Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-18-14, 01:08 PM   #1376
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
Wan Chin
陳雲:愛祖國,用國貨!下次揮舞五星紅旗,高舉《毛語錄》在尖沙咀做愛國教育宣傳,與青關會一齊做愛國教育。我也是盡量用國貨的,從不崇洋媚外。我食麵也是食康師傅的,不食出前一丁。這些大陸鬼子,數典忘祖,跟着來學習吧。
制得過wor

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 01:08 PM   #1377
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
唔係咁講呀,而家成班官理得你死,完全唔識去安撫情緒
白寶唔使多,一陣迫傻左1,2個人就奶野

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 01:32 PM   #1378
kimtch
God of Gamer

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: sugihara 查看文章
唔係咁講呀,而家成班官理得你死,完全唔識去安撫情緒
白寶唔使多,一陣迫傻左1,2個人就奶野
白寶

為左香港

你可以去到幾盡系列
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 01:34 PM   #1379
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: sugihara 查看文章
唔好講笑,新疆西藏果邊而家越黎越多自爆
再咁落去香港都係時間問題
共產黨捕左呢個時刻好耐啦,點之香港人就係咁冇吉士

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 01:38 PM   #1380
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
咁大紙驚分張唔係個個都受得起O既又,同埋掉完波羅都要得幾十年先有得攞,我估香港人無咁好耐性吧。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 01:40 PM   #1381
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
真係覺得689係英國特務
無佢香港本土運動一定唔會咁盛行

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 02:08 PM   #1382
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
界限街會再次出現嗎?
咁咪變成特區的特區,即是九龍城寨復活?

舊 02-18-14, 02:11 PM   #1383
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
如何係日常生活中鄙視自由行而不失文明?

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 02:19 PM   #1384
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
咁又唔好以為共慘黨玩得起咁大
而家新疆好多自爆係大陸新聞都變成個別事件,尚且未出動坦克將維吾爾滅族
何況係香港呢d仲有幾多外國傳媒0既地方...
仲有個問題係,其實上面地方政府都係好唔聽北京話,權力鬥爭都玩死班官,佢地handle唔到咁多野架...

舊 02-18-14, 02:31 PM   #1385
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
香港短期內唔會有炸彈人既, 至多扔下屎
過多十幾年, 廣東話消失, 本土人被邊緣化, 呢一代人又青春不再, 當大家都nothing to lose既時候, 到時就難講喇...

西藏都唔係第一日就有炸彈人,
話人地要返工既時候, 你都一樣架咋...
但係他朝有個GAF人走出黎自爆, 一d都唔出奇

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 03:16 PM   #1386
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: keijoey 查看文章
香港短期內唔會有炸彈人既, 至多扔下屎
過多十幾年, 廣東話消失, 本土人被邊緣化, 呢一代人又青春不再, 當大家都nothing to lose既時候, 到時就難講喇...

西藏都唔係第一日就有炸彈人,
話人地要返工既時候, 你都一樣架咋...
但係他朝有個GAF人走出黎自爆, 一d都唔出奇
話實,千禧世代過晒之後,一定唔會再有任何反對聲音。
當年ECON SIR都話,我地呢代一定係最辛苦,一切變化都會喺晒呢一代。
下一批一出世就習慣被支配,政府宣佈被強姦要當被鬼壓都唔會再有人出聲。

舊 02-18-14, 03:20 PM   #1387
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
當年ECON SIR都話,我地呢代一定係最辛苦,一切變化都會喺晒呢一代。
下一批一出世就習慣被支配,政府宣佈被強姦要當被鬼壓都唔會再有人出聲。
被強姦要當被鬼壓 X

被強姦要當是福氣 O

唔會再有人出聲 X

大家都歡天喜地 O

舊 02-18-14, 03:35 PM   #1388
keijoey
桐乃 x MIX

引用:
識得個土生土長80後香港人, 佢係小學老師兼基督教徒,
有次去佢學校參觀, 佢個學生問我地:「97年前香港俾英國人統治, 你地細個咪生活得好慘囉?」
知唔知個問題起邊?

而更大既問題係...
佢班主任, 我朋友, 果個成日怕冇左份工會冇錢供樓既80後香港人, 答佢:「都唔算好慘既, 你睇miss都冇穿冇爛」

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

舊 02-18-14, 03:45 PM   #1389
神人ではない!新人だ

引用:
作者: keijoey 查看文章
識得個土生土長80後香港人, 佢係小學老師兼基督教徒,
有次去佢學校參觀, 佢個學生問我地:「97年前香港俾英國人統治, 你地細個咪生活得好慘囉?」
知唔知個問題起邊?

而更大既問題係...
佢班主任, 我朋友, 果個成日怕冇左份工會冇錢供樓既80後香港人, 答佢:「都唔算好慘既, 你睇miss都冇穿冇爛」
所以我地唔笑得北韓幾耐…
不過到一切都浮晒出黎既時候,大概大家已經調教済み,和平真好。

舊 02-18-14, 03:49 PM   #1390
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
因為佢問錯人

我阿媽同長輩都成日同我講英治時期 日本侵華 制水 住木屋 貪污 etc
話果時生活等好慘

所以我一直有D懷疑班人成日話英治時點好點好
到底係我被洗腦定係佢地對歷史認識唔夠
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 04:09 PM   #1391
keijoey
桐乃 x MIX

引用:
作者: kev00269270 查看文章
因為佢問錯人

我阿媽同長輩都成日同我講英治時期 日本侵華 制水 住木屋 貪污 etc
話果時生活等好慘

咁問下你阿媽同長輩點解果時唔走返上大陸囉...

anyway, 個靚仔問果個班主任, 係80後,
英國人真係冇虧欠過佢果代d咩

舊 02-18-14, 04:38 PM   #1392
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
80年代基本上係香港最好既年代
我唔認為英國會真心對香港人好
但至少佢將部份英國既好野傳左比香港
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 05:00 PM   #1393
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
大嶼山發展委員會委員、「梁粉」劉炳章早前指出,不擔心發展大嶼山後會令市民的壓力無處紓緩,因香港中下階層可透過國內的開放而到內地旅遊、消閒等,暗示港人可轉往內地郊遊。香港電視網絡主席王維基今日在《香港經濟日報》撰文指,政府要發展經濟之餘亦要顧及小市民的感受,「有些意見卻沒有考慮香港市民到大嶼山行山的權利,反而叫有需要郊遊的市民到內地行山的話,就令小市民非常反感」。

王維基認為,與民生息息相關,會直接影響市民生活的事,如到甚麼地方消遣,對市民來說是大事,當感到連行山的權利都失去、都要改變的時候,就絕對觸動了小市民的神經。
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 05:45 PM   #1394
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
wiki明顯醒目過班官 知點玩呢個遊戲

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 06:13 PM   #1395
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
wiki明顯醒目過班官 知點玩呢個遊戲
我覺得而家啲689政府非常識玩呢個遊戲吖
體驗的絕望愈大,屈服的速度愈快
對畜生非常有效
共國唔係一直都係行呢套既咩

wiki眼中的香港人是人
689眼中的香港人是動物

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 06:15 PM   #1396
keijoey
桐乃 x MIX

引用:
作者: 緋村 光 查看文章
我覺得而家啲689政府非常識玩呢個遊戲吖
體驗的絕望愈大,屈服的速度愈快
對畜生非常有效
共國唔係一直都係行呢套既咩

wiki眼中的香港人是人
689眼中的香港人是動物
如果你覺得689識玩呢個遊戲, 咁其中一個被玩既對象, 即係你眼中既自己又係咩?

此篇文章於 02-18-14 06:19 PM 被 keijoey 編輯。
舊 02-18-14, 06:48 PM   #1397
神人ではない!新人だ

引用:
作者: kev00269270 查看文章
因為佢問錯人

話果時生活等好慘

發生呢D事既時候中國發生緊咩事,你又知唔知?

舊 02-18-14, 06:48 PM   #1398
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
高X神作:
引用:
是咁的
我初一訓到9點,就比黎拜年既親戚嘈醒左
我一直以為我d親戚坐埋都係得兩圍
點知我一擘大眼就嚇呆左
我屋企得400呎,但就黎左成30幾人
個客廳逼左20人,仲有幾個話無位坐
走黎坐我張床
算,過門都係客,我忍
點知第二日(初二)仲離譜
8點都未夠,就有成40個大陸親戚黎左
我起身剩係等個廁所都等左成9個字
我老母竟然同我講:等多陣洗死咩
好,我忍
如是者竟然連續7日,你無睇錯
係7日都係咁,我屋企日日都人山人海
佢地除左嘈之外,最o恐怖係既係
如果廁所有人,佢地急起上黎
就咁搵個膠袋放係地下柯落去
初七o個日,我終於頂唔順同我老母講
可唔可以叫佢地分批黎,同埋唔好係地下柯屎
點知我老母話:你包容下啦,大家文化有差異姐
仲有好多親戚等住黎,起馬要拜到初15
我當堂(火都來)[yipes] [yipes] [yipes] [yipes] [yipes] [yipes]
呀媽仲話,佢地咁多人黎派利是比我,我有著數啦
我x,班x街封封得5蚊人仔
一日先收得o個30蚊,7日先$210人仔
o個度二百六十幾蚊港紙
先至等於我份糧既1.3%(我月薪20k)
終於我忍無可忍
係個廳大叫:
「我xyz母ooo,全部同我死番大陸唔好再黎」
全部人都呆左,連樓下個保安都聽到我大叫(我住2樓)
有d親戚話以後都唔再黎即場走左
有d就黑哂面
夜晚d親戚走哂之後,全家都xo我
連樓下個保安都xo我

~完~

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 07:29 PM   #1399
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
發生呢D事既時候中國發生緊咩事,你又知唔知?
唔好講中國住,咁以前又真係唔算得上好

但其實好奇怪,67暴動係英國佬改善民生0既起爆點
今日有班大鬧土共無血性0既人期待緊用相同手段對付支那蝗

當年班土共暴徒就梗係當正自己係英雄架啦
唔知而家d經血仔又係點諗呢

舊 02-18-14, 07:33 PM   #1400
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8