Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-22-17, 06:04 PM   #226
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 天恨情 查看文章
製作人答其實好曖昧
出唔出SWITCH版就未知之數
其實我相信一機雙打係有一定吸引力既
而且起碼佢話唔係機能問題
我就會相信D專業既
就算佢最後真係冇出我都唔會歸咎機能問題
你要明白,主要利益問題
PS4/XB1/PC/switch 同時出只可食其中一個客

相反switch 遲3-6個月先出,
有機會食多次PS4/XB1/PC已買既客,因switch 可以拿出街玩.

MWH係機能所限, switch,好難出到
但會吾會有MH5出在switch 都係睇銷量!!
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-17, 07:02 PM   #227
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
第七個角色是大社 不過得一張圖個樣少少怪

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-17, 07:43 PM   #228
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
一格...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-17, 08:38 PM   #229
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
點解我見到明明講到最死嘅先叫人唔好講到咁死?
係咪我有思覺失調?

其實我地無人係ns主機/game製作人,點估機能都無可能準確得過佢地......囉
而且好多野事在人為
當年SFC又係唔夠機能出街機版街霸,結果咪又係左縮縮右減減之下出左落SFC度......
話機能冇問題果D, 真係應該立此存照, 萬一真係有ns版, 到時睇下係咪真係100%移植, 唔駛cut呢樣cut果樣. 其實用腦都知, 製作人一定會話機能冇問題, 如果唔係, 令消費者對隻game有介心事少, 得罪任天堂分分鐘俾公司抄魷都似.

最實際唔係睇呢D PR說話, 係睇真係出來的成品. 依家有實物俾你睇的成品, 情況係點? 大家都知, 講得多都悶.

ns就算出到都絕對要cut呢樣cut果樣, 我話o既. 100%肯定.

請認為ns完全100%出到唔駛左cut右cut果D版友, 真係真係save 番呢幾版野, 唔該.

舊 06-22-17, 08:59 PM   #230
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
作者: wing 查看文章
話機能冇問題果D, 真係應該立此存照, 萬一真係有ns版, 到時睇下係咪真係100%移植, 唔駛cut呢樣cut果樣. 其實用腦都知, 製作人一定會話機能冇問題, 如果唔係, 令消費者對隻game有介心事少, 得罪任天堂分分鐘俾公司抄魷都似.

最實際唔係睇呢D PR說話, 係睇真係出來的成品. 依家有實物俾你睇的成品, 情況係點? 大家都知, 講得多都悶.

ns就算出到都絕對要cut呢樣cut果樣, 我話o既. 100%肯定.

請認為ns完全100%出到唔駛左cut右cut果D版友, 真係真係save 番呢幾版野, 唔該.
依家係講緊出呢隻game NS機能可以應付到冇話過隻game 100%同PS4版效果一樣 (話一樣連我都唔信)
內容一定會係一樣~~係差解像度之類會唔同 (睇到時開發部果邊可以做到點程度)

"之前係有人講過以NS機能連出都出唔到"

PS.睇外間既support我都有信心呢隻會有NS版推出
https://www.change.org/p/release-dra...intendo-switch
http://www.gonintendo.com/stories/28...terz-on-switch -外國"比達"配音員都報以支持

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 06-22-17 09:12 PM 被 赤武神 編輯。
舊 06-22-17, 09:05 PM   #231
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
其實呢,從來冇人講過係100%移植
版友個例子都係當年街霸左縮右縮PORT落超任
唔知要SAVE低啲乜

同埋我自己都係傾向保守,製作人咁講唔代表會有NS版。
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-17, 11:04 PM   #232
天恨情
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:

咪偷換概念啦
覺得機能足以移植唔等於覺得足以100%移植
同埋說話唔好講到咁死
呢度冇人係專業人士
唔知SWITCH既機能去到邊
之前D第三廠GAME根本唔代表D咩
應該話冇人知佢地究竟代表到D咩
你說話講到咁死
想必你係個好專業既遊戲製作人喇
未請教閣下出品過既大作

另外你既100%係點定義先
如果係成組程式碼完全100%一樣
白痴都知唔會啦...

此篇文章於 06-22-17 11:09 PM 被 天恨情 編輯。
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-17, 11:42 PM   #233
wing
格鬥低手

引用:
作者: 天恨情 查看文章
咪偷換概念啦
覺得機能足以移植唔等於覺得足以100%移植
同埋說話唔好講到咁死
呢度冇人係專業人士
唔知SWITCH既機能去到邊
之前D第三廠GAME根本唔代表D咩
應該話冇人知佢地究竟代表到D咩
你說話講到咁死
想必你係個好專業既遊戲製作人喇
未請教閣下出品過既大作

另外你既100%係點定義先
如果係成組程式碼完全100%一樣
白痴都知唔會啦...
咦? 唔話ns機能夠力拿? 唔駛100%? 即係降下解象度 cut下特效又跌下frame再唔係cut埋partner
assist 都算夠力呀 ?Ok la , 咁即係wii都可能夠力囉

舊 06-22-17, 11:49 PM   #234
赤武神
The One
多多指教!

引用:
咦? 唔話ns機能夠力拿? 唔駛100%? 即係降下解象度 cut下特效又跌下frame再唔係cut埋partner
assist 都算夠力呀 ?Ok la , 咁即係wii都可能夠力囉
你不如話CUT到變2D

-------
舊 06-22-17, 11:49 PM   #235
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
GB街霸2都移植到啦
機能唔係問題來既

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-17, 11:57 PM   #236
天恨情
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
搵D留言黎睇下幾時話要用PS4版完全一樣?
另外唔洗100%唔等於要跌到10%都接受到
唔好不斷滑坡啦
依家乜野都未出
出唔出都未知之數
而且連製作人都話唔係機能問題
你講咁多唔通你專業得過佢
SWITCH唔係高
但都冇必要低估
DBFZ係需要一定機能
但亦冇必要過份誇大
講到咁大到時真係出黎打臉就唔好啦
個個都話審慎樂觀既時候
你哪來咁專業判斷可行與否
定你覺得你對SWITCH既機能既判斷準確過製作人
我就唔信我自己有咩能力判斷到D咩既
呢度都冇咩人夠膽講自己有幾大能耐
最初講緊一隻半隻第三廠代表唔到D咩
因為背後佢究竟有冇用盡SWITCH機能根本冇人知
我唔敢話佢未用盡
你亦冇咩可能有資格話已經用盡
所以對我地非專業既玩家黎講
眼前既第三方方作品根本冇咩代表到
因為我地根本無從判斷
但你就好專業
所以我先想請教下你專業既見解
有大作比我地開下眼界就最好啦
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-17, 11:59 PM   #237
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
GB街霸2都移植到啦
機能唔係問題來既
呢D已經唔萛移植啦
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-17, 12:37 AM   #238
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
對一D唔存在o既野都可以嘈完又挖返出黎嘈
等真係有佢份先慢慢嘈啦

舊 06-23-17, 10:00 AM   #239
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
雖然目前太少野睇冇咩其他野好講,不過你地真係樂此不疲

舊 06-23-17, 05:16 PM   #240
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
大杜預左一定有....睇落好似係ザマス篇大杜?
由手機版發出
Thaws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-17, 05:19 PM   #241
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
唔係斯路篇大杜來咩

舊 06-23-17, 05:42 PM   #242
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: Rance 查看文章
對一D唔存在o既野都可以嘈完又挖返出黎嘈
等真係有佢份先慢慢嘈啦
係等真係有佢份先再嘈過。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-17, 06:03 PM   #243
wing
格鬥低手

引用:
作者: Sar8 查看文章
唔係斯路篇大杜來咩
好似係斯路篇, 返未來消滅斯路果個pose?

舊 06-23-17, 07:02 PM   #244
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
好似係斯路篇, 返未來消滅斯路果個pose?
大杜張圖係咪指樓上嗰張???

睇落似係劇場版劇照???

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-17, 07:15 PM   #245
wing
格鬥低手

引用:
作者: HON HON 查看文章
大杜張圖係咪指樓上嗰張???

睇落似係劇場版劇照???
#225果張

舊 06-24-17, 10:28 AM   #246
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
#225果張
哦, 嗰張明顯係返自己未來ko斯路last嗰下黎...

無追到post, 借問聲有無話除左vs外, 會唔會有story mode?

舊 06-24-17, 10:54 AM   #247
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
出咩機種係商業考量機能根本唔係大問題

睇gameplay 畫面好正,d回憶番晒
希望有story mode
如果淨得對戰就諗諗先決定買唔買
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-17, 11:18 AM   #248
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 真!DC 查看文章
出咩機種係商業考量機能根本唔係大問題

睇gameplay 畫面好正,d回憶番晒
希望有story mode
如果淨得對戰就諗諗先決定買唔買
由手機版發出
IF只得對戰都入啦, 真係好耐無見過龍珠GAME咁熱血...HAHA

舊 06-24-17, 01:19 PM   #249
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
人大左,再攞本龍珠睇, 都係咁好睇
無多餘線條,明明個個角色都成身肌肉,都係畫得好靚,好精準
打又打得好有動感,你睇佢住果幾格打鬥,真係好似會"郁"
D 招當年黎講好多都非常創新
經典畫面又多...

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-17, 01:37 PM   #250
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
如果冇自閉STORY mode真係要諗諗
格GAME苦手

引用:
作者: 信長 查看文章
人大左,再攞本龍珠睇, 都係咁好睇
無多餘線條,明明個個角色都成身肌肉,都係畫得好靚,好精準
打又打得好有動感,你睇佢住果幾格打鬥,真係好似會"郁"
D 招當年黎講好多都非常創新
經典畫面又多...
細個時睇唔覺
而家睇番先發覺鳥山明畫功同分鏡都好強

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] [強國產] Hidden Dragon: Legend | 2.5D Action Platformer ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 07-11-17 11:07 AM
ドラゴンボール タップバトル Dragon Ball Tap Battle ShanTou 手機平板遊戲討論版 14 04-11-13 08:13 AM
[動畫] 「DRAGON BALL」 money 日本動漫畫討論版 1005 05-31-12 05:55 PM
超Dragon Ball Z neo2046 街機遊戲討論版 121 02-01-06 01:25 PM
dragon ball z snowman 街機遊戲討論版 13 09-06-05 09:53 PM

現在的時間是 12:41 AM

手機版 | APP版