Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-24-05, 05:25 PM   #1
大山椒魚
God of Gamer
......

註冊日期: Sep 2002
岡本倫「エルフェンリート」Blu-ray BOX 2012年12月19日発売決定! Vol.2

vol.1
大家繼續

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛

此篇文章於 10-10-06 12:11 AM 被 大山椒魚 編輯。
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-05, 06:14 PM   #2
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
tv版首op其實咩文黎?

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-05, 06:17 PM   #3
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
拉丁

舊 04-24-05, 06:18 PM   #4
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

...
死光光之路....
不遠....
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-05, 06:45 PM   #5
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
會唔會有15集???

舊 04-24-05, 07:09 PM   #6
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

成大條尾巴組織係咩一回事都未交待,
而家連特別編都出來,
TV又係OPEN ENDING,
分分鐘會有第二部都似...
舊 04-24-05, 07:44 PM   #7
大山椒魚
......

引用:
作者: 黑咪 破壞大王
成大條尾巴組織係咩一回事都未交待,
而家連特別編都出來,
TV又係OPEN ENDING,
分分鐘會有第二部都似...
光太原諒左lucy,
藏間又死埋,
仲點會有第二部,
除非玩原創劇情既啫

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
舊 04-25-05, 12:03 AM   #8
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: ZONDAS
光太原諒左lucy,
藏間又死埋,
仲點會有第二部,
除非玩原創劇情既啫
後宮計劃

舊 04-25-05, 12:18 AM   #9
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
光太原諒左lucy,
藏間又死埋,
仲點會有第二部,
除非玩原創劇情既F
藏間未必死o左,爆炸果o下可能唔知因咩事彈開o左都唔定
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-05, 12:20 AM   #10
大山椒魚
......

引用:
作者: supermanlady
藏間未必死o左,爆炸果o下可能唔知因咩事彈開o左都唔定
剩係光太原諒左lucy已經夠封殺續集可能la,
除非真係玩elfen lied後宮傳說la

或者好厚面皮咁無視anime第一部設定,
直接用漫畫第二部d設定拍動畫第二部la

舊 04-25-05, 03:16 AM   #11
主人
Game Master

註冊日期: Apr 2004
有一點唔明白
A版同C版劇情係咪一樣的??
之前好似聽講話C版未完係咪?
那為何A版會沒有第二部??

以上問題會唔會好怪??
因為我未睇過A版同C版

另外仲有樣野唔明白
點解D主題成日開VOL1 VOL2 VOL3咁落去既?
主人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-05, 08:06 AM   #12
Arcanist
Game Master

引用:
作者: 主人
有一點唔明白
A版同C版劇情係咪一樣的??
之前好似聽講話C版未完係咪?
那為何A版會沒有第二部??

以上問題會唔會好怪??
因為我未睇過A版同C版

另外仲有樣野唔明白
點解D主題成日開VOL1 VOL2 VOL3咁落去既?
係好怪呀,點解comic未完animation就一定要繼續出

你留意下咩情況先開新vol
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-05, 09:10 AM   #13
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
光太原諒左lucy,
藏間又死埋,
仲點會有第二部,
除非玩原創劇情既啫
藏間死果度話死果個係替身已經吹佢唔漲,
生死未卜的lucy大可以交待佢已經給組織捉去又或者失蹤咁又可以玩一大條,
而且仲有一個斷手斷腳未捉翻,
如果捉唔到lucy組織一定唔會放過佢,
薔薇乙女都可以玩原創劇情來出第二部,
點解妖精之歌唔可以???
舊 04-25-05, 09:13 AM   #14
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
作者: Arcanist
係好怪呀,點解comic未完animation就一定要繼續出

情況:漫畫版接近尾升,
如果要玩的話大可玩多半年(因為係月刊)
舊 04-25-05, 07:27 PM   #15
主人
Game Master

引用:
作者: Arcanist

就係依度唔明白
既然C都未完, 咁點解D人會話A唔會再出下集??

暫時見到幾個情況會開新VOL
一係D人話, 仲唔開新VOL??
咁跟著就會開一個
又或者
個主題比人鎖左, 回唔到又會開一個新VOL (但我見好多都無鎖都開...)
又或者突然有人彈出一句開新VOL, 然後D人推黎推去, 跟著又多一個新VOL...
咁理由好似怪怪地咁..
舊 04-25-05, 07:30 PM   #16
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
就係依度唔明白

暫時見到幾個情況會開新VOL
一係D人話, 仲唔開新VOL??
咁跟著就會開一個
又或者
個主題比人鎖左, 回唔到又會開一個新VOL (但我見好多都無鎖都開...)
又或者突然有人彈出一句開新VOL, 然後D人推黎推去, 跟著又多一個新VOL...
咁理由好似怪怪地咁..
唔係過1000就要開新VOL既咩,
由出第1000post嗰個開架,
以前重搶得好緊要

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-05, 07:30 PM   #17
李某人
Game Master
初心者

註冊日期: Jun 2004
不是說過了一千 Post 的話就最好開新 Vol 嗎...(由 #1001 那個開

人類因為別人幸福而自己也感到幸福這種事,只不過是望梅止渴而已。
李某人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-05, 08:47 PM   #18
大山椒魚
......

引用:
作者: 黑咪 破壞大王
藏間死果度話死果個係替身已經吹佢唔漲,
生死未卜的lucy大可以交待佢已經給組織捉去又或者失蹤咁又可以玩一大條,
而且仲有一個斷手斷腳未捉翻,
如果捉唔到lucy組織一定唔會放過佢,
薔薇乙女都可以玩原創劇情來出第二部,
點解妖精之歌唔可以???
只會玩爛套野
出第二部好難根本銜接唔到,
玩原創劇情當然可以出第二部la,
引雙戀黎做例子,
任何片都可以有續集tim

舊 04-25-05, 08:55 PM   #19
大山椒魚
......

引用:
就係依度唔明白
咁理由好似怪怪地咁..
elfen lied既野,你乜都唔知,
講你都唔明la

舊 04-25-05, 09:14 PM   #20
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
千其唔好有下集
呢個結局結得好~
令人留下深刻印象
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-05, 10:47 PM   #21
主人
Game Master

引用:
elfen lied既野,你乜都唔知,
講你都唔明la
OK, 咁我去睇A, 睇完再問.
不過唔睇C了, 因為一向覺得書用太多空間.
睇完A我應該會明了??
舊 04-25-05, 11:01 PM   #22
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
只會玩爛套野
出第二部好難根本銜接唔到,
玩原創劇情當然可以出第二部la,
引雙戀黎做例子,
任何片都可以有續集tim
事實上結局原本就有點爛...
收場給人趕住去投胎的感覺
光太說原諒Wlucy也不知道是真心定假意,
但給我的感覺真係很粉
所以期望漫畫版會有lucy暴走的結局
舊 04-25-05, 11:20 PM   #23
主人
Game Master

引用:
作者: 李某人
不是說過了一千 Post 的話就最好開新 Vol 嗎...(由 #1001 那個開
這個真係第一次聽, 可能係我資歷淺啦.

不過係邊個定埋D咁既規舉??
其實如果要看最後一個主題按最後一頁就得啦, 唔係好難者?
舊 04-25-05, 11:21 PM   #24
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
這個真係第一次聽, 可能係我資歷淺啦.

不過係邊個定埋D咁既規舉??
其實如果要看最後一個主題按最後一頁就得啦, 唔係好難者?
以前到41頁開始有bugs所以要開新
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-05, 12:29 AM   #25
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
作者: chs991419
以前到41頁開始有bugs所以要開新
反而我覺得以前一到40尾就鎖topic比較好,
唔係bug
唔使個區去到第41打後就直飛去到最後一頁

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3 草薙さん 日本動漫畫討論版 526 02-23-24 01:34 AM
[動畫[不可劇透]] Key「CLANNAD ~AFTER STORY~」Blu-ray BOX 2011年4月20日発売!丨総合THREAD Vol.3 カズキ 日本動漫畫討論版 234 12-09-14 04:15 PM
[動畫] 「巌窟王」Blu-ray BOX 8月24日発売決定 Haken Kreuz 日本動漫畫討論版 14 05-10-11 12:37 AM
[動畫] Ricotta 「プリンセスラバー!」 Blu-ray BOX発売決定 Gallardo 日本動漫畫討論版 347 01-02-11 11:27 PM
[NEWS] PANASONIC, DMP-BD10 / SA-XR700 / SB-TP100, Blu-ray Disc播放機 / Blu-ray Disc 接收器 KTN 影音館 0 06-28-06 03:20 PM

現在的時間是 09:58 AM

手機版 | APP版