Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-22-18, 08:29 AM   #176
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
先吸引家長兒童出機,下一波再出兒童向嘅遊戲。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 09:42 AM   #177
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
先吸引家長兒童出機,下一波再出兒童向嘅遊戲。
前面同後面有咩分別
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 12:09 PM   #178
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 貓太部 查看文章
我嘅解讀都係同你一樣,
早幾日都係咁樣同朋友講解,
其實大家諗多咗,暫時來睇,任記定位似係一件分支玩具,
只係利用switch去配合,算係一隻獨立嘅遊戲,
由開始拆開紙皮,已經係正式進入遊戲,game軟體內容我覺得唔會複雜,亦唔好有咩期待,因為今次個重點唔係喺遊戲軟件上面,遊戲性係實物組裝,加上自己嘅小設計,完成後裝上switch,試玩,帶來滿足感~當組裝完成之時,其實已經等於打爆左其中一隻小遊戲~唔好諗住入面隻game仲會好好玩,好耐玩,應該似係Lego咁~

除非之後好成功好有話題性,先至有機會再繼續轉變,
但我係幾睇好呢件產品,到時話題性應該幾高,令switch可以更上一層樓~
以市場策略嚟睇,呢隻係藍海產品以拓大Switch客源為目標,
因為lite user已經有一眾indie game去招呼佢地,
Core user有任系同第三廠增加左嘅成人向遊戲,
用Labo去吸引小朋友/少年以及一眾童心未泯嘅成年人(唔打機),
因為响歐美,DIY呢個concept非常盛行,歷久不衰。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 02:35 PM   #179
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
Labo 出既時間明打PS4 (MHW, DBZ)
呢兩隻game 1月尾,2 月頭出

攪到D人係甘討論labo(仲要只出片,咩都吾講)
形成話題討論
將兩隻game 人氣吸晒

應該1尾2月頭, 會有多次nintendo direct(可能正式)
因為2月頭好似會在NY有labo 試玩!!
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 03:16 PM   #180
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: jyeung1 查看文章
Labo 出既時間明打PS4 (MHW, DBZ)
呢兩隻game 1月尾,2 月頭出

攪到D人係甘討論labo(仲要只出片,咩都吾講)
形成話題討論
將兩隻game 人氣吸晒

應該1尾2月頭, 會有多次nintendo direct(可能正式)
因為2月頭好似會在NY有labo 試玩!!
要買MHW同DBZ嘅core user應該唔會因為Labo而唔買(我自己兩隻都入),
而且Switch嘅買氣唔會因一兩隻大game而斷因為on the go呢個概念已經成形,
我反而希望呢隻Labo令更多覺得打機無聊幼稚嘅人會喜歡上,
咁樣個餅大左令廠商肯投放更多資源去開發遊戲,做福玩家。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 03:26 PM   #181
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
我自己打ps4,陪屋企人做實驗,成件事幫左我打既人健康正面左。吾洗淨係掛住自己獨玩。件玩具可以塞住屋企人把口。w

舊 01-24-18, 03:59 PM   #182
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: enishi 查看文章
見到某店開訂 Labo 行貨, 會唔會之後公佈中文化
語言望佢有網上更新

我反而想佢VARIETY KIT內容可以再拆開買
好似甲蟲佢介紹可以玩甲蟲相撲,要雙打
但我又唔想買兩套KIT
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-18, 05:19 PM   #183
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: Akira 明 查看文章
語言望佢有網上更新

但我又唔想買兩套KIT
要兩部機先可以對戰,每人買一套囉。
舊 01-24-18, 11:15 PM   #184
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: Akira 明 查看文章
語言望佢有網上更新

但我又唔想買兩套KIT
甲蟲一盒有兩個(官網有寫) 雖然都係要兩部機控掣

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-18, 12:44 AM   #185
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 赤武神 查看文章
甲蟲一盒有兩個(官網有寫) 雖然都係要兩部機控掣
但隻game 得一隻...
我估,可能可DL play 其中mini game

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-18, 11:43 AM   #186
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Kotaku: Nintendo Labo: Hands-On
https://www.youtube.com/watch?v=uz_JyfyowQE
Building a Nintendo Labo Toy-Con Fishing Rod
https://www.youtube.com/watch?v=8efy717B6Xs
Building a Nintendo Labo Toy-Con RC Car
https://www.youtube.com/watch?v=xiVSB5s3oU4

引用:

Hands On

https://kotaku.com/we-tried-nintendo...lot-1822648626
https://techcrunch.com/2018/02/01/i-...nintendo-labo/
https://www.engadget.com/2018/02/01/...labo-hands-on/

此篇文章於 02-02-18 11:52 AM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-18, 12:03 PM   #187
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
睇片覺得有趣,
但考慮到自己住的地方好多時都會潮濕到出水,
應該唔會買呢類紙製玩具玩,
希望佢出一個膠片版(類似要自己摺出嚟果種膠質的收納盒)

https://youtu.be/6sl1yQttZA4

舊 02-02-18, 01:50 PM   #188
seed2005

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
1:37開始玩Robot Kit

https://www.youtube.com/watch?v=i0MbaxWq-ko

seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-18, 07:25 PM   #189
rayho
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
同MHW呢次唔訂未必有walk-in
由手機版發出
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-18, 09:34 PM   #190
jyeung1
Crazy Gamer

引用:
作者: rayho 查看文章
同MHW呢次唔訂未必有walk-in
由手機版發出
同MHW 吾同 nintendo labo 始終要整一堆紙皮出來

首發未必太多貨, 即使賣得,未必伯印太多
另外隻搖控車,原來內有乾坤

https://www.youtube.com/watch?v=xiVSB5s3oU4

如果好似零恐怖game用呢類鏡頭玩,應該幾好feel
舊 02-02-18, 11:05 PM   #191
leungky1

註冊日期: Jul 2009
放哂風有自創玩法
保守計3月會完全公開
進取嘅就可能公佈有三廠支援吧
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-18, 02:56 PM   #192
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: jyeung1 查看文章
同MHW 吾同 nintendo labo 始終要整一堆紙皮出來

首發未必太多貨, 即使賣得,未必伯印太多
另外隻搖控車,原來內有乾坤

如果好似零恐怖game用呢類鏡頭玩,應該幾好feel
AV界可以用嚟做體內探索。
舊 02-07-18, 11:08 AM   #193
WAL1

註冊日期: Oct 2002
呢套嘢唔係周邊配件,何必要第三廠支援?
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-18, 09:27 AM   #194
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp

enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-18, 09:45 AM   #195
高級嘍囉
Crazy Gamer

日森開咗訂,但唔寄海外。

此篇文章於 02-15-18 09:51 AM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 02-15-18, 10:33 AM   #196
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Labo 紹介映像
https://youtu.be/GAhjrhJx9IU
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-18, 01:54 PM   #197
rayho
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
日森開咗訂,但唔寄海外。
肯定唔夠貨
由手機版發出
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-18, 02:45 PM   #198
jyeung1
Crazy Gamer

https://www.youtube.com/watch?v=2JZsvDoLuTE

睇完呢段片, 忽發奇想

可以用labo car 去check屋企床下底!!

舊 02-15-18, 04:29 PM   #199
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
mini game 都做得幾靚
個琴可讀聲波圖

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-18, 02:59 PM   #200
jyeung1
Crazy Gamer

https://www.youtube.com/watch?v=AiFI1g46kZk

有兩套robo kit 可以玩機械人大戰
同埋招式都幾多=>變大, 飛拳, 激光

吾知會吾會有機會,出DLC 係鐵甲萬能俠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[出售] Nintendo Labo - Robot Kit verdy_returner 買賣專區 0 04-30-18 11:35 AM
港鐵搶客...2日,25/03~26/03...成人享小童特惠車費,其他乘客一律每程$1 Busconcamp ~清談館~ 1 03-15-16 01:13 PM
收 Creators Labo #025 Evangelion Ayanami Rei Ver.2 genies123 買賣專區 0 12-27-15 03:31 AM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 03 ~ 06 | 15,000 Yen | 藍 黑 紅 粉紅 白 | neo2046 手提遊戲機討論版 3362 10-24-11 12:39 AM
天津堂新作- ayumi-chan LABO Hayami H-GAMEの部屋 5 03-31-03 10:52 PM

現在的時間是 08:49 PM

手機版 | APP版