4. 澳加呢集講數心平氣和好大體;居然佢主動講「入會志願」,有小小意外,但情理之中。
5. 又透露多少少當時政經:加拉爾號角係地球軍事獨大嘅壓制組織,有啲似OZ
6. 點題:三日察覺自己嘅不足,又令到成咗一步嘅澳加放鬆唔到,有幾幕同第六話相應:澳加同餅乾同最後澳加同三日;都係留返各位大大分析喇(家人,只有大家彼此的喔)
7. 中間係名瀨嘅一指禪~(嘻)其實佢同澳加都係性情中人
8. 隻艦居然都係流動育嬰室,唔怪得艦上啲女咁「洶湧」喇,有幾個差唔多時間生咗~(真・大愛)
9. 下一回:少數有日式設定(GBF系唔計,得ALAWS有唔咸唔淡嘅);澳加遇上佢人生中第一個女人(?)希望唔係femme fatale

居然無人提OP呢個新景:

此篇文章於 11-23-15 10:09 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 10:11 PM   #907
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
可以殺了牠嗎a

舊 11-24-15, 12:04 AM   #908
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: Sar8 查看文章
唔同wor
我地係全檻女姐

但佢全檻得佢一粒仔仲要全部女都係老婆

重點差好很遠
全部都有一手
點同你齋睇無得食

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 12:07 AM   #909
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
最緊要係佢個後宮好和諧
我諗志貴見到呢個幾乎同衛宮家一樣咁和平既後宮應該葡萄死

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 12:12 AM   #910
風音
The One

到底點樣先唔會後宮爭寵呢
實有人想獨佔一星期7日架喎

睇黎大婆壓得住場

⊃天⊂
舊 11-24-15, 12:51 AM   #911
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
這角色已經一話間躍進了高達系列史中最必需死角色
後宮艦還說得這麼理所當然是何等勇氣
話說文戲得好好睇
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 01:00 AM   #912
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
香港人睇開D啦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 08:22 AM   #913
肉羊哩咖
griffin611

咁到三個星期後到JJ做嘅時候, 各位又要葡萄多一次~

只係回復傳統: 一夫多妻制; 有謂呢樣先係順應(男)人嘅生理天然設計咁解

後宮係咪保唔保持到隊形, 好睇大婆, 而個佬搞得掂個大婆, 而個大婆又無所謂嘅, 咪happy咯, 相反, 搞唔掂, 唔係勾心鬥角立立亂,就係個佬畀大婆騎住 -- 電視電影講唔少, 在下就無現實經驗喇~

此篇文章於 11-24-15 08:25 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-24-15, 10:39 AM   #914
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

回咩復傳統丫,只係因為佢係日式黑社會所以可以玩呢D橋姐
玩人中之龍都見某D黑社會大佬有幾件 然後有一個大婆壓晒場架啦

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 11-24-15, 11:15 AM   #915
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
任俠Gundam

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 12:49 PM   #916
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
好多動漫都有後宮,但呢位收後宮之餘,仲可以盡情中央出擊,似乎無幾多個可以做到......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 12:56 PM   #917
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

機動任侠記ガンダム鉄血のオルフェンズ

ペルソナ5

隨時更新
舊 11-24-15, 02:19 PM   #918
風音
The One

蘭斯:我仲唔怕有副產品地開火

⊃天⊂
舊 11-24-15, 05:04 PM   #919
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我突然覺得其實佢自己開套外傳可能都好有事場

舊 11-24-15, 05:05 PM   #920
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
鐵血的後宮
話說點解三日月挑simulator會跳過......
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 05:18 PM   #921
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: s2001154 查看文章
鐵血的後宮
話說點解三日月挑simulator會跳過......
難保佢下集會補返
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 05:42 PM   #922
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 尼路 查看文章
我突然覺得其實佢自己開套外傳可能都好有事場
同人本很快遍地開花

舊 11-24-15, 08:50 PM   #923
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
回咩復傳統丫,只係因為佢係日式黑社會所以可以玩呢D橋姐
玩人中之龍都見某D黑社會大佬有幾件 然後有一個大婆壓晒場架啦
中國自古都係咁三妻四妾,唔洗入會咁麻煩嘅(日式都以開大奧嘅啫),係咪煩少樣?

引用:
作者: STRIFE 查看文章
同人本很快遍地開花
呢樣你同在下定,實有⋯⋯

舊 11-24-15, 10:58 PM   #924
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
哩個TOPIC忽然好大怨氣
不要理後宮了
今集重點係家族關係確認吧

此篇文章於 11-24-15 11:01 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-15, 08:28 AM   #925
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 真!DC 查看文章
哩個TOPIC忽然好大怨氣
不要理後宮了
今集重點係家族關係確認吧
無嘅, 名瀨對佢後宮擺出一副好自然, 好自信兼好好豪嘅態度 (仲有埋一堆結晶品嗰度爆吖嘛), 難免令部份人情緒不安嘅, 敬請家長留意(在下有家室之人, 免疫)

有家人, 就唔洗下下去到盡, 嗱, 下一話澳加都可能有佢自己嘅女人, 會收少少掛~ 無耐前大家仲好灰, 仲話楝晒旗咁, 今集氣氛好「歡樂」, 在下唔熟個編劇, 唔知咁落去係嘉定悲?

問: 收視有無好到? 啲BD好似開賣咗囉呵?

此篇文章於 11-25-15 08:32 AM 被 肉羊哩咖 編輯。

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 04:17 AM

手機版 | APP版