Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-12-16, 08:13 PM   #1126
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
我好似好少冇箱,有時就得銅箱1千蚊
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-16, 08:18 PM   #1127
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
是但啦,反正都唔會中

人在非洲,連續幾次淨食250都好常見…
開銅箱多過金箱
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-16, 08:19 PM   #1128
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
咁點都唔會真係冇,最後250已經係銀箱啦
銅箱就成日見,玩咁耐真係未試過冇錢,佢出現其實同冇係冇分別…

計好晒,爆石啱啱用晒見紅就升LV,在下覺得用得過既。
而且呢個星期要打埋D 日曜關,分配唔到時間既,不如AP0去衝再爆石。

此篇文章於 07-12-16 08:24 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 12:40 AM   #1129
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:

而且呢個星期要打埋D 日曜關,分配唔到時間既,不如AP0去衝再爆石。
講開曜日,有少少心得想分享一下。係關於善用AP

挑戰上級係消耗AP7*5格=AP35
曜日フリーダンジョン上級係消耗AP9*4格=AP36
曜日遺跡上級係消耗AP5*9格=AP45
曜日遺跡極級係消耗AP6*9格=AP54
所以AP0的時候去衝以上三種曜日係最著數

此篇文章於 07-13-16 12:43 AM 被 十一月 編輯。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 12:06 PM   #1130
minazuki

引用:
作者: 十一月 查看文章
講開曜日,有少少心得想分享一下。係關於善用AP

挑戰上級係消耗AP7*5格=AP35
曜日フリーダンジョン上級係消耗AP9*4格=AP36
曜日遺跡上級係消耗AP5*9格=AP45
曜日遺跡極級係消耗AP6*9格=AP54
所以AP0的時候去衝以上三種曜日係最著數
AP上黎講係最著數
但係極都有好大機會出2星肥(個人機率肯定大過出4星)
除非之前未踏破過,如果唔係
建議照玩上級挑戰
250銀花已經等於一個3星肥
多個機會搏金花好過
而且EXP多過極好多

之前rank低AP少,臨瞓前就一定係行曜日,負爆佢
舊 07-13-16, 04:53 PM   #1131
神人ではない!新人だ

咁EVENT緊就一定係打EVENT,AP0去衝都只係衝D未踏破既關去拎埋果100石啫。
單純要爆石AP活用就一定係打深層GATE,AP0打完可以負百幾
錢曜日關存在感太低,在下連中級都未打

此篇文章於 07-13-16 04:57 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-16, 10:08 PM   #1132
阿魚

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
唔係應該AP1 走去打SG咩一再食石回體最著數

舊 07-14-16, 05:10 PM   #1133
神人ではない!新人だ

其實在下個陣容好尷尬,主力隊夠打晒深層,不過嘥晒D EXP。
二三線打盡都係下層,用凸量100都唔夠,6星率又低

另一方面,打SG真係好易一個唔該瞓著埋…

此篇文章於 07-14-16 05:14 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 07-14-16, 09:46 PM   #1134
Celes

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
其實在下個陣容好尷尬,主力隊夠打晒深層,不過嘥晒D EXP。

我主隊只能打到深層3階⋯⋯ 只攞過6星orb未見過7星,同埋好多時都食白果,所以打gate都係當升level

舊 07-15-16, 01:03 AM   #1135
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Celes 查看文章
我主隊只能打到深層3階⋯⋯ 只攞過6星orb未見過7星,同埋好多時都食白果,所以打gate都係當升level
就係成日白果要當升LV先夠頭痛…
明明升LV係目的之一,用主力隊偏偏就嘥咗EXP…

舊 07-15-16, 01:13 AM   #1136
阿魚

引用:
作者: Celes 查看文章
我打左幾十粒6星orb, 得兩粒7星orb...
個機率真係好低...

引用:

同埋最近sg深層好難出箱...
幾次clear 0箱都夠膽死

舊 07-15-16, 09:33 AM   #1137
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 阿魚 查看文章
我打左幾十粒6星orb, 得兩粒7星orb...
個機率真係好低...

同埋最近sg深層好難出箱...
幾次clear 0箱都夠膽死
有咁多已經好好
在下得十粒左右6星(仲要好多都係單ABT/廢ABT),一粒7星都未見過…
雖然在下自從劍乙女85之後就冇試過打晒深層

舊 07-15-16, 01:18 PM   #1138
阿魚

你肯花石去打深層就有
只係7星orb可遇不可求...

舊 07-15-16, 06:14 PM   #1139
minazuki

今日先換左四五星劍
佢而加竟然再加六星劍落去

武器生成又加送水
咁我之前抽左次乜都冇咁點計先
最少回返300石都好啦

繼續爆石換六星劍算
爆石一定換得晒六星
走去抽隨時得一把五星同10支水
舊 07-15-16, 06:31 PM   #1140
minazuki

睇倒新果的六星原來係要多好多花
可能換多一把算
舊 07-15-16, 09:29 PM   #1141
十一月
Game Master

新加幾把6星劍,好明顯唔係俾平民的換。
舊 07-15-16, 10:42 PM   #1142
ShinDou

見加多4把6星又話大PICK UP先俾佢呃左去抽1次11連,結果射晒落海,得1把5星,不過中左凍結同咒4星武,好過冇

唔憤氣抽多次11連,今次中2把6星性杖,好似真係好易中

再抽多次11連,又射左落海

得番萬幾石留黎抽防衛戰

岩岩試打左1場2金2銀,90+60金,270+450銀

此篇文章於 07-15-16 11:03 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-15-16, 11:44 PM   #1143
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ShinDou 查看文章
見加多4把6星又話大PICK UP先俾佢呃左去抽1次11連,結果射晒落海,得1把5星,不過中左凍結同咒4星武,好過冇

唔憤氣抽多次11連,今次中2把6星性杖,好似真係好易中

再抽多次11連,又射左落海

得番萬幾石留黎抽防衛戰

岩岩試打左1場2金2銀,90+60金,270+450銀
在下又一次俾你D法老跣咗
33抽3把5星

此篇文章於 07-16-16 12:21 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 07-15-16, 11:54 PM   #1144
ShinDou

我都係得第2次11連中左2把6星咋喎,第1同第3我都係白果,仲要得1把5星保底,33連中得2把6星唔算法老啦﹖都係得6%
舊 07-16-16, 12:49 AM   #1145
Celes

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
乜大家儲埋咁多石!

原本唸住營運今次有改善,點知居然喺ev中途加野俾課長換⋯⋯係都要拉大貧富差距。
睇黎下次防衞戰唔凸爆都唔駛入圍。

舊 07-16-16, 07:35 AM   #1146
ShinDou

我由防衛戰1開始儲足咁耐石冇抽過,去到防衛戰2先抽左1次11連,尋日本身2萬8石,抽左萬5,今次見咁荀可以換多4把6星凸上去先抽
舊 07-16-16, 11:52 AM   #1147
ShinDou

開始爆水,換左第2把6星
舊 07-16-16, 07:57 PM   #1148
ShinDou

岩岩換左第3把6星,仲有兩把,中水爆晒,得番幾十支細水,換左27粒金花,唔知趕唔趕得切換埋果2把
舊 07-16-16, 09:12 PM   #1149
十一月
Game Master

引用:
在下又一次俾你D法老跣咗
33抽3把5星
那把聖杖都講明係1%機率啦,正常點會易中。
運氣呢家野,同人唔同命
舊 07-16-16, 09:29 PM   #1150
minazuki

引用:
作者: 十一月 查看文章
那把聖杖都講明係1%機率啦,正常點會易中。
運氣呢家野,同人唔同命
今次算係抽得過
送10中水
唔送10中水你估會有正常人抽3次咩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 01:55 AM

手機版 | APP版