Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-05-16, 05:13 PM   #1376
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: T.K. 查看文章
我覺得人地唔行民粹年青人路線,唔代表人地唔本土
人地朱凱迪、小麗呢種得民心既票王,正正就令人覺得佢真本土
呢種真本土,就同人社有計傾,可以合作
+1

佢地令人覺得除左有機會改變到依家既制度外, 即使係現有框架下都可以為本土既市民做到野

引用:
作者: 麥魚仔 查看文章
人地朱凱迪、小麗呢種得民心既票王都,出哂名左膠
繼續抱住呢D心態, 唔正視失敗既原因, 只會越黎越失民心
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:14 PM   #1377
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
仲響度怨人無參與宗教儀式
未訓醒唔知人講乜咁
有咁既幫手教主都幾無奈

&可唔可以唔好不斷打粗口字
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:15 PM   #1378
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
點解熱狗咁憎恨小麗 反而無乜狙擊朱凱迪

其實唔去睇熱狗D節目 係唔會知佢地屌緊乜 (鐘劍華都開火罵小麗)

我真係好驚小麗果種民粹主義 開空頭支票 到頭黎原來又係打劫打工仔仲養埋雙非

如果我錯就最好啦 大家開心
熱狗D節目我無聽,國師好多本土論述,我先投熱狗,
建制就算了,我以為會轉向本土,
點知民主黨,左膠大勝...........好灰。

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:16 PM   #1379
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
唔係指大埔李XX中學果個站ONLY?
應該就係呢個站拖到咁耐先可以公佈結果

舊 09-05-16, 05:17 PM   #1380
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
無留意所有功能組別...
兩面加埋...泛民有無27席?

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:17 PM   #1381
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
有冇講過話邊個會做主席?

係咪李胃鯨做?
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:18 PM   #1382
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
熱狗D節目我無聽,國師好多本土論述,我先投熱狗,
建制就算了,我以為會轉向本土,
點知民主黨,左膠大勝...........好灰。
難道你選前係覺得熱普城五區嬴晒?
定你覺得建制嬴開巷泛民輸晒咁先唔灰

舊 09-05-16, 05:19 PM   #1383
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
點解咁多人唔LIKE 小麗老師??
佔中幫學生補課,又成日見佢幫下人手,講野又唔差,衰D乜?
我個人覺佢暫時OK喎

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:19 PM   #1384
JMi

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
否決權好早就基本上保到的 點幾鐘果時法律界嬴左同建築偷到之後
就已經等同爭超區三席

舊 09-05-16, 05:19 PM   #1385
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
引用:
而家26
應該未計超區

舊 09-05-16, 05:20 PM   #1386
JMi

引用:
作者: DC 97 查看文章
我個人覺佢暫時OK喎
開左全民退供呢張空頭支票 仲要唔洗供

舊 09-05-16, 05:21 PM   #1387
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
http://www.elections.gov.hk/legco201...?1473066829350
新東終於更新

舊 09-05-16, 05:21 PM   #1388
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

【立會選戰】非建制直選19席過半 成功防守分組點票否決權

【星島日報報道】直選議席能否「過半」成為關鍵,因為關乎議員自行提出的議案能乎通過。隨着新界東結果公布,今次選舉中,35個直選議席,泛民有13席,本土自決派有6席,建制有16席。

泛民13議席:

港島2席-許智峯、陳淑莊

九西2席-毛孟靜、黃碧雲

九東2席-胡志偉、譚文豪

新西2席-郭家麒、尹兆堅

新東5席-楊岳橋、張超雄、陳志全、林卓廷、梁國雄

本土自決6議席:

港島1席-羅冠聰

九西2席-游蕙禎、劉小麗

新西2席-鄭松泰、朱凱廸

新東1席-梁頌恆

建制16議席:

港島3席-葉劉淑儀、張國鈞、郭偉強

九西2席-蔣麗芸、梁美芬

九東3席-柯創盛、謝偉俊、黃國健

新東3席-葛珮帆、陳克勤、容海恩

新西5席-田北辰、陳恒鑌、梁志祥、麥美娟、何君堯

現時立法會制度下,議員自行提出的議案需經「分組點票」,只要在功能組別及直選組別兩邊獲得支持,議案便獲通過。由於功能組別多數由建制派勝出,而直選泛民佔多數。在2012年選出的第五屆立法會,直選議席泛民有18席,建制17席,雙方只差一席。

舊 09-05-16, 05:22 PM   #1389
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: harakuma 查看文章
有冇講過話邊個會做主席?

係咪李胃鯨做?
我覺佢或葉劉~
上面又信得過

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:22 PM   #1390
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
我個人覺佢暫時OK喎
1. 佢話自己唔會做全職議員 再陷害做全職議員=政棍(佢自己講既)
2. 全民退保講到後期變左所有人都唔洗供款 亦有財經人分析最尾呢個方案一定會爆煲 而有人亦用呢個方案同歐洲國家比較過 果d國家最尾都因為咁瀨哂野,而佢無直視呢個係問題
3.講大話,鐘劍華踢爆佢跟本就唔係第一批發起人
4.自己教Gender,陷所有男性選民不義

此篇文章於 09-05-16 05:24 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:22 PM   #1391
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:
我個人覺佢暫時OK喎
好似話"認定"係左膠同"覺得"當選後會將佢地D錢益新移民
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:23 PM   #1392
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 不是藍星人 查看文章
而家26
應該未計超區
咁將有29了

舊 09-05-16, 05:25 PM   #1393
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
點解熱狗咁憎恨小麗 反而無乜狙擊朱凱迪

其實唔去睇熱狗D節目 係唔會知佢地屌緊乜 (鐘劍華都開火罵小麗),所以我講佢地公關做得差 佢地第一句就屌左人老母先用客觀證據出黎講

我真係好驚小麗果種民粹主義 開空頭支票 到頭黎原來又係打劫打工仔仲養埋雙非

如果我錯就最好啦 大家開心

一般人Mental(Cognitive Capacity) 實在太低了
好少人好認真同有時間分析政綱好壞 靠impression 去投票
其實掉番轉頭嚟講,投小麗既人唔見得無諗過唔知佢既建議有可能引發資源錯配去雙非 / 單程人士,但熱普城成日公然講既「收番來港審批權」都好離地,點先收得番審批權?又靠五區公投定衝擊立會?再講,收唔番的話點算?完全唔做?

更何況就算提住呢個政綱入立會都唔見得大家一定要照單全收,但起碼最大分別係佢俾人感覺係「雖然有缺憾,但可行」。熱普城呢? 大道理係人都知,但點執行?投票既人好多時係想睇啲「可預見」既野囉。剩睇你日日話人點差點膠係會攰的

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:26 PM   #1394
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
咁將有29了
有幾個人鬼未分

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:27 PM   #1395
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
我覺佢或葉劉~
上面又信得過
係喎, 仲有個叶流, 不過做主席好悶, 無得成日行開, 無得睇AV或訓覺,

頂多係外面掛你幅畫像威威豬
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:28 PM   #1396
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
人力社記不嬲左膠,今次立法會選舉本土仆直。
引用:
人地朱凱迪、小麗呢種得民心既票王都,出哂名左膠
好心你啦,唔係你果堆就係左膠...,講個現實你知,除左你圍內,無人 care 左定右囉。

舊 09-05-16, 05:29 PM   #1397
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: vov430 查看文章
有幾個人鬼未分
無衝/蒙面=唔係鬼OK

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:30 PM   #1398
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: JMi 查看文章
難道你選前係覺得熱普城五區嬴晒?
定你覺得建制嬴開巷泛民輸晒咁先唔灰
嬴兩三區吧.........
建制泛民本都同一樣都係匯點分裂出,一個扮小人,一個扮好人,
人民力量,社民連,以為會亡黨‧

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:31 PM   #1399
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
Wan Chin
19 分鐘 ·

陳雲:選完了,也忍完了。告訴大家,永續基本法是什麼?永續基本法,就是港獨,貨真價實的港獨。它是建立自治政體,是香港取得完整主權的重大憲法部署,即是港獨,而且是港獨的最關鍵一步。這個,共產黨是心知肚明的,於是派遣嘍囉在選舉論壇拆穿我,也助長那些即將滅黨的候選人圍攻我。
我在電視台的論壇的結語公開講,中國和香港將會是兄弟之邦,這是香港建國的宣言。故此,他們發動灌票、配票來充實雷霆計劃來對付城邦派,使得中共在政權崩潰之前,不給香港獨立建國的機會。由中共的反應可以看到,永續基本法即是港獨,這也是泛民左膠一致反對永續基本法的原因,並且認為基本法可以安然過渡2047年,連樓宇地契危機也是偽命題。
至於那些老共資助的偽裝港獨,抗拒永續基本法,原因也是好簡單,永續基本法是真港獨,而且是可以在美國支援之下執行的港獨議程。《文匯報》、《大公報》一貫以來封陳雲為「港獨之父」,你估他們是傻的嗎?

呢番說話,相信只有真正明陳雲畫公仔唔畫出腸既人先相信。

舊 09-05-16, 05:32 PM   #1400
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
咁啦,就小麗個退保講
你覺得唔掂,但老人BUY喎
有無見過70歲阿伯送外賣?老人問題唔使解決?
BAN完佢個方案,有無新方案提出先?
無呀,BAN完就算,咪唔會有老人票囉
衰咗,又繼續全部都係豬

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:59 PM

手機版 | APP版