Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-16-16, 11:01 PM   #1
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2006
有無人知道邊度仲有《方根書簡》PS4中文限定??

完全錯過了......
平日行開的地方都無貨

請問有無人知道邊度仲有PS4中文限定版,可以PM我嗎?

112914 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-16, 11:21 PM   #2
zero0417hk
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
我想問下中文普通版幾錢?
Thank you
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-16, 11:22 PM   #3
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
我買$#!) PS4
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 12:10 AM   #4
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
唔方便直接公開講,一字記之曰:等

舊 06-17-16, 05:49 AM   #5
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: zero0417hk 查看文章
我想問下中文普通版幾錢?
Thank you
PSN $ 338 行中文

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 07:28 AM   #6
sunnylau

註冊日期: Dec 2004
尋日中午1:00左右就在信和找LOL
不過有趣的是..
不管是地下還是2樓都唔見有..
結果見到3樓藍店剛剛開鋪
問了老闆有沒有貨
他說:有 (其實送貨人剛剛送貨到店XD)
就即場開箱
不過限版好少..全箱只有兩盒

我買PS4 的
HK 598..
價錢跟內容物好OK..
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 02:45 PM   #7
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
好似係多左信紙?都個box?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 03:38 PM   #8
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
尋晚8點出到旺角,中文普通版已經淨少量貨
中文限版已經全滅得返日版
問齊全香港先係偏遠地方藍店搵到幾隻淨,即入手
我諗今日已經too late

呢隻game其實中文化幾有潛力
但係香港sorry事前唔宣傳,貨又少,淨係藍店入到又唔比訂
抹殺左一隻好game

此篇文章於 06-17-16 03:40 PM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 05:17 PM   #9
izumo

引用:
作者: HakiK 查看文章

抹殺左一隻好game
邊個估到佢會中日同步玩到咁大
AVG一般都係日版出左一輪再等到2046先有中文

貨少之餘好多唔玩開ADV GE今次唔知做乜咁捧場
舊 06-17-16, 05:19 PM   #10
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: izumo 查看文章
邊個估到佢會中日同步玩到咁大
AVG一般都係日版出左一輪再等到2046先有中文

貨少之餘好多唔玩開ADV GE今次唔知做乜咁捧場
喇我為左箕星太朗而買咋

而且我買隻限定都係咁岩見到

舊 06-17-16, 05:23 PM   #11
孫雲

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDDelPieroTang
XBox Live Gamertagdelpierotang
引用:
作者: HakiK 查看文章

抹殺左一隻好game
我覺得呢隻GAME已經算好多宣傳
係差在無得係官網預訂
至少我去搵訂果時都聽有老闆話唔少人問
同唔玩開文字GAME既人都有聽過
孫雲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 05:24 PM   #12
izumo

引用:
作者: 孫雲 查看文章
我覺得呢隻GAME已經算好多宣傳
係差在無得係官網預訂
至少我去搵訂果時都聽有老闆話唔少人問
同唔玩開文字GAME既人都有聽過
巴哈落左唔少廣告
ADV計 宣傳唔叫做少
舊 06-17-16, 06:07 PM   #13
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
台灣宣傳好足,我都係巴哈見到先知有隻咁既game
但香港就真係少,
我淨係見到sorry hk個facebook 臨賣share過2,3次出黎
最慘係香港無得訂,相反台灣預訂有特典添...

呢隻我係見佢主打懸疑,人設又唔差
同埋本身線索係堆書信到,真心中文化有好大幫助先有興趣
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 06:25 PM   #14
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
剛剛係某藍店買左最後一隻PSV限定版
想買PS4版都無
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 07:29 PM   #15
7Ya
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
將軍澳某藍店仲有中文4同V限定 數量唔多 有興趣可以打電話去問問
我都係下午見佢個fb寫尋日有返貨所以試下去問
老細又肯幫我手留貨 岩岩先攞game
由手機版發出

此篇文章於 06-17-16 07:37 PM 被 7Ya 編輯。
7Ya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 07:30 PM   #16
zero0417hk

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
唔好話限定版
我連一隻中文普通版都搵唔到。。。
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-16, 11:02 PM   #17
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
唔記得留隻PSV中文版普通版
昨日唯有入左隻限定版
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-16, 01:17 AM   #18
tim0627
Junior Member

註冊日期: Jan 2013
16日行咗好多間,都唔見有限定版....
不過據說劇情全破不用十小時,CV群都是老一輩,自己對女神之聲也沒愛(我想要佐倉/東山配...)
加上機戰將出,還有舊game未清,所以就棄了....

ps: 如果傳頌之物2/ 石頭門0會有中文版,我就怒奔了。
tim0627 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-16, 10:46 AM   #19
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
http://www.sony.com.hk/product/plays...uy/zh/27321892

多D人用到貨通知會唔會令佢地再度出貨?

要知道買唔到限定版的話,我就直頭唔買隻Game

舊 06-18-16, 01:31 PM   #20
izumo

...del

此篇文章於 06-18-16 01:34 PM 被 izumo 編輯。
舊 06-19-16, 10:48 PM   #21
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
岩岩玩完DEMO....好想買正GAME....個故事真係幾引到人追落去....

舊 06-19-16, 11:19 PM   #22
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
岩岩玩完DEMO....好想買正GAME....個故事真係幾引到人追落去....
不要抱太大期望

舊 06-19-16, 11:26 PM   #23
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
不要抱太大期望
睇完NETA後

唔係為左箕星太朗

我真係有衝動去放左隻中限...
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-16, 11:57 PM   #24
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
不要抱太大期望
我冇期望過有EVENT, 絕對冇!!!!

舊 06-20-16, 12:09 AM   #25
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
作者: ゆり 查看文章
睇完NETA後

唔係為左箕星太朗的女兒們

我真係有衝動去放左隻中限...
由手機版發出
寫熱血寫成DQN...

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
我冇期望過有EVENT, 絕對冇!!!!
劇情問題...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:28 PM

手機版 | APP版